Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Mene mi stigna vo konzulat odkako go zedov drzavjanstvoto posle 4 ili 5 meseci
Te molam pisi mi kako da go napram istoto, i jas sakam preku konzulat da gi zemam, podnese molba ili treba drugo nesto da napravam. Bev sofija da prasam vo direkcija za bg grazdanstvo. Postapka bilo, podnesvas molba i po 2 nedeli gi vrakjat. Ako podnesis vo sofija obavezno na molbata kontakt informacii za da ti kazat koga da odis da gi zemis, jas sum na lege 6 i nema kaj da gi pratat moram da odam ako ne uspej so konzulat ili ambasada. Inaku, vo molbata pisis i na koj nacin ke gi podignis licno ili dr nacin. Prasav dali mozi preku konzulat ili ambasada mi rece samo ako konzulot ili ambassadorot ti se soglasat. Jas resiv da se probam preku konzulat ili ambasada, ako ne ke odam licno.

Здраво, Интревју имам правено во Март 2026 во Скопје. Ме интересира кога можам да го подигнам бројчето за пратење или па они праќаат порака за да одам да го подигнам ?

Здраво, Интревју имам правено во Март 2026 во Скопје. Ме интересира кога можам да го подигнам бројчето за пратење или па они праќаат порака за да одам да го подигнам ?
4-5 meseci ke ti se javat
Автоматски споено мислење:

mnogu e bitno na pocetok da sledis da ne ti ostane prieta molba posto toj status e isto kako da ne e pocnata procedurata posle nekoj mesec dena se menja vo obrazuvana

so koj posrednik si
So nikoj. Sam si podnesov. Chitav toa shto se barashe i gi dadov dokumentite. Nemashe deka treba izvodi od roditelite ili pretcite i tie izvodi dopolnotelno gi odnesov posle intervjutoto i brojcheto posle dva ili tri meseci mi izleze, verojatno poradi diplomatskata poshta.

Последно уредено:
Vcera i zavcera iskocija ukazi, koi fatija prepiski do 9***/2023

Od finalno na polozitelno se stignati do 19***/2023

Attachments

• IMG_7406.png
    IMG_7406.png
    919,3 KB · Прегледи: 23
Moja deca su 187**/2023 i još su na Obrazuvana prepiska.

Te molam pisi mi kako da go napram istoto, i jas sakam preku konzulat da gi zemam, podnese molba ili treba drugo nesto da napravam. Bev sofija da prasam vo direkcija za bg grazdanstvo. Postapka bilo, podnesvas molba i po 2 nedeli gi vrakjat. Ako podnesis vo sofija obavezno na molbata kontakt informacii za da ti kazat koga da odis da gi zemis, jas sum na lege 6 i nema kaj da gi pratat moram da odam ako ne uspej so konzulat ili ambasada. Inaku, vo molbata pisis i na koj nacin ke gi podignis licno ili dr nacin. Prasav dali mozi preku konzulat ili ambasada mi rece samo ako konzulot ili ambassadorot ti se soglasat. Jas resiv da se probam preku konzulat ili ambasada, ako ne ke odam licno.
Nisto ne pobarav mi go prati sami vo konzulatot

Автоматски споено мислење:

mnogu e bitno na pocetok da sledis da ne ti ostane prieta molba posto toj status e isto kako da ne e pocnata procedurata posle nekoj mesec dena se menja vo obrazuvana
Да го добијам бројот ке следам секако

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Zna li neko sto znaci ovaj status

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Zna li neko sto znaci ovaj status
Premina vo nov status. Ti ostanuva ushte polozhitelen status, pa ukaz. Koe brojche si.

Back
На врв Bottom