Кодекс на облекување во институции

• Креатор на темата Креатор на темата mints1
  • Време на започнување Време на започнување
Да и деколте и се што е непристојно, не треба се да се набројува.
И све тоа треба некој шипо у некоја јавна институција каде стаорец покрај нозе ти поминува да го одреди дали е или не е непристојно. И ќе ме врати некој а сум земал слободен ден и ќе треба да го запалам и него и цела зграда.
Не сте нормални како лесно слободата си ја продавате.

Абе и јас не планирам да се варам на 50 степени, и си носам шорцеви или кратки фустани ако одам некаде на кафе, шетам, или што и да е. Ама ако треба да си завршам работа некоја сигурно нема најкраткото дома што го имам да го облечам, или хеланки да облечам. Нема ни фармерки да облечам ама ќе облечам долг и пристоен фустан што може да се носи во институција без да привлекува некакво внимание. Секоја облека си има свое место.

Ниту на работа кога одам не носам такви ствари иако се преслекувам во униформа.

И све тоа треба некој шипо у некоја јавна институција каде стаорец покрај нозе ти поминува да го одреди дали е или не е непристојно. И ќе ме врати некој а сум земал слободен ден и ќе треба да го запалам и него и цела зграда.
Човек, не е проблем во кодексот, или во самиот поим за "пристојност" кога одиш во институција...

Туку што истите тие "институции" се калакурница жива каде ќе те акаат два саата за некој документ што у нормална држава може и онлајн да го извадиш!
И тие смрдени партиски пацови, ќе ти се понашаат на шалтер ко да си стока, вратарот ќе те враќа зошто си бил на шорц..
А они внатре како што се испушти Топлата ќе филозофираат дали треба и што треба да се купи како резерва дома за нуклеарна војна :cautious:
А да, сега стари одмори ќе трошат, па нови ќе м идат.. па луѓе ќе нема (иако се превработени пута 10), шипурките и онака ко од Марс се паднати, само за плата се таму...
Па гастербајтери, еден оди сто води, дошол со цело село..
Пензионери со "само да прашам нешто"
А ти што го полниш буџетот и им ја даваш платата, треба ден да зимаш за кафкијански работи...

И кога ќе собереш-одземеш.. Хипокризијата на нашиов трул до коска систем е тој што не прави гневни! Не кодексот!

Не планирам да се варам на 50 степени во Скопјемце, фирмата не бара тоа и не планирам да глумам suits во летно време.
Купи си ленени.
Автоматски споено мислење:

Дали е во ред да ти дојдат гостите на свадба по дуксер и тренерка?

Дали е во ред да ти дојдат гостите на свадба по дуксер и тренерка?
Мене и на кафе кога одат мажи со тренерки ми е неубаво. Тоа е исто како јас со хеланки да одам на кафе. Не е убаво. Се знае кај се носат тренерки и хеланки.

Мене и на кафе кога одат мажи со тренерки ми е неубаво. Тоа е исто како јас со хеланки да одам на кафе. Не е убаво. Се знае кај се носат тренерки и хеланки.
Епа реков јас, црна тренерка и најк ермакс плус патика :kafence:

Kade ? :cautious:

Убаво звучи на хартија, доколку треба да посетиш државна институција once in a blue moon.
Со моменталниов сетап, кај што ниедна услуга не се нуди онлајн, кај што ќе те шетаат од шалтер на шалтер, од институција во институција, кај што треба да чекаш во неклиматизирани простории на 50 степени, скроз не е изводливо.
Не сум за дозволување на шорцеви, но влечки? Барем во денешно време има културни модели на влечки.
Обезбеди прво достојни услови, климатизирани чекални, структура на опслужување клиенти, па после воведувај барања.

А ние што не одиме на кафе?
Т.е. одиме на "кафе" ама си порачуваме коњак :rolleyes:
И за нас ова важи?

А ние што не одиме на кафе?
Т.е. одиме на "кафе" ама си порачуваме коњак :rolleyes:
И за нас ова важи?
ред флег маж што оди на кафе во 12 саат и порачува коњак или виски. :D

Ne kafe se odi bas onaka kazual, relaksirano. Ne ti e toa formalna vecera pa doterani ko selanec za na doktor :toe:
Па casual е фармерка и маичка да облечеш. Или лежерни панталони, whatever. Тренерка не е casual, тоа е спортска опрема.

Back
На врв Bottom