Фан клуб: РК Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата ohrid66
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено не ми е воопшто чудно и изненадувачки критериумот на ЕХФ, АМА на ланскиот победник на ЕХФ купот да не оставаш можност да се пробат едно ниво погоре пак ми е несфатливо.Целје и Татабања немат проблем, сепак се екипи кои беа фаворити и особено Словенците се материјал и школа за повисоко ниво.

Ама враќање во ЕХФ куп со Кур од Азербејџан и Ислингтон од факинг Велика Британија е несериозно.Со овие да се падниш џабе само трошоци за пат.

Ете можда мислеле да намалат мотивација и да не е трета година по ред тим од Македонија победник, зошто искрено освен 3-4 поасални и некоја мина другото е класа/и подолу.
И општо од една страна екипи како Горење Велење и Алпла Хард на пример и овое горенаброени или Драгунас од Литванија и Дердаеле од Белгија.

Во Лига европа пак Извиџач, две екипи од Словачка и дури три од Португалија (без разлика на фактор општ напредок) ...

Аман бе шопрает нашиве…. Аку е Македонец ама големо дрво е бе за овај дали пари ќе даваме бе ах беее. Талесен. После 20 добри потези овде мислам овај голема грешка ќе ни е.

Attachments

• IMG_6949.jpeg
    IMG_6949.jpeg
    207 KB · Прегледи: 36
Аман бе шопрает нашиве…. Аку е Македонец ама големо дрво е бе за овај дали пари ќе даваме бе ах беее. Талесен. После 20 добри потези овде мислам овај голема грешка ќе ни е.
Замена за Моралес, како играч за одбрана... Ќе биде добар додека жена му не му каже дека има мала минутажа, кога ќе почне она притисок да му прави толку ќе биде... али до Јануари ќе ви заврши работа, додека не си отиде :D

Замена за Моралес, како играч за одбрана... Ќе биде добар додека жена му не му каже дека има мала минутажа, кога ќе почне она притисок да му прави толку ќе биде... али до Јануари ќе ви заврши работа, додека не си отиде :D
Едно смеење ми дојде, не знам кој дел појак дали замената за Моралес или за жена му :ROFLMAO:
Ова ми е класичен случај за финансиска полиција, нешто како трансферот на Борозан :vozbud:

Едно смеење ми дојде, не знам кој дел појак дали замената за Моралес или за жена му :ROFLMAO:
Ова ми е класичен случај за финансиска полиција, нешто како трансферот на Борозан :vozbud:
Не е лош, ќе заврши работа за во одбрана, поголем проблем е тоа што му е дадена доста висока плата, иначе ќе заврши работа за одбрана, поготово во ситуација кога нема да играте Европска лига...

Ја очекував Тале да заврши кај вас. Реално, кај ќе оди он?

Ќе брка работа. Добар трансфер според мене, ако не е преплатен.

Ако е точно ова, Јотиќ се врати океј, и донесете уште некој, мислам дека Охрид ќе биде фаворит за второто место, и сериозен конкурент на Вардар.

Со Петриќ 100% завршивте?

Што повеќе да донесат, 22 играчи во ростер имаат ако го рачунаме Тале, а не ги рачунаме Петриќ и Прибетиќ! :D

Ke sredime i za zena mu, da se zanimavat nesto da ne mislit 24/7 mometo na rakomet i na minutazata na Tale.

Што повеќе да донесат, 22 играчи во ростер имаат ако го рачунаме Тале, а не ги рачунаме Петриќ и Прибетиќ! :D
Мислев уште еден, зошто најавуваа некоја бомба нели некои. Тале не е бомба.

Мислев уште еден, зошто најавуваа некоја бомба нели некои. Тале не е бомба.
Hahaha jas pisav za bomba ovde prethodno, ne mi bese kazan igracot samo mi kazaja deka ke bilo bomba, ako mislele za Talesen dzabe pivoto so gi castev...

Со Ловро Јотиќ незнам каква е ситуацијата имат договор за следна сезона? До кај е со рехабилитација немат никакво инфо. Само шо влезе во јака форма се повреди добар играч иначе.

Со Ловро Јотиќ незнам каква е ситуацијата имат договор за следна сезона? До кај е со рехабилитација немат никакво инфо. Само шо влезе во јака форма се повреди добар играч иначе.
Јотиќ после повреда мислам и дојде и каков ќе е после нова повреда, а 6 месеци е веќе аут...договор му е до 2026.
Орјоникидзе така заврши во Романија.

Петриќ(и Ловро) беше поздравен на прославата со надеж за побрзо враќање, веројатно ќе се задржвит.Прибетиќ изгледа исто макар шо од "медиуми" се дозна дека ќе си бегал...
Абе а голман да не е бомбата, пошо Тале ко петарда ми е појќе плус очекувано :)

1000040159.jpg
Јотиќ и Петриќ ги немат на листа, Јасухира годинава прескоквит ама трета година по ред имат јапонски талисман во Охрид.
Кренат процентот на домашни, македонски играчи и се надевам со поголема улога или минутажа.
За голманската позиција уште е крцкаво, знајме колкава разлика е лош/добар ден на голман.
Добро е дека се задржани неколку клучни играчи и ќе се воиграни за читање на терен да немат ситуации со глупи технички или брзи промашувања на празен гол кога е 7-6 ситуација.
Сметам поголем проблем е занинувањето на Моралес отколку Јасухира, комплет играч за одбрана, доволно агресивен за затворање простор и паметен за извлекување од 2 мин.:DПокрај него на сигурност добиваа и другите во прв план Анте и Лиапис.Ама то е шо е, се најдобро во Висла.Пак ќе се расправат со Јака Малус годинава, ама на висока нога :icon_lol:

И "мала дигресија" на лева крилна позиција ќе гледаме братска борба на Адама (Охрид) и Махмаду Кеита (Вардар).

Back
На врв Bottom