Колку примања се потребни во Македонија за да една фамилија има пристоен живот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Пари, пари, париии, се опсесија, живот, живот, живоооот на вересијааа
Bugs Bunny Money GIF by Looney Tunes

Колку е доволно, според мене 1000 евра за една фамилија од 4 е кнап, горе, доле. Ако штедат ќе има и за одморче, под услов да не живеат под кирија.
I piperkite da se iscisteni od semki i blagi :свиркам:

Ако не можиш да си приуштиш кола и стан истовремено јебеш ти пристоен живот, колата е потреба не е луксуз, не зборам за коли за пуфки продавање увезени од Германија шо еден сервис ќе те кошта ѓаол и пол.
Во град кај шо јавниот превоз е катастрофа кола е неопходно, поготово со деца.
Ја би додал и вила...
Батали ги овие што пишуваат, пакосна сиротиња...

Одмор 2 недели на Миконос било луксуз... Јадење органски произведена храна, израстена со композициите на Бетовен, Моцарт и шокур ти ја знам била луксуз....
Кокаин било луксуз...
Па човек се треба да си приушти у живот...

Сарказам настрана, некои сте многу распрдени, а тек допрва идат неубави времиња...

Слепо верувате во систем кој неодамна беше создаден (за време на индустријализацијата), го достигна својот пик и кој започна да се распаѓа...

Ако не можиш да си приуштиш кола и стан истовремено јебеш ти пристоен живот, колата е потреба не е луксуз, не зборам за коли за пуфки продавање увезени од Германија шо еден сервис ќе те кошта ѓаол и пол.
Во град кај шо јавниот превоз е катастрофа кола е неопходно, поготово со деца.
Во иста година станче, кола, викендичка за швалерката, секој втор викенд Грчка, одмор на некое островче и зимување во Кортина. На мени лосос, октопод, авокадо.
Све испод тоа веќе спаѓаш во сиротињи.

Скапи/евтини, нема везе. Мора да се одржава човек. Скроз ми одговараат за линијата.
Znaci ko boga te molim, nikako rakice so domatite. Nikako :D
I piperkite cisti gi od semkite, to e stvarno mnogu bitno :свиркам:
Автоматски споено мислење:

викендичка за швалерката,
E ova me bendisva, konecno eden asolen muabet.
Se gleda domakjin coek, esnaf :toe:

Ја би додал и вила...
Батали ги овие што пишуваат, пакосна сиротиња...

Одмор 2 недели на Миконос било луксуз... Јадење органски произведена храна, израстена со композициите на Бетовен, Моцарт и шокур ти ја знам била луксуз....
Кокаин било луксуз...
Па човек се треба да си приушти у живот...

Сарказам настрана, некои сте многу распрдени, а тек допрва идат неубави времиња...

Слепо верувате во систем кој неодамна беше создаден (за време на индустријализацијата), го достигна својот пик и кој започна да се распаѓа...
Не би рекол дека сме распрдени, колку што гледам, луѓето живеат во рамки на чергата, никој не е на (брз) кредит.
Политичарите живеат на вересија на наш грб па никому ништо ама ние ако се стремиме кон подобро за нас, сме распрдени? Чудно ми е, двоен стандарт.

Во иста година станче, кола, викендичка за швалерката, секој втор викенд Грчка, одмор на некое островче и зимување во Кортина. На мени лосос, октопод, авокадо.
Све испод тоа веќе спаѓаш во сиротињи.
Кај виде швалерка зимување во Кортина и слични глупости. И да зимување секој нормален човек треба да си дозволи, не мора да е Кортина нека биде Маврово или Пелистер.
Лосос и авокадо ако ви е луксуз тогаш стварно стандардите ни се испод нула
Авокадо парче е поефтино дупло од кутија цигари ;)

Кај виде швалерка зимување во Кортина и слични глупости. И да зимување секој нормален човек треба да си дозволи, не мора да е Кортина нека биде Маврово или Пелистер.
Лосос и авокадо ако ви е луксуз тогаш стварно стандардите ни се испод нула
Авокадо парче е поефтино дупло од кутија цигари ;)
1000009267.jpg1000009268.jpg

Се гледа дека не ни влегуваш во продавница. Кило лосос и кило авокадо ти е една дневница. Ако тоа не спаѓа во луксузна храна тогаш сакам да знам што е луксузна храна во Македонија.

Лососот пред едно 15 години џабе го даваа, но го изрекламираа доволно овие гуруа за здрав живот да му се дознае правата вредност.

Прегледај го приврзокот 482518Прегледај го приврзокот 482519

Се гледа дека не ни влегуваш во продавница. Кило лосос и кило авокадо ти е една дневница. Ако тоа не спаѓа во луксузна храна тогаш сакам да знам што е луксузна храна во Македонија.
Во Германија сум јас, лосос не ни имам видено свеж кај нас, авокадо парче го купував за 60/ 70 денари секој ден кај нас
Затоа викаме дека примањата треба да се над 1500 евра месецот, за да можеме да јадеме што сакаме а не да вртам околу рафтови и да гледам цени
Тоа е проблемот што лосос да јадеш во Македонија е луксуз со оглед на цените на пазарот и платите се не треба да е така.
Мицковски не јаде лосос ?

Во Германија сум јас, лосос не ни имам видено свеж кај нас, авокадо парче го купував за 60/ 70 денари секој ден кај нас
Затоа викаме дека примањата треба да се над 1500 евра месецот, за да можеме да јадеме што сакаме а не да вртам околу рафтови и да гледам цени
Тоа е проблемот што лосос да јадеш во Македонија е луксуз со оглед на цените на пазарот и платите се не треба да е така.
Мицковски не јаде лосос ?
Да знаете на какви фарми во Норвешка се одгледува лосос, и како...
По две кутии цигари на ден ќе пушите! :rolleyes:

Ја зошто пушам :rolleyes:
Водам здрав живот :pos:

Back
На врв Bottom