Академски монологни размислувања во подкаст на Сашо Тасевски

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 септември 2016
Мислења
25.117
Поени од реакции
42.887
Сашо Тасевски (роден 10 август 1972 во Скопје) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец, стоечки комичар, писател и колумнист, вработен во Драмскиот театар во Скопје, можеби порано ми беше антипатичен актер, а сега некако си го поправи рејтингот и дури ми станал симпатичен, па мора да има едно катче во Кајгана форум за него, макар и во Чек дис аут! :)

Порано ти бија антипатичан а ск симпатичан. Дали е тој дека он смени страну за некакфу си позицију?

Доста симпатичан е нема што, какф туѓ срам се дешава од 36 минуту па натамо, како некое плачидунде занеме и избега од сред емисију.

И мене ми стана симпатичен комшијата од карши па не отварам теми за него бе маче.
...ако е позната јавна личност и нешто прави интересно, зошто не би отворила! :toe:

Многу одамна во книжара ја отворив неговата книга, прочитав неколку реченици од првата страна и оформив веќе мислење за него.

Многу одамна во книжара ја отворив неговата книга, прочитав неколку реченици од првата страна и оформив веќе мислење за него.
а тоа е? доискажи се де!

...не го следев порано овој актер, ниту пак негови други активности се изјаснив дека не ми беше симпатичен, сега ми е некако поприфатлив и смешен како да речам изненадена од пристапот и речникот како ги прикажува проблемите во Македонија со неговите монолози, ништо друго.

1000019522.jpg

... инаку сега прочитав дека бил добитник на награда за најдобро актерско остварување на МТФ „Војдан Чернодрински“ за „Тетовирани души“ (Прилеп, 2002), како и на наградата за најдобра споредна машка улога за „Фамилијата Адамс“ на фестивалот „5Ре“ (Велес, 2025),

.... 2014 год награда за „Најчитан автор“во Македонија, според НУБ „Св.Климент Охридски“, во конкуренција од домашни и странски автори, дури една книга му е со ,,предупредување" за тие слаби емотивци да не ја читаат.

...драмски текстови и романи („Шмизла“, „Интермецо“, „На девет по Рихтер“, „Аеродромци“, „Пеперутка“, „Угурсуз“, „Принцезата на малиот принц“, „Отпозади“, „Житие по Ице“ и други.

...вака да се зеза со историските споменици во стендап шоу не е баш вкусно, не знам на КОЈА публика им е смешен овој потсмев, посебно на ,,Воинот на коњ" кој знаеме на кого е посветен!

Последно уредено:
@bijons , ако се знаеш со човекот обавезно пренеси му не само да продолжи со поткастиве каде дупи северџани и бугараши ами малку и да подзасили.
Единствен на медиумскава сцена кој има мадиња работите да ги нарече со вистинските зборови.

Овие кои би сакале да престане се во фаза на добивање бугарски пасоши така да не ги земај во обзир! :oleee:

@bijons , ако се знаеш со човекот обавезно пренеси му не само да продолжи со поткастиве каде дупи северџани и бугараши ами малку и да подзасили.
Единствен на медиумскава сцена кој има мадиња работите да ги нарече со вистинските зборови.

Овие кои би сакале да престане се во фаза на добивање бугарски пасоши така да не ги земај во обзир! :oleee:

ама јасно е дека ваква содржина резонира кај одредени слоеви од нардот. фората е да пробаме да ги извлечеме од таму и да тргнеме сите напред во некаква посветла иднина.

ама јасно е дека ваква содржина резонира кај одредени слоеви од нардот. фората е да пробаме да ги извлечеме од таму и да тргнеме сите напред во некаква посветла иднина.

И ти ги браниш северџаниве :kafence:

Back
На врв Bottom