Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
za dimitar ne treba sa se trosat zboroj
takva postenjacina nema da najdime so borina so bi rekle edni luge
mene drugo me maci … so ke bidi opkruzen so partiski pioni i pajtasi i prasanje e kolku ke mozi da izdrzi toj vo takvo “drustvo”
gledam i kerim sme go pustile vo aracinovo.. ako treba spic kazete da pocnam so slabeenje do avgus mozi ke se spremam
хахаха најјак, особено со последниот пасус... Ако биди Димитар да му се дат одврзани раце, да сечи сабјата, немора се наеднаш ако нема простор, ама до на зима да исчисти се... тие се очекувањата искрено... Иначе, Керим не е потпишан, не е Македонија за да потпиши со клуб, па така мислам дека можиме пред очи да му го украдиме и да си свиркат хаха ама ај конечно да се назначи претседател прво, после се...

хахаха најјак, особено со последниот пасус... Ако биди Димитар да му се дат одврзани раце, да сечи сабјата, немора се наеднаш ако нема простор, ама до на зима да исчисти се... тие се очекувањата искрено... Иначе, Керим не е потпишан, не е Македонија за да потпиши со клуб, па така мислам дека можиме пред очи да му го украдиме и да си свиркат хаха ама ај конечно да се назначи претседател прво, после се...
ovie govedata imat objaveno be … daj boze da ne e taka dobro bi bilo da ostani kerim

Attachments

• IMG_6432.jpeg
    IMG_6432.jpeg
    324,5 KB · Прегледи: 38
Само избори е лекот, тука е спасот на клубот, како идат регуларни/предвремени да се распишат ? И оп одма не враќат и небото ќе ни биди граница, со реал мадрид ќе играме, школа ќе имаме најјака ала Динамо Загреб, проект ќе воведиме ала Лудогорец, па после базени, комплекси, ф1 патеки, аеродроми, во секоја политичка програма ќе не вметнат....

Ги имаме луѓето – зошто да бараме нови лица? Успешни се и докажани.
Најубо е Бермудскиот триаголник да направи рокада за европски Пелистер.
Ајдамеро – претседател
Мане – спортски директор
Миљачо – координатор
Само столиците да се сменат – хаосот да си остане ист

Sekakvi muabeti nis grad ama vistina e deka se bira megu dimsata od rakometot so tamu bese klucna alka i od druga strana tipoj kako saka krstic vo kombinacija so lamce bale legenda so nad 200 nastapi cesto e i megu nas ckembari ama za zal mnogu neubaj muabeti kruzat za nego jas licno go znam i ziveam dobro ama za zal muabetite se vistina i za takvi nema mesto vo pelister kako i za mirko za sportski a klubot ispadnat isto i za nego ima razni muabeti koj se vistina mirko ako saka da igra arno ako ne nadvor od klubot a selakot pece milevski koj se dodvoruva kaj premierot samo si pravi teren za brat mu i za licni presmetki so borce i aleksandar isto taka prethodno imase zborano ptotiv prethodnata uprava a na drugata masa sedese od mene zborase loso i za mane toj e los proklet coek koj od doma ne go sakat dimsata e najdobro resenije i site vo kradot imat pozitivno mislejne osven selakot pece i kaskavalot stopen neznam dali e vistina posto gledam tuka psihopati go napagat dekso do dusa i jas istoto go praev se do turcite poke ne slusnav deka dimsata bil predlog bas na deksot da sednat i da zborat a ovaj odgovoril pozitivno i bil zagrean ako ne se najdese vakov lik bez damki ke go imaja zemeno klubot do sega propali kladionicari i pokondureni selani zato ckembari braka treba vasa reakcija nemozi od golemoto selo od skopje da resavat za pelister selani kako pece milevski koj doma ne go sakat pojke ne pa nie faten e coekot vo 100 prevari vo bitola i makedonija pisav licno poraka do gradonacalnikot da ne potpisva to so ke mu kazat od skopje i ako ima pritisok od skopje da izlezi da kazi vo sprotivno ke padni kako kula od karti dpmne sekogas pagalo od bitola inace goran zosto e tolku tivok dali raboti pozadinski ili e povlecen tie dvata se so dekso so go sakat klubot poke od site nas tuka a ovde partali kako i filtrirani megu nas ckembari ke pocnam da gi brkam mora grupata ja icistime isto kako klubot od paraziti i krlezi kako i da kazime stop za skopje da se mesa osobeno vo sportot so borko mickovski i milevski. Ne se davajte ckembari ja imame naj vaznata bitka do sega kako ona so cermat i mestacot mongolot pozdrav braka ckembari i pak ke recam ne mi pisete vo poraki ne vrakam poz
Тука сум читам но нема што да пишам мора да се признај поразот во битката за Пелистер да биди во прва лига милим ичи силум разочаран сум скроз си кажав јас став кај шо требаше но ете се поштовам како и секогаш ставот на групата а тоа е да се оди 2лига шо е погубно а колку е погубно еве ова шо се дешава две недели е факт шо се собраа еден куп лешинари околу клубот
За Димитар сите велат се најдобро јас не го познавам чоекот но никој не рече збор лошо шо значи безрезервна подршка ќе има од мене на не видено само да ги избрка сите од таму и да работи ништо друго не треба резултатите ќе дојдат но мене друго ме мачи и уште се думам кај згрешивме и далу уште грешиме наместо да му ја ап диме капата на сите ние уште се молиме да го клаеле Димитар до кое ниво спаднавме не можам да поверувам да збораме за крстичот за љамче како опции за малата курле мадле наместо да збораме за платформа за проект од 5 и 10 години за терени за нова спортска сала за инфраструктурата за утакмици и гостување во европа ние се трошиме за карим да не оди во арачиново еј колку сме за греота секоја чест за Димитар за Керим супер се дечките но друго ми беше муабето наместо да прајме нормални муабети ние пак се враќаме 20 години назад па уште со борина да ги бараме и тоа се само заради нас и нашата не слога овај не идел поќе на стадион ако не вртеле другиот ако бил мирко не идел третито ако бил мане таму четвртиот декси итн...за тоа дури и ова ние многу како клуб и како град не заслужуваме ние ништо подобро од ова е огледало на сите нас шо се дешава во фудбалот па и градот за со гајда да не жалат трагедија најголем буџет а најголем пораз од факинг арачиново сите треба таму со стап да се тепаат и бркаат од прв до последен сите претходни управаи тренери и на прв тим и во школата шо ништи немаат сработено со години сите се таму за плата и пари никој не од љубов и Пелистер секогаш бил хаос кога имало пари само кога сме биле без пари сме биле како шо треба и кога сме биле гласни како НГ во прилог соопштението на Чкембари :

Помина скоро месец дена од крахот кој го доживеавме, до сега требаше да се корегират грешките и да биди оформена нова управа која ке раководи со клубот коректно и ке не врати експресно во прва лига .Засега тишина и чаршиски муабети а времето не гази и веке е касно .

Како еден од кандидатите шо се спомнува е бившиот спортски директор на ракометниот клуб Пелистер , човек докажано способен за менаџирање кој беспрекорно ја вршеше неговата функција во Ракометниот клуб ,човекот шо склопи тим да не врати назад на ракометната мапа на Европа , човек шо ја врати титулата во Битола после долги години . Ако навистина има желба од негова страна и од страна на општината , ние би биле среќни да седни проверен човек на чело на клубот а не пак да се бират опции кој би биле опасни и штетни.

Нема повеќе простор за грешки , нема да дозволиме уште еднаш да седнат непроверени лица и да си билдат работната биографија на сметка на Пелистер !

Се надевам дека сега и глувите ќе слушнат и глепите ќе видат и се напрај целосен рестарт и тргнат сите лешинари и партиски војници па се клат нови и здрави темели со поставување на новиот прецедател ако не продолжат внатрешно партиските препукувања на сметка на клубот оти тие се ебаваат а во случајот Пелистер останува труден шо значи доста е треба да ги слушаат навивачите тие шо свој пари мерви време одделуваат и го сакаат клубот 100% а не овие шо идат тука во клубот само кога има пари оти сите се лешинари!
Сега топката е во градоначалникот си елам утре конечно ќе објави ако не тогаш е јасно дека и нив не му е лист газот штом чекаат амин од скопје но пак ќе речам ние сме криви никој друг шо ова му се дозволи оти се остај ма тие неспособните да си прат забава и префрлаат цела одговорност само ама тренерите за тоа мора да има преставник на НГ во било која следна управа оти нас ќе не боли а не овие шо земаат плата и после бегаат не стануваат на стадион па уште ќе прат опструкции !

Само избори е лекот, тука е спасот на клубот, како идат регуларни/предвремени да се распишат ? И оп одма не враќат и небото ќе ни биди граница, со реал мадрид ќе играме, школа ќе имаме најјака ала Динамо Загреб, проект ќе воведиме ала Лудогорец, па после базени, комплекси, ф1 патеки, аеродроми, во секоја политичка програма ќе не вметнат....
Тие градот како во 1916 година го направија пред избори и к*р ги боли ти очекуваш вакво нешто со избори :pos:. Види какви луѓе има како директори низ ЈП, па и во ФК Пелистер кој дојде да биди директор. Од сите нив да ги збираш, да ги разбира работите и задачите кој му се доделени нема еден нормален да најдиш.

Полека, полека сред лето стигнавме ни нова управа, ни тренер, ни играчи... На крај ќе стигниме да го убедват Благојче Главевски да се активира пак за по ливадите во втора лига да игра како шо тргнале, оти играчи слободни во август а притоа да ги бива - тешко.
Новаци кладоја тренер нов, светлосни години се поорганизирани од овие нашите...

Не ми се јасни очекувањата на луѓето шо пишат овде... Овој да бидел претседател, неискварен, чесен е, ваков е, таков е. Се нека е така, нека не земи ни едно стило од клубот, мислите ќе има слобода да ги набрка сите тие силни директори околу него? Прво и основно кој го поставува него како претседател? Општината. Односно два тројца луѓе кои пред баражот дојдоја да им кажат на играчите дека тие се тие дечките шо им даваа плата и дека голем срам ќе е ако испадниме. Е сега тие истите луѓе ко ќе одат во партијата на состанок шо ќе му кажат таму? Нема поќе да седите во клубот на платен список, сега ќе биди работата ко шо треба вие за ништо не ве бива освен за уништување, подалеку од клубот? Ни во лудило.
Мора да се нашлепаат еден куп луѓе и да бидат задоволни за на наредните избори да гласаат.
Кои се ингеренциите на претседателот на клубот воопшто? Тој ги бира тие околу него? Тој поставува нови? Ќе можи да расчисти со сите матни ликови во клубот? Ќе спроведи ревизија на работењето? Истата песна е пак бе другари, само луѓето се различни. Жал ќе ми биди ако некој добар човек го изгорат да го седнат на столчето да се срами пред народот дури тие калапат зад него.
Се дури клубот не е комплетно во рацете на приватник кој нема никакви побарувања од власта, се дури власта (која и да е) не се приближи до стадионот и до салата поблиску од 500 метри, ситуацијата ќе е ваква купи ден помини, само шо за жал се трошат една вреќа пари и очигледно никој не се секира за то. Не мислам за луѓето, туку за институциите, како е законски да училиштата кои се исто под капата на општината плаќаат вработени наставници и професори за смешни пари да ги едуцираат децата, и од друга страна општината во клубот да фрла месечно илјадници евра на третокласни срби?
Нека поддржува општината спорт, нека се грижи за објектите, нека финансира младински школи, нека им обезбеди услови... Ене детското одморалиште нека го реновира, нека напрај сала таму, денар да не треба дете од градот да плати шо ќе оди таму на припреми летни/зимски. Тумбе кафе едно време ќе беше спортски центар ако се сеќавате, сала нова ракометна ќе се праеше во касарната, се избираше проект, па чинел, не чинел... На крај во последните 16 години една трибина, рефлектори, столчиња, малку мрсна боја и церади шо добивме, друго ништо за жал.
Ама нема ќар од то, ќар има под рака ако се договорат играчи, ако се формираат фамозни бордој на директори, сите партиски подобни било од едната или од другата страна.

Беше пишано тука пред неколку страни дека младите играчи наместо во прв тим, во wolt одат да возат... А шо мислите ќе прат? Чланарина се плаќа во клубот да тренираш, во време кога од бебиња им нудат договори и се инвестира во играчите од најмали нозе, ние уште чланарина наплаќаме и при тоа имаме ужасни услови, се туркаат деца на овој - оној, другите собират топки само. И на крај и тие шо ќе стигнат до прв тим да припарат некако, таму ги чека нов ѕид, идеални за комбинација се некои дрва од Србија или од светот, никој од нив ни приближно во сериозен клуб шо нема заиграно претходно... Нема толку зборој на форумот шо се испишани колку шо клубот низ годините се има огрешено спрема играчи од школата кои на овој или на оној начин биле заебани.

победа пуштена по вода,следно пелистер.....како се одвиваат работите досега

Ova veke gi preminva site granici, ne e mozno kolku se odolgovlekva.. nemame pokje vreme za nisto a ovie muva ne gi lazi .. za grev

Back
На врв Bottom