Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Сумњам дека ќе се отарасиме од вампирите.

Ќе се ставиме у проблеми пак...
Погба?
Автоматски споено мислење:

70 мил бара Њукасл незнам фали ќе имаме толку пари.
Бара 70 ќе го даде за 55.
Ама си решил прашање за 7-8 години.

Јас да сум на место на управата би идел по Вортон.
Дигни линијата повисоко, па ком опанци ком обојци. Бар убав фудбал ќе гледаме :)
Ретко паметен фудбалер. Ме потсеќа на микс од Керик и Бруно.
У миланче проблеми доста направи у соблекувалната, и казни јадеше и со фановите се карал.
Знам, затоа и така го гледам.

Леао едено време беше добар играч,што се случи незнам ама подалеку од вакви примадони.Достс ги имавме кај нас, Погба,Раши,Лингард,Санчо итн итн.
Лингард беше само глуп, не и примадона!
Леао од секогаш бил влечиклашна и мрза.
Тоа што знае да игра фудбал е друга работа. Подалеку од такви.

Лингард беше само глуп, не и примадона!
Леао од секогаш бил влечиклашна и мрза.
Тоа што знае да игра фудбал е друга работа. Подалеку од такви.
Зашто не се спомнува и Гарначо... :D

Зашто не се спомнува и Гарначо... :D
Он е посебен случај.
Можеа да го продадат на НАСА, да го пратат во вселената, за испитување, колку може безмозочно суштество да издржи во вселенска станица?
Колку е глуп, може и на Марс да го пуштат, он нема да забележи!

Така функционира клуб со амбиција.Не како нашите серковци.
Така функционира клуб кој има пари еден тон и газди што сакаат да потрошат.
Плус со 115 обвинувања, едно више мање, не мења ствар.

Така функционира клуб кој има пари еден тон и газди што сакаат да потрошат.
Плус со 115 обвинувања, едно више мање, не мења ствар.
Па што различно реков јас? Нивните сопственици сакаат да трошат нашите не. И после зошто освојувале трофеи а ние се бориме 5то место,. И тие 115 обвинувања од нив нема да има ништо , ке им земат 10,20,30 бодови ке платат некоја пара и толку. Немојте да мислите дека титулите ке им ги земат.Паметни се мокни се и прават што сакат.

Па што различно реков јас? Нивните сопственици сакаат да трошат нашите не. И после зошто освојувале трофеи а ние се бориме 5то место,. И тие 115 обвинувања од нив нема да има ништо , ке им земат 10,20,30 бодови ке платат некоја пара и толку. Немојте да мислите дека титулите ке им ги земат.Паметни се мокни се и прават што сакат.

Но, не е така. Има колку можеш да трошиш, и колку можеш да трошиш надвор од книгите. Нивните сопственици сакаат да фарбаат надвор од листот. Прост пример, двата клуба нудат поприлично иста плата на хартија на играчот.

Но покрај плата на Сити, има и договор за спонзорство на Х фирма од Абу Даби. Тука играчот треба да се појави на коктел во Абу Даби, и да добие уште 10 милиони, како договорено спонзорство. Тука нема шанси ниту една екипа да се натпреварува со Сити врз основа на плата. Затоа и сите овие години, немаше трансфер како Де Брујне, Давид Силва, Агуеро, Халанд, Силва, Родри во Реал, Барса или некоја друга екипа.

И искрено, не знам како ова ке се спречи, затоа што крај нема на ова.

Но, не е така. Има колку можеш да трошиш, и колку можеш да трошиш надвор од книгите. Нивните сопственици сакаат да фарбаат надвор од листот. Прост пример, двата клуба нудат поприлично иста плата на хартија на играчот.

Но покрај плата на Сити, има и договор за спонзорство на Х фирма од Абу Даби. Тука играчот треба да се појави на коктел во Абу Даби, и да добие уште 10 милиони, како договорено спонзорство. Тука нема шанси ниту една екипа да се натпреварува со Сити врз основа на плата. Затоа и сите овие години, немаше трансфер како Де Брујне, Давид Силва, Агуеро, Халанд, Силва, Родри во Реал, Барса или некоја друга екипа.

И искрено, не знам како ова ке се спречи, затоа што крај нема на ова.
Мене ми е јасно тоа дека се даваат пари под черга народно кажано. Пеп си зимаше плус плата од некој остров ш фирма некоја Но нема кој да им се спротистави на тоа , ако запнат да ги исфрлат тука губи ПЛ најмногу од тел.права итн . Нема шанси на тоа да се стави крај. Освен и другите да го праваат истото како и тие друго решение нема.

Нема да ме чуди Тонали ради италијанската линија со Мареска да заврши во Сити.

Пак ќе кажам, Њукасл не гледаат како некој ривал низ историјата и чисто се сомневам дека ќе прифатат да ни дадат 2 битни играчи по наши услови. Од друга страна тоа може да ни го отвори патот по Андерсон ама дали ќе е за него или било кој друг ќе треба да се опрчиме јако. Нема да ги дадат по наши услови. А од друга страна ние немаме финансиска комоција зошто треба и други позиции да покриваме.

Мислам дилемата е дали ќе се оди по Тонали или Андерсон и тоа би било тоа плус Едерсон во средината или со парите од Тонали/Андерсон ќе се ангажираат +2 средни играчи (пример Балеба и Фернандес).

Нема да ме чуди Тонали ради италијанската линија со Мареска да заврши во Сити.

Пак ќе кажам, Њукасл не гледаат како некој ривал низ историјата и чисто се сомневам дека ќе прифатат да ни дадат 2 битни играчи по наши услови. Од друга страна тоа може да ни го отвори патот по Андерсон ама дали ќе е за него или било кој друг ќе треба да се опрчиме јако. Нема да ги дадат по наши услови. А од друга страна ние немаме финансиска комоција зошто треба и други позиции да покриваме.

Мислам дилемата е дали ќе се оди по Тонали или Андерсон и тоа би било тоа плус Едерсон во средината или со парите од Тонали/Андерсон ќе се ангажираат +2 средни играчи (пример Балеба и Фернандес).
Андерон скоро и сум сигурен не доаѓа кај нас чим шумарите бараат над 120 мил.

Back
На врв Bottom