Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ми се свиѓа различноста, балансот и диверзитетот на профили кои се наложуваат и бираат. Не е ко порано, еве го Погба најјакиот, и сеа све он треба да праи, а околу него боранија.

Лично после ланскиот трансфер пазар, прилично релаксиран сум за трансферите и изборите. Се гледа дека не идат по ПР, дресови и трипер комбинации од Шмидфилд на некој полуписмен директор, туку има и идеја позади се. Тоа што имаме ПТСД од последните 10 години, не ме чуди за досегашната хистерија.
Средината што ја имаше кога играше Погба е 5 пати подобра од оваа денес.
Фелаини органски не го поднасам али е поим за фудбал за разлика од Угарте и Меино. Да не го спомнувам Херера.

Со ниту еден трансфер не сум задоволен. Мислам дека имаат згрешено со искуство и квалитет плус искуство, ваквото ситно расфрлање со вакви трансфееи ми дава знак дека нема ни да земат некое по квалитетно засилување. Дури ако се случи трансфер како Балеба би ми изгледало како големо засилување

Си фалат бројка на играчи и очигледно беше дека нема да летаат со големи суми на еден двајца. Тилеманс за 35м е баш разумен трансфер, Сантос исто. Слични разумни трансфери на лево крило и шпиц, а догодина само да се пегла со еден двајца квалитетни од типот на Рајс е баш на место стратегија по мене.

Сега редно е класичен ДМ да потпишат.

Многу оскудна позиција последниве години во фудбалот.

Дури освен Родри и Чуамени (и Каиседо евентуално), не знам друг играч кој е повисока класа на таа позиција моментално .

Средината што ја имаше кога играше Погба е 5 пати подобра од оваа денес.
Фелаини органски не го поднасам али е поим за фудбал за разлика од Угарте и Меино. Да не го спомнувам Херера.

Фелаини и Меину, немој брате. Угарте не го ни рачунам у живите. Подоцнежните години, постар Матич (кој изигра по мене докторски), полу играчи од Фред и Мектоминај, кои не беа баш избалансирани / класа у тоа што го прават.

Си фалат бројка на играчи и очигледно беше дека нема да летаат со големи суми на еден двајца. Тилеманс за 35м е баш разумен трансфер, Сантос исто. Слични разумни трансфери на лево крило и шпиц, а догодина само да се пегла со еден двајца квалитетни од типот на Рајс е баш на место стратегија по мене.
За вкус се работи, јас таков тип на играчи не ги сакам, инаку не дека нема да има некој импакт на играта, сепак големо искуство има, мислам дека е слаб со корпулентни играчи и невидлив во такви утакмици, јас си сакам физикус на тие позиции тип Вортон, Бруно Г, по 180цм ,подвижни, а овој другиот Сантос не знаев ни дека постои, глеам млад е има некои добри потези се надевам ако му се даде време ќе покаже што знае.

За вкус се работи, јас таков тип на играчи не ги сакам, инаку не дека нема да има некој импакт на играта, сепак големо искуство има, мислам дека е слаб со корпулентни играчи и невидлив во такви утакмици, јас си сакам физикус на тие позиции тип Вортон, Бруно Г, по 180цм ,подвижни, а овој другиот Сантос не знаев ни дека постои, глеам млад е има некои добри потези се надевам ако му се даде време ќе покаже што знае.

Истиот коментар го имам за Тилеманс, не е пргав карактерно и физички доминантен, али за ротација со Коби + куп натпревари е добар.

Следниот трансфер за ДМ баш треба таков да е, пргав, борбен и моторче - затоа и Балеба го спомнав.

Фелаини и Меину, немој брате. Угарте не го ни рачунам у живите. Подоцнежните години, постар Матич (кој изигра по мене докторски), полу играчи од Фред и Мектоминај, кои не беа баш избалансирани / класа у тоа што го прават.
Збориме кога дојде Погба, средината ни беше таа Херера, Фелаини и Шнајдерлин кој беше слика и прилика ко Угарте.
За Меино и Фелаини нека ме демантира Меино, засега како му се движи кариерата не е баш на арно.

Збориме кога дојде Погба, средината ни беше таа Херера, Фелаини и Шнајдерлин кој беше слика и прилика ко Угарте.
За Меино и Фелаини нека ме демантира Меино засега како му се движи кариерата не е баш на арно.

За кариера на Маину е рано, али уште од сега му е боља од Фелаини. Не заебавај, фудбал у мал прст има Маину споредено со Фелаини, кој беше класичен копач

За кариера на Маину е рано, али уште од сега му е боља од Фелаини. Не заебавај, фудбал у мал прст има Маину споредено со Фелаини, кој беше класичен копач
Ваљда го имаш заборавно и пас играта му е подобра од Меино, за дриблинзи да подобар е али што фајде кога игра длабоко и ретко ги користи.
Потенцијал има али сеуште не го изразува, дали ќе го изрази ќе видиме.

Ваљда го имаш заборавно и пас играта му е подобра од Меино, за дриблинзи да подобар е али што фајде кога игра длабоко и ретко ги користи.
Потенцијал има али сеуште не го изразува, дали ќе го изрази ќе видиме.

Брат, Фред и Мектоминај имаа боље пас од Фелаини. Чисто пас до најблизок играч и толку му беше.

Бруно Гимараеш можеби има физикус, ама брзина ниту тој ниту Вортон имаат. Всушност, мобилноста е најлошата страна кај Вортон. Тонали го покриваше Гимараеш.

По би одел за Коне, Балеба е неконстантен.

Видук стави листа на повреди на Коне, Џонс може вода да му носи. Јас би ипак да не ја р'чкаме мечката.
Штета што Вортон е толку скап и изгледа и никаде нема да иде.
Тилеманс е Ок, ама не понекогаш, туку многу често го снемува од игра. Може со Бруно ќе држи фокус. Дај боже.
Засега и не така шугав преоден рок :toe:
Автоматски споено мислење:

Паа не е дете веќе ни Маину. И не е само игра со топка. Фелаини носеше енергија, габарит, што за Маину ќе остане мисловна именка, изгледа до крај на кариерата. Цепаница си беше микрофонот, ама за физикус лиги како ПЛ не беше лош.

Бруно Гимараеш можеби има физикус, ама брзина ниту тој ниту Вортон имаат. Всушност, мобилноста е најлошата страна кај Вортон. Тонали го покриваше Гимараеш.
Уф колку ми се чини дека си јалнаш со мобилноста на Вортон. Го гледав неколку меча, како со ум покрива простор. Едино што не ми се допаѓаше кај него е што сам си решаваше кога ќе треба да го прескокнат во креација на акција. Едноставно ги наведуваше преку друг да ја тераат. И Вортончо некако повеќе накај осмица ми влече, не на шеска.

Брат, Фред и Мектоминај имаа боље пас од Фелаини. Чисто пас до најблизок играч и толку му беше.
Фред? Не зезај, изгледа си заборавил. Не дека Фелаини беше некој мајстор, ама Фред од 5 метри подалеку немаше шанса да погоди пас.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom