Преодниот рок и идејата на Лино ме потсеќа на еден легендарен филм со Џин Хекман и Киану Ривс.

Се надевам ќе има хепиенд како во блокбастерот.

Според многуте "севслеленски експерти, познавачи, аналитичари на форумот и на социјалните мрежи " влегваме од улога на тежок аутсајдер.
До негде е така, ама никогаш не смеј да се потцени некој UNDERDOG СО ЈАКА ЖЕЛБА ЗА УСПЕХ, на крај баш од таква улога излегват најубајте приказни.
Знај старио шо прај, во то сум убеден, ако го реметат експертите шо изникнаја ко печурки последните 10 ина години.
Лани, а и прошлите сезони имавме по имиња најпознат тим, ова сезона имаме многу гладни underdog кучиња шо ја чекат шансата конечно да влезат во шема и да се пробијат, посебно на бек, то најпојќе ме бендисва шо накалапивме многу бекој, то е основата на една екипа.
Лани најпојќе фалеше та ротација на бек и тие шутој од надвор, се фураше со истите играчи, Ник како главна замена за Фитиљо, против јаки и покретни одбрани не одеше никако, Павле деградиран на клупа, на среден никаква замена за Тајник, од ко замина Цехте се испретури десната бековска позиција, дури се ухода Видомски, Хосни пола сезона топло ладно и заврши ко шо заврши.
Сега ќе имаме далеку посолиден бековски арсенал.
Фитиљо, Серафимов, Котар, па и Видомски ( иако по години не е стар), ете го и Алекса ги тргам како поискусни.
Има еден куп бекој шо можи да дат серизен хајп на бек во ротацијата, Павле ( време е дечкото да си го земи местото), Татар, Мехмедовиќ, тој малио Басанесе со доза на резерва, ама кога ќе се види како работат Хрватите со школите мислам дека не е баук детето, ( Хаџиќ, Мирче, некако прекубројни станаа иако засега нема најава дека нема да останат),
Ако остани Деки, освен шо го губиме Богдан и Тајник како големи имиња, останва цел прв тим од лани.
Хакбарт не е на нивото на Богдан, ама има капацитет да се подобри и да не се осети загубата на Чичо.
За Тајник имаме две алтернативи.
За Котар кажав појќе пати, мислам дека ќе му ги затни на многу муцињата, а овај Алекса на прв поглед од тие рилсојте на ИГ не делува лошо, брз прв чекор, јак напад на централна зона, промена на правец.
Без разлика шо не ја завршил ланската сезона во Стар Лига, сепак да имаш стаж од +6 години во екипи ко СТ Рафаел и Шартр, со буџети од над 3 М не е мала работа.
Кажав за Абутовиќ појќе пати, да не се повторвам, исто и за Хосни, иако ќе фали во одбрана овај, од сите 3 десни бека не гледам јас добра 2 ка за одбрана.
Убо е шо се склопи ростерот пред стартот на припремите,да не се дрнкаме традиционално ко досега, до Септември да се бркаме со играчите, идел, не идел.
П.С.
Гледам ждрепката за есенски дел.
Ептен инкерска ждрепка, шо можи директно да влијае на крајниот дел од пласманот пред плеј оф.
Иако можи на гости ќе биди подобро, уште од старт да се пробаме до кај сме, сега кога сме веќе аутсајдери во дуелите со збратимените клубој, ама подобро ќе беше во есенски дел да сме домаќини, па после ако се уиграме на пролет да одевме во гости, ама то е шо е, нема кукање.