Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Јас Бранче неможам да го поднесам оти е самбендисан многу, и се понаша како дете ко ќе му ја земат играчката. Ако го има во шемата тогаш е добро има простор за напредок и се со ред, ама ако не е дел од приказната, тогаш не чини, не е убо, негативно е. Фарук беше за во тој тим и веројатно тука се скршија копјата помеѓу Фарук и Пелистер. Требаше Фарук да биди на Пелистер 2 тренер, а не Бранче.
Според мене ова е една грешка. Дај Боже да грешам и дај боже опстанокот да не биди доведен во прашање во ниту еден момент

опстанокот да не биди доведен во прашање во ниту еден момент
opstanoko od brance ke bidi vo prasanje donesen ? ( eve i da bese faruk ke te prasav istoto)
i francuzino baptist i tunizaneco mahvud ( koj bese najdobar igrac na 2kata ) si zaminaja od klubo
pikerot petar isto dosta kvaliteten si zamina od klubo , isto i beli vo keco ..
donesoja deca od kaj faruk do sega i nisto drugo ( ne velam deka nema da ima ili ne mora da znaci deka nema da donesat) ama kako barance ke e kriv za opstanoko to ne mi e jasno ..
ti licno so go nekis tamu ne se mesam to si e tvoe licno mislenje
eve jas licno na dvojkata vo cela sezona ja propustiv samo utakmicata ko igraja megju niv so keco na drugite na site bev
zare se ponasase kako da saka LS da osvoj so decata a ne da vadi talenti ne znaci deka ako se deris si dobar trener ete ne fati play off i ocekuvano si dobi otkaz

Јас како шо знам двојката ко отпадна не се даваја многу пари, ама тогаш цела Битола на нозе се крена, го отпаднаја клубот намерно, ќе бегат од клубот. Сега магично бараме да ја снема таја двојката.

Јас како шо знам двојката ко отпадна не се даваја многу пари, ама тогаш цела Битола на нозе се крена, го отпаднаја клубот намерно, ќе бегат од клубот. Сега магично бараме да ја снема таја двојката.
Курац цел град се крена. Има 10-15 неписмени галамџии на интернет шо на некој начин го формираат јавното мислење, демек ете Битола се изнаплака за двојката. Њуз флеш 99,9% кур ги заболе дека испадна, исто толкав процент дека доби промоција по година дена. Сеа трезвено да се размисли дека годинава се спичкаја 200-250 иљади евра за двојката, шо во превод би значело 2 капиталци во прв состав и веројатно задржување на титула, подобар настап во Европа, па можи и земање на купот.
Да се разбериме, нека има втора екипа, ама та да е ептен за млади талентирани дечиња со некој стипендиски договори, а не да ги гледам 25+, 30+ годишници шо земат плата за бадијала.

opstanoko od brance ke bidi vo prasanje donesen ? ( eve i da bese faruk ke te prasav istoto)
i francuzino baptist i tunizaneco mahvud ( koj bese najdobar igrac na 2kata ) si zaminaja od klubo
pikerot petar isto dosta kvaliteten si zamina od klubo , isto i beli vo keco ..
donesoja deca od kaj faruk do sega i nisto drugo ( ne velam deka nema da ima ili ne mora da znaci deka nema da donesat) ama kako barance ke e kriv za opstanoko to ne mi e jasno ..
ti licno so go nekis tamu ne se mesam to si e tvoe licno mislenje
eve jas licno na dvojkata vo cela sezona ja propustiv samo utakmicata ko igraja megju niv so keco na drugite na site bev
zare se ponasase kako da saka LS da osvoj so decata a ne da vadi talenti ne znaci deka ako se deris si dobar trener ete ne fati play off i ocekuvano si dobi otkaz
Нема врска, Бранче е тука како од небо паднат и тука е есенцијалната грешка, па после сите други. Баш за тие шо ги наведе дека заминуваат од клубот мислам дека ќе бидиме во незавидна ситуација.
Разликата помеѓу Фарук и Бранче е во тоа што човекот (Фарук) ги растеше децата шо 90% се сега во двојката или ќе бидат од в година. Многу природно би било Фарук да биди на клупата на двојката.
Заре и Бранче се ист калибар на тренери со драстично изразит комплекс на ѕвезди. Неможиш ништо да кажиш, немаш право на мислење, немаш право на грешка, немаш право на лош ден итн.
Двојката треба да ја води педагог, не ракометен силеџија како Заре, како Бранче, како Цревото, како Пинки итн. Јас би го пратил Фарук таму, би го пратил Помошников Ламбро, би го пратил Васко Димитровски Папа.
Децата треба да грешат, дури и кога ќе размислам подобро децата можи треба и да испаднат, па да се вратат поискусни, посилни, со поголема самодоверба, воиграни итн.

Не знам колку имаш патувано натаму пред 20 години и сега. Не знам дали му го знајш нивото тогаш и сегашното за да напрајш споредба. Тие пари и влијание да беа насочени во Битола, ние ќе бевме навистина независна Битола досега. Во никој случај ни тогаш а ни денес, во ниту еден домен неможат да се токмат со нас, ама напредокот во нивните градови, бизниси, социјален живот се заминати многу напред, не пред нас, ама имаат голем напредок од местото каде што беа, со тоа каде што се. Ние бевме тука кај што сме, напреднати сме само во многу мали сектори ито пак благодарение на приватни операции а не како резултат на национална стратегија. Само за споредба имаме пад од 70% кај студентите, Штип има раст од над 300%. Во таа смисла.
Веројатно не ме разбра правилно. Одам во последните години преку 10 пати месечно натаму, пијам кафе, јадам ручек, од 10 пати дали во 2-3 наврати добивам фискална.
Оф топик, за фискалните важит исто и за Струмица и за Штип тука негде се, особено првиве ко беа во зенитот.И Битола и Охрид држат слична ситуација во смисла однос од заминатите локални (одродени) политичари во централна, иако кај вас можда и полоша е работата со статус кво или паѓање.

Back
На врв Bottom