Кодекс на облекување во институции

• Креатор на темата Креатор на темата mints1
  • Време на започнување Време на започнување
Све ни е решено во државава па сеа до кодексот на облакање во институции дојда да го опраат.

Нормално дека во полиција или било каде државна институција ако треба да одам нема да дојдам по пижами или по купаќи. Е сега што правиме со луѓе пример е молер/гипсар во униформа испрскан со боја со малку прашина и излегол кратко паузата да ја искористи да земе во полиција личен документ (пасош и лична карта) а нема време да оди до дома да се преоблака и тушира. Дали во таков случај ќе го вратат?
Не можам да сфатам, зашто секогаш има минимум еден човек со сваќањава све е решено па стај Х. Еве ти сакаш лидл да дојде, ајде од мене, све е решено у државава па сеа лидл ќе го носеле? Глеаш како звучи. Третирајте го секој проблем индивидуално не ко причинско-последичен феномен.
Он: Добро е да има минимален критериум, не бива да е ептен калакурница. А во однос на некој граџевинец у униформа, тоа е униформа, и треба да си садист или буквалистички идиот за да го вратиш.

Не го вратија.
А ти по влечки и шорцеви одиш на работа?
Шорцеви да, влечки сеуште не. Институциите даваат услуги на народот кои се клиенти и кој ги плаќаат, не е ова приватна институција па ако има вакви правила да одиш во некоја што нема. Бездомникот што спие на постројката во близина значи нема никогаш да може да побара услуга.

Шорцеви да, влечки сеуште не. Институциите даваат услуги на народот кои се клиенти и кој ги плаќаат, не е ова приватна институција па ако има вакви правила да одиш во некоја што нема. Бездомникот што спие на постројката во близина значи нема никогаш да може да побара услуга.
Ако работодавачот ти дозволува, слободно можеш да одиш на работа и гол. Кога ќе сака да те ебе да не мора да те соблака.

Еве мене што ми се деси пред 6 године.
Копирано од Драа Кајгана

Не ми се веруе какфа полова дискриминација :icon_mrgr: Имаше нешто проблем сс сметке за воду,нејќеф да пројдеф у пошту у викам киду до водовот испод Кале.Тмн да улегну обезбеѓење ми вика дека кодекс на облачање не дозволуе у кратки.А ја појма неам случајно облечен у кратки фармерчиња и тој онија мои најфраерски,жими сфе дотеран сам :D
И си викам ништо ке дојду јутре забулен до чарапе и глеам улаза милфичка сс ептен кратко мини до минџу.Еееј,она може ја не.Па што му фали на мое колено бре,или па треа да ги издебилирам ноге? Океј е за кодекс не викам не,ама фармерчиња кратки да може а не шорцеви бермуде за на плажу.

ps. Милфица имаше криви ноге како сфак дн да е рипала јарац на физичко

Нема поголема глупост од кодекс на облекување, а и онака за жени не важи ништо, не ни може да се дефинира никако...по која логика треба да постои за мажи. Ми текнува еднаш, пред некои 20 год. им носев документи у архива на една гигант фирма, у шорц и апостолки....тогаш бев ептен анархистички и антиестаблишмент ориентиран, мрчеа нешто...ќе ги отерав у пм.

Он: Добро е да има минимален критериум, не бива да е ептен калакурница. А во однос на некој граџевинец у униформа, тоа е униформа, и треба да си садист или буквалистички идиот за да го вратиш.
Финтава е што баш некој таков во работничка униформа ќе го вратат, за разлика од некоја у миниќ или деколте или раскопчана кошула со пуш-ап и цицки до заби!

Бтв какви мислиш дека работат таму што ќе спроведуваат кодекс? :rolleyes:

Чим се квичи на темава значи одлуката на МВР е одлична! Јас би одел чекор подалеку, пирсови на уста, нос, муцка да бидат забранети.

Финтава е што баш некој таков во работничка униформа ќе го вратат, за разлика од некоја у миниќ или деколте или раскопчана кошула со пуш-ап и цицки до заби!

Бтв какви мислиш дека работат таму што ќе спроведуваат кодекс? :rolleyes:
Да минути откако го напишав си помислив уствари што све работи онде.

Нема поголема глупост од кодекс на облекување, а и онака за жени не важи ништо, не ни може да се дефинира никако...по која логика треба да постои за мажи. Ми текнува еднаш, пред некои 20 год. им носев документи у архива на една гигант фирма, у шорц и апостолки....тогаш бев ептен анархистички и антиестаблишмент ориентиран, мрчеа нешто...ќе ги отерав у пм.
Е да, ако има селективно применување на кодексот, тогаш подобро да го нема, иначе ќе има уште поголеми фрустрации од калакурница.
И ја на времето дур работев по канцеларии, млад и зелен, нешто у лето ни глумеа лудило не можело по кратки на жештинине, а една колешка, стаила 2 крпчиња на неа, ептен да не иде гола, а коа ќе се наведнеше, не оставаше ништо на имагинација, и чисто од принцип му викам на шефот: „А оваа ок е вака да иде?“ и ми вика: „Што бе да не ти пречи да ја глеаш, да не си педер?“ :facepalm: Шта речи.

Ај вака за машките неженети. Не ви е незгодно да се појавите на шалтер не скоцкани во државна институција имајќи предвид дека таму работат млади не работени девојки и строго преорани милфари? А?

E kako nema za zeni? Treba da se zabrani nosenje helanki vo institucii za zeni na primer. Isto minichi i kratok shorc.

Во Сител? :D

Чим се квичи на темава значи одлуката на МВР е одлична! Јас би одел чекор подалеку, пирсови на уста, нос, муцка да бидат забранети.
Забраи да пишеш да има и ласерско одстранување на тетоважи пред сфаку институцију.

Zemete sredete se, vozrasni mazi ste.

Забраи да пишеш да има и ласерско одстранување на тетоважи пред сфаку институцију.
Не. Тетоважи, специфични детали на кожа (изгореници, деформитети и сл.) се користат во препознавање сторители на кривични дела или жртви.

Не. Тетоважи, специфични детали на кожа (изгореници, деформитети и сл.) се користат во препознавање сторители на кривични дела или жртви.
Уреду е Тошкофски.

Толко ли немаш работу па си отфорија профил на Кајгану?

Back
На врв Bottom