- Член од
- 5 март 2018
- Мислења
- 19.040
- Поени од реакции
- 22.780
Кај има пилешко за 200 денари килото да порачам 200 кила ? Телешко килограм испод 1000 денари нема.Јадиме пилешко, ориз, риба, свинско, телешко, овес, зеленчук, грав, овошје, јатки и многу редовно цедиме домашен сок од морков, цвекло, јаболко, ѓумбир, јагоди/капинки/малини итн што ќе најдиме/купиме здраво., благо и ултра-процесирана храна поретко јадиме.
5-6 пати месечно порачуваме храна, и тоа што каде што живееме имаме супериорна храна, 200-300ден/порција од човек, зависи што јадиме.
Лебот кај нас е пекарски, 37 денари кошта, кило пилешко е 180-200 денари, риба 200-400/кг, свинско - преку текот на цела година имаме свинско, бидеќи еднаш годината земаме пола прасе (12000-14000ден) и јадиме 4-6 месеци кога ќе ни текне - јавнии, тави, селско и тн, сирење домашно јадиме овчо и кравјо, од супермаркет не купуваме прашак замачкан.
Ме мрзи да ти набројувам се колку кошта, ама еве и да речиме и да трошиме 12000 денари/месечно за храна (не зборувам за порачана храна/ресторан, туку маркет/домашни извори на здрави продукти), 30000 е прееемногу мислам, сепак локацијата е битна, да не мислиш негде странство? Или си Peppa прасица дома и порачуваш секој ден? Има разлика и има фактори тука.
Ама заборавив да напоменам дека ние сме 3-ца дома, не знам кај тебе. Готвиш воопшто дома или кликнијади/wolt-ираш цело време? Ако е тоа случајот, нека прими сочуство сопругот.
Јатки да не прајме муабет
Шанса нема 12.000 ден месечно за храна да трошиш, освен ако сте на строга диета.
Готвам дома, домашна храна практикувам да јадам, знам да порачам ако сме излезени и немам време да зготвам тоа ретко се случува
Еве јас претерувам, нека кажат другиве колку трошат месечно за храна.
Само на бебето да му зготвам каша ме чини 200 денари денот минимум просек, разновидна храна му готвам, не го ранам со супи од 30 денари и млеко со бисквити
), тостери, скара, замрзнувач (кој е преполн повеќето од времето со природна храна), соковник и сега планираме и апарат за леб да купиме.