Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
@Deksi ќе се јавеш, те прозиват да се извинеш за бркањето на фудбалските работници, за промовирањето на безимени засилувања како најдобри играчи, за ниедното транспарентно напаѓање на управата во текот на целата сезона...
Ќе се јавеш или ќе ќутиш оти сметката за клипчиња праење ти е наполната и изиграваше маркетин менаџер на батерии.

П.С
Ако бараш кој е "презимето" слободно распрашај се ќе ти кажат, а и ти имам кажано не се кријам оти и да знаеш не ти менва ништо ќе се скриеш вдупка.
Како шо му заврше кариерата на брати во фудбал изгледа и тебе ќе ти заврши со лепенка дека ги избрка најголемите имиња во фудбалот од Битола.

Се моли Декси цел на дознака 457 да се јави тука да објасни некои работи и да кажи дали кафенцето со Гаргачо во Молика вредеше.

Ni ebaa majkata site se krivi no najmnogu nie/jas uste ne mozam da poveruvam deka orpadnavme swga e prasanjeto so potoa me plasi deka ke zavrsime kako pobeda borec I site drugi ekipi zedoa pet albanski pet drugi vo prva liga so da prajme pokje muabet ej aracinvo vleze I nikoj muva ne go lazi uste pa cestiki mu dava Maser se da mu ebam koj gledase samo za sinot I vardar dali ima nekoj normalne vo drzavata be ebem ti vmro parrtija I se vo normlani uslovi denes gradot ke gorese I cela opstina a sega na fatija site na kondicija I emocija se da mu ebam na site gledam snimka na mtv3 I uste ne mozam da poveruvam deka nikoj nisto ne slusase neka klat kluc upm nema kaj nas fudbalski rabotnici so znaat I mozat stramota I greota za grsd0t I stadionot
Prvo I osnovno ne smeese do ova da dojdi bez razlika gresna politika losi odluki so trenerite so igracite ne smeese ova da se dozvoli da odi do kraj uste nikoj ne se svesni so si napraja so Bitola nema da ima provoligas pred se mislam na FFM I vmro posle odime na dolu vo opstinata so egoto I suetata deka samo tie znaat ne slusaa nisto za trenerot I igracite deka treba spic I posle odime najdolu kaj strucniot stab I igracite od niv tolku mozese da se ocekuva golema greska so sutiraa decata gi sakatija za vek I vekov a ne mu dadoja sansa so skupi primer tolku za strucniot stab a za igracite eve sega site le si odat I da vidat kaj mozi transver da naprat ili kraj na karierite ne mozi so kavgi menu sebe cela sezona se nekoj ne mu cinese se smenaa tri treneri I pak da ne odi znaci ne e samo do trenerite tuku do igracite sega vmro neka mu najdi rabota nekade vo nekoja firma ne se onie za fudbal stramota I greota pak ke recam za decata I andrej golmanot a drugite neka si go klat prstot na gla so napraja na 80 godini od Fk Pelister otpadnaa od ligata od Skendija Aracinovo a pred toa morase da gi tepame Baskmi znaci namerno se odese na Arscinovo za so bog znaj odnosno samo tie znaat mnogu pederski raboti zad zavesata I swga ne stifna karmata da platime pa ova neka bidi osvesruvanje I pocnuvanje od novo uste od Ponedelnik neka se bara trener uprava I pred se igraci isto plus sponzori oti ako gi ostajme mame ke ebat za toa sega mora uste pojako da bidi baranjeto za vrakjane vo prva liga

P.S.koja indijanska liga ke bidat slednata sezona I da ti ebam ligata I drzavata bez Pelister ,Pobeda ,Balasica pa I Teteks Borec itn... kaj ke mu odi dustata dali ovie veruvaat vo gospod go pustija Pelister poke voda za licni smetki I sueti
Автоматски споено мислење:

P.P.S. vo normlani uslovi ova ke se rasavase so kjotek I krsenje na gradot sega se ke pomini so ostavki a koj ke ne vrati nazad samo eden bog znaj a nwkni rekovme za kupot I od treya liga vo prva ne bese slucajno tuku se krevase glas barase care I odma uzbuna si najdoa resenie za dve rri kola a sega site labavo nema da dozvolat ete dozvolija sega so uste cekame da krenime glas I pocnime da mavame

То е дечки за жал, самите си сме криви, не смееше да си дозволиме да дојди воопшто до бараж, еден натпревар, ќе примиш пацерски гол од контра или полуконтра и после бркајсе, плус стара тактика лежи ко бајаги си повреден и си еба мајката се, зато велам надвор политиката од спортот, шо побрзо ја искорениме то побрзо и ќе се стабилизира клубо. Нема друго шо да кажам освен јавно овде да му се заблагодарам на кавадарчани за гостопримството, поздрав и до прилепчани за подршката ги имаше во солиден број, исто начекав и еќипа од Штип кој беа специјално за натпреварот. Следна сезона со господ на помош, втората лига е појака од првата, тука се Работнички, Брера, Македонија Г.П, Охрид итн, реков ќе ни дојди умот ама изгледа не

То е дечки за жал, самите си сме криви, не смееше да си дозволиме да дојди воопшто до бараж, еден натпревар, ќе примиш пацерски гол од контра или полуконтра и после бркајсе, плус стара тактика лежи ко бајаги си повреден и си еба мајката се, зато велам надвор политиката од спортот, шо побрзо ја искорениме то побрзо и ќе се стабилизира клубо. Нема друго шо да кажам освен јавно овде да му се заблагодарам на кавадарчани за гостопримството, поздрав и до прилепчани за подршката ги имаше во солиден број, исто начекав и еќипа од Штип кој беа специјално за натпреварот. Следна сезона со господ на помош, втората лига е појака од првата, тука се Работнички, Брера, Македонија Г.П, Охрид итн, реков ќе ни дојди умот ама изгледа не
Барем нема шипци. Исто на тоа копилето шо се радваше со тие балистите со банерот од Тели се женско да му ебам гнида скапана.

Ti kazi mi dali go pamtish Miranda?
Како вчера се сеќавам на утакмицата во април 2008 кога ни стегна хет трик за 1-3. Кога Серафимов тогаш како дете кое собира топки проба да ја погоди топката што одеше кон празната мрежа.

Небитно. Не знам зошто мислите дека секој коментар во ваш фан клуб е некаква провокација. Не викам дека нема ликови што се палат на ривалството и провоцираат, ама голем дел си коментираме нормално. Па со пола од ваш фан клуб едно 20 години разменуваме мислења по форуми, повеќе муабет со нив имам направено отколку со моиве дома :D Сигурни нема да доаѓам да се ситам на пораз од најголемите крвници на македонците.

Ако Битола и регионот (Демир Хисар) даваа највеќе резервисти во војната, ние и тетовчани највеќе трпевме по дипломатскиот пораз. Особено нашите генерации кои растевме со дивите орди кои одеднаш добија одврзани раце да колат со ножеви и шетаат со пиштоли по автобуси.
Не сум дете и убаво памтам колку проблеми имаат правено Шкендија Арачиново по војната. Ги бркаа играчите на Тетекс од стадион по автопат и по нивите, учениците од Зеф Љуш Марку учеа во Карпош и ги нападнаа играчите на Алумина со влегување во терен и милион други случки. Мојот локален третолигаш над 10 години играше во иста лига со племето. Другар го мавнаа со лакт по грклан, кога падна тој го газеше со коленото. Сме ги тепале кај нас, сум влегувал во терен, сме ги гаѓале со камења, сто случки имало.
Сигурно нема да ми е ќеиф што влегоа во прва лига.

Муабетот ми е дека џабе се буните дека не се вложувало кај вас годинава. Со партиски притисок се направи добар буџет и вината за отпаѓањето е само во лошото менаџирање и шемите кои си ги правеа мислејќи дека опстанокот им е загарантиран. Декси повеќе се замараше што пеел Миленко и колку стикери биле залепени од Комити на столовите, ниту еден коментар немаше за сомнителните играчи кои се носеа. Не знаеја на крај ни со братски екипи да се испазарат за бодови. Се дозволи Арсими да земе 6 бода со вас и да биде клучно тоа на крајот.
Може сте ни ривали, ама ептен се нервирам што не може да фатите контунитет во фудбал и не се борите барем за Европа. За Прилеп ми е уште покриво. Ме нервира само што форсирате дека вложувањето во Вардар ве прави вас послаби, а на никаков начин не влијае. Не ви ги носи Вардар луѓето во стручен штаб, тоа се ваши луѓе, ваши спортски легенди.

Ni ebaa majkata site se krivi no najmnogu nie/jas uste ne mozam da poveruvam deka orpadnavme swga e prasanjeto so potoa me plasi deka ke zavrsime kako pobeda borec I site drugi ekipi zedoa pet albanski pet drugi vo prva liga so da prajme pokje muabet ej aracinvo vleze I nikoj muva ne go lazi uste pa cestiki mu dava Maser se da mu ebam koj gledase samo za sinot I vardar dali ima nekoj normalne vo drzavata be ebem ti vmro parrtija I se vo normlani uslovi denes gradot ke gorese I cela opstina a sega na fatija site na kondicija I emocija se da mu ebam na site gledam snimka na mtv3 I uste ne mozam da poveruvam deka nikoj nisto ne slusase neka klat kluc upm nema kaj nas fudbalski rabotnici so znaat I mozat stramota I greota za grsd0t I stadionot
Prvo I osnovno ne smeese do ova da dojdi bez razlika gresna politika losi odluki so trenerite so igracite ne smeese ova da se dozvoli da odi do kraj uste nikoj ne se svesni so si napraja so Bitola nema da ima provoligas pred se mislam na FFM I vmro posle odime na dolu vo opstinata so egoto I suetata deka samo tie znaat ne slusaa nisto za trenerot I igracite deka treba spic I posle odime najdolu kaj strucniot stab I igracite od niv tolku mozese da se ocekuva golema greska so sutiraa decata gi sakatija za vek I vekov a ne mu dadoja sansa so skupi primer tolku za strucniot stab a za igracite eve sega site le si odat I da vidat kaj mozi transver da naprat ili kraj na karierite ne mozi so kavgi menu sebe cela sezona se nekoj ne mu cinese se smenaa tri treneri I pak da ne odi znaci ne e samo do trenerite tuku do igracite sega vmro neka mu najdi rabota nekade vo nekoja firma ne se onie za fudbal stramota I greota pak ke recam za decata I andrej golmanot a drugite neka si go klat prstot na gla so napraja na 80 godini od Fk Pelister otpadnaa od ligata od Skendija Aracinovo a pred toa morase da gi tepame Baskmi znaci namerno se odese na Arscinovo za so bog znaj odnosno samo tie znaat mnogu pederski raboti zad zavesata I swga ne stifna karmata da platime pa ova neka bidi osvesruvanje I pocnuvanje od novo uste od Ponedelnik neka se bara trener uprava I pred se igraci isto plus sponzori oti ako gi ostajme mame ke ebat za toa sega mora uste pojako da bidi baranjeto za vrakjane vo prva liga

P.S.koja indijanska liga ke bidat slednata sezona I da ti ebam ligata I drzavata bez Pelister ,Pobeda ,Balasica pa I Teteks Borec itn... kaj ke mu odi dustata dali ovie veruvaat vo gospod go pustija Pelister poke voda za licni smetki I sueti

P.P.S. vo normlani uslovi ova ke se rasavase so kjotek I krsenje na gradot sega se ke pomini so ostavki a koj ke ne vrati nazad samo eden bog znaj a nwkni rekovme za kupot I od treya liga vo prva ne bese slucajno tuku se krevase glas barase care I odma uzbuna si najdoa resenie za dve rri kola a sega site labavo nema da dozvolat ete dozvolija sega so uste cekame da krenime glas I pocnime da mavame
Ако сакаа да опстанеме одма ќе ја решеа ,немаше да тепаме со Башкими ќе одевме на Скопје кој е втор клуб на власта и тука со наредба ќе се решеше.
Арно ама очигледно сакаа и скопје и да биди прва и затоа се избегнавме, а и самите не знаеја дека сме толку умрени дека едно арачиново неможат да тепаат.
Па денес капак на све Мирко не беше на утакмицата присутен (па онај Петровиќ да играче од почеток убеден сум дека на овие 2 ќе му турнеше) , а не само Мирко то швајц мајц , булатовиќ итн се попара беше.
Друго оние децата кај пенали да мават бе дали се нормални , цел товар на нив му го дадоа , мислиш Ламар се , а не само просечни деца на возраст од 18г.

Друго глупи овие правилата мора на вакви баражи да има продолжениа , неможи по 90 пенали , оние пилотите после 70та неможеа да одат.

Како и да е ова е очај.

Клубот го сакам и не негирам никој од Вас тука на форумот, само една работа ќе ви кажам и ќе се задржам на неа, а тоа е претходната управа легендите изгореа ради спортскиот директор, кој требаше одма да се најди начин да се отстрани од клубот. Првиот ден кога беше назначен за спортски директор, одма истата минута син му на платен список.. е толку за професионализмот и љубовта кон пелистер, неписмен човек никој не можи да ме убеди дека е компетентен за да биди во управа, ама да живее вмро и слатката плата без мотика.. па се сеќавате кога си дадоа оставка Митко и Тони, а изгореа поради спортскиот.. истиот до последно не даде оставка си зеде уште 2-3 плати, а сега вмро му измисли јавно претпријатие за да биди пак директор на било што, без никаков срам. Денес истиот седи секоја утакмица во ложата и се однесува како негов да е клубот. Го спомнав ова има уште примери, овој е најекстремен затоа него го одбрав и поради вакви лешинари и паразити кои не ебат ништо освен сопствениот интерес, пелистер е сега каде што е...во втора лига за голема жал не целата битолска спортска јавност. Таквите луѓе не смеат да бидат на стадион во радиус од 5км, само така можи да се почни од почеток и да се има каква таква надеж.
Единствен шо во сето ова е без вина, со елементи на жртва е Мане, човекот секогаш не вадел и секогаш сме го бркале како куче.
Спортски поздрав.

Не чека истата судбина како Победа, за жал.
После овај дебакл, поблиску е то сценарио отколку приватизација и стабилизација на клубот.

Само да дополнам за пеналите , не го знам Мане ни лично ни каква комуникација има со играчи и каков стил има да одбира кој ќе шутира , но знам дека секогаш кога се избира за пенали се прашват играчите кој се осеќа спремен да шутира.

И добро бе од толку ветерани во клубот не се најдоа ли 5 спремни да мора деца да шутираат?

Уште утре само децата од Пелистер да си останат во клубот и нова управа. Мане не крив за ништо убава тактика имаше денес само штета е за пеналите. Ред му е сега на него да добие договор и да си гради тим со помладиве кој изгинаа на терен.

После овај дебакл, поблиску е то сценарио отколку приватизација и стабилизација на клубот.
Абе ете приватизација голема среќа е што се крена НГ и други луѓе и не го земаа турци клубот. Понатаму ќе бараат други исто од таму да го купуваат да си играат играчки и се за личен профит оти толку му сечи во глата изгледа.

Jas ke recam toa ili pak ke bidime prvi I uste na zima ke bidime vlezeni vo prva liga sigurno nema da bidime na sredina wega e prasanjeto ili all in i cistka so celosen restart i pogolem budzet ili opstinski kako sega I macenje so partiski kardi I deca no se mislam deka ke najdat resenie kako so treba od strana nema povekje da se ostava na lokalni serifi da si igraat majtap so Pelister !

И ТУКА ЛЕШИНАРИШ ТИ БЕ МРШ АЈДЕ

Нема смисла поќе ова ми се гади од втора лига... како бе можи само нас ова да ни се дешава, како можи бе онакви пенали да шуткат ко по газ да се мават.. млитави, бавни, без срце... знам те понесва атмосфера ама земи исилисе со полна скинија мрежата барем да не ти е криво... абе у пичку матер ... сами сме си криви никој друг, едни арачиново да те дупат треба да си го клајш прсто на глата... срамно!

Back
На врв Bottom