Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

sportskadimenzija.mk

Навистина прекрасна атмосфера. Мислам дека надвор од Скопје, немало ваква никаде во МК.Многу добра атмосфера у сала.
Таква атмосфера освен Скопје нигде нема!
sportskadimenzija.mk

Bon-Ton so bi rekle bitolcaniCestitki za Ohrigjani sekoja cest muski do kraj.
Bev del od vcerasnata utakmica. Vaka taka vlegov unutra, bez karta, kazav moram da vlezam pa I parketot da se krene ako treba
Uste vo 7i20 zatvoreni vrati mozda 100tina lugje so karti nemozea da vlezat.salata sajka puna nit skali nit niso.
Vlegov 20 I nekoja minuta I do ribari tocno na skalite u prv red.
Ribari osobeno mora da se pofalat. Taka dobro ja izvozea utakmicava sto igracite radi niv ne padnaa uopste vp period of 40ya do 50ta. Posle toa vekje se bese formalsnot.
Se na se, odlicna atmosfera, a Ohrigjani malce da bidat ponekulturni epten se kulturni kako za finale![]()
Inaku trebase Baptiste Damatrin (igracot so broj 11 od Tatabanja) da go pustat da se kaci na tribina kako so planirase, citam sabajlevo se zalel na rasizam, jbg negrito ova ne ti e Francija kaj so ke si pominis na Victim Card za sekoja tvoja provokacija, na kraj klasicno za nivniot kukavicki mentalitet nemase ni doblest ni madinja da dojdi da si go primi srebroto, nego kako glusec si se skri v soblekuvalna...Da be se ispali toj nesto kalov debil.. idese na provokacija za prekin I tezok incident ali jbg nisoBon-Ton so bi rekle bitolcaniInaku trebase Baptiste Damatrin (igracot so broj 11 od Tatabanja) da go pustat da se kaci na tribina kako so planirase, citam sabajlevo se zalel na rasizam, jbg negrito ova ne ti e Francija kaj so ke si pominis na Victim Card za sekoja tvoja provokacija, na kraj klasicno za nivniot kukavicki mentalitet nemase ni doblest ni madinja da dojdi da si go primi srebroto, nego kako glusec si se skri v soblekuvalna...

Sega vidov i na insta stavil status za rasizam pa da reagirale institucii pa ne znam uste što.Da be se ispali toj nesto kalov debil.. idese na provokacija za prekin I tezok incident ali jbg niso![]()
Dzabe mu bese mn glupo ke bese nekoi da reagiraa loso na provokaciite pa malce ke trebase da napraat sudiite glupostSega vidov i na insta stavil status za rasizam pa da reagirale institucii pa ne znam uste što.
Tele edno sledno da pazis kaj da provociras ili ako provociras bidi maz do kraj inaku sva srekja imavme +4 ili +5 vo toj moment i raspolozenieto bese na zavidno nivo pa ne se dozvoli eden majmun da ja rasipit festata, da bese potesno ili da gubevme garantiram deka ke letaja predmeti na teren
За време на финалето на Европскиот куп во ракомет во Македонија, бев мета на расистички гестови (имитирање мајмун).
Сакам да бидам многу јасен: ова не беше ниту провокација, ниту навивачки фолклор, ниту „испад“.
Ова беше расизам.
Во 2026 година е срамно сè уште да се гледа вакво однесување во спортска арена.
Оние што го прават тоа не го валкаат само спортот, туку ги нарушуваат вредностите на почит, еднаквост и достоинство што сите ние треба да ги браниме.
На расизмот не му е местото ниту на трибините, ниту на терените, ниту во нашето општество.
Искрено им се заблагодарувам на сите што ми дадоа поддршка. Вашите пораки, вашата солидарност и вашата осуда покажуваат дека, за среќа, сме многу побројни оние што го браниме почитувањето отколку оние што шират омраза. ✊
Таква му беше и намерата, ама добро се искулира...Sega vidov i na insta stavil status za rasizam pa da reagirale institucii pa ne znam uste što.
Tele edno sledno da pazis kaj da provociras ili ako provociras bidi maz do kraj inaku sva srekja imavme +4 ili +5 vo toj moment i raspolozenieto ама етен културнbese na zavidno nivo pa ne se dozvoli eden majmun da ja rasipit festata, da bese potesno ili da gubevme garantiram deka ke letaja predmeti na teren