Фан клуб - РК Вардар

Ако си по скаутирање твое мислење за средниот бек од Вецлар Филип Вистороп ?
Стрмљан тип и ниво на играч. Ма да повеќе влечи на лев отколку среден.

Ќе дојди у Вардар ?
Не сум слушнал ништо јас за него, @ohrid66 го напиша, ако знае нешто повеќе околу него нека кажи. Не знам дали за Вардар или за кај нив праша. :)

Не сум слушнал ништо јас за него, @ohrid66 го напиша, ако знае нешто повеќе околу него нека кажи. Не знам дали за Вардар или за кај нив праша. :)
Ништо чудно да е за кај нив, нивниот буџет е бунар без дно))))

Ништо чудно да е за кај нив, нивниот буџет е бунар без дно))))
Низ ракометните кругови познати како македонскиот ПСЖ, а ХОЈ данскиот ПСЖ. :ROFLMAO:

Фадуил им стегна 8 гола (4/4 пенал) за едно полувреме на ПСЖ. Каков преглед на игра има дечкото, плус нешто многу важно за нас, одлично изведува седмерци.
Еве има и хајлајтс со сите голови од натпреварот, инаку Фадуил заврши како најдобар стрелец со 10 погодоци.:)

Повеќе беше очекувано.

Фадуил добро засилување, да видиме како ќе се вклопи во системот на Чупиќ.

Имаше некој инстаграм пост пред 2-3 недели, со слики од нова средба, Нунев од Вардар, Стерјев од Работник, и некои други, во конференциска сала од некој хотел, пишуваше се договориле од оваа сезона да играат. Тешки глупости.
Vo Podgorica mislam se sretnaa vo Hilton. Spored toa sto razbrav i pred toj sostanok ovaa godina samo ke razigruvaat na turniri.

Kolku i sega da se lutime za ligava, po se izgleda se pravi kako proekt za Partizan da ima so kogo da igra rakomet. I za zenskive ekipi da imaat nekakva osnova da igraat kolku tolku. Proektot za zenski rakomet na nas kako Makedonija mnogu ni odgovara. Ni umre sportot tamu. Ako ne e zenski rakomet koj e utepan i nemame zenski sport u drzavava, pa 90% tinejdzerki sonuvaat da bidat instagram sponzorusi.

I pokraj ova po 1000ti pat ke napisam ovde deka i na nas kako Vardar, a i na site drugi vo nasata liga im odi vo prilog ova natprevaruvanje.
Edna utakmica poveke ili pomalku silna vo sezonata za silnite nasi ekipi nisto nema da smeni ako udrime matematika. Edna utakmica plus za gledanje vo sala.
Sto ligava regionalna e volku problem? Uste da ni se prikluci i Zagreb da poigra i toj kompetitiven rakomet ke e plus i za nego. Od ova nikoj nema da izgubi nisto. Begame od rakomet ko sekoj vtor vikend vo Skopje da gostuva Kiel, a vo Bitola Barcelona.

Vo Podgorica mislam se sretnaa vo Hilton. Spored toa sto razbrav i pred toj sostanok ovaa godina samo ke razigruvaat na turniri.
Тоа беше претходна вест. Нели прво не се договорија, па после се договорија за првата година да биде пилот година со турнири, ама по последниов состанок, рекоа 2 групи по 5 екипи, па првите 2 екипи од секоја група ќе одат на Ф4. Така што, ми делува дека официјално ќе почне од Август. Може е некоја пилот година, ама чим веќе ќе играат по групи па Ф4, зошто да не е официјално? Форматот е тој, бројот на натпревари е тој.

За лигата е дискутирано. Мене ми нема логика да играме со екипи кои се послаби од тие што ги имаме дома во натпреварување кое нема никакво значење. Поготово кога имаме ЛШ и домашно првенство кое станува доста сериозно. Ваков дефокус може само да не кошта. А за што? За некој трофеј на кој никому не му е гајле и ништо нема да ни донесе. Пак ќе кажам, ако СЕХА немаше значење, како ова има некоја шанса?

turnir-2.jpg

Back
На врв Bottom