Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Конечно со пасош во рака.
Интервју: 24 Август 2021 со изводи од прадедо
Приета преписка до Март 2023, однесов стари документи и изводи од прадедо од другата страна
После тоа дополнителни документи - стари ми биле потврдата за неосудуваност и лекарското, ги доставив со каснење
2025 некаде декември Финална
2026 некаде околу почеток на Фебруари бев во Софија по указ и аплицирав за егн.
Околу крај на Фебруари ми го донесоја ЕГН, прв обид за сликање во конзулат (Името ми беше згрешено во адресната карта) пак назад Софија да се преправи.
Март околу средината се сликав за пасош и лична карта во конзулат Битола
Денес ги подигнав и пасошот и личната карта од конзулат.

Посредник ми бркаше, и за мојот случај не ме кошташе многу бидејки тој ги носеше документите во Софија дополнителните, носеше и враќаше документи од секаде, јас само отидов на интервју во конзулат, еднаш Софија по указот, и на сликање и подигање на документите.
Koga stigna pasosot da ne znaesh slucajno ?

IMG_1308.pngmozno e 2025 da ima samo 2000 prepiski ova e 5 dekemvri a e broj 189x/25g
Автоматски споено мислење:

ima li nekoj 2025g da ima 5 cifri prepiska ili ne ?

Fala mng na sovetot ama ne ve prashav vas gospodine I se javuvame ama I ne sakame da dosavame za toa e forumot!
Кога се сликав во конзулат ми кажаа дека пасошот ќе стигнит за најкасно 3 месеци, и после 2 месеци да се јавувам да прашам.

Кога се сликаше?

javuvajte se nikoj ne e dolzen da ve misli,oni imaat milion dokumenti sto od intervjua stranci edno drugo.
Ти благодарам за советот, баш си фин

Дечки има ли некој искуство дали е потребен дополнителен документ кој ги спојува двата идентитети за влез во БГ со МК кола. Бидејќи имам БГ државјанство но возачката и сообраќајната ми се македонски. Помеѓу двете државјанства има мала разлика во името и презимето (по 1-2 букви во латиницата заради транслитерација). Имал некој вакво искуство?

Дечки има ли некој искуство дали е потребен дополнителен документ кој ги спојува двата идентитети за влез во БГ со МК кола. Бидејќи имам БГ државјанство но возачката и сообраќајната ми се македонски. Помеѓу двете државјанства има мала разлика во името и презимето (по 1-2 букви во латиницата заради транслитерација). Имал некој вакво искуство?
odi da go smenis moze da ti napravi problem vo stranstvo oni te prasuvaat koja bukva da bide

odi da go smenis moze da ti napravi problem vo stranstvo oni te prasuvaat koja bukva da bide
j i y ako na toa mislis mora da ti bide sekade isto

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 480995mozno e 2025 da ima samo 2000 prepiski ova e 5 dekemvri a e broj 189x/25g

ima li nekoj 2025g da ima 5 cifri prepiska ili ne ?

Šegadžija :) Ako ova e aplikacijata od dekemvri 2025 godina, togaš toj broj na datoteka e 5 cifri. Poglednete podetalno! Kerning, vodenje, espejs i trolanje ve molam ;)

PS: Veḱe znaeme deka ima okolu 20.000 aplikacii sekoja godina. dobro čekanje.

Здраво!
Кога последен пат имало указ?
Положителна од 30.04 сѐ уште нема указ.

Moja deca su 1876*/2023 i još uvek nije finalna. Intervju u Beogradu krajem jula, dokumenta zavedena u Sofiji 2.10. 2023

Moja deca su 1876*/2023 i još uvek nije finalna. Intervju u Beogradu krajem jula, dokumenta zavedena u Sofiji 2.10. 2023
ima povekje grupi na komisii, i mozebi nekoj dokument dopolnitelno go proveruvaat

ima povekje grupi na komisii, i mozebi nekoj dokument dopolnitelno go proveruvaat
sega vidov vie terati procedura od 2016g ?

Back
На врв Bottom