Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
И Циле, и Спиро и Пискачо и сите се збркаја, и на овие исто треба да му се покажи вратата оти ги преминаја сите граници како никој пред нив, а му се удоволи се и сешто уште да ги извадат и да ја измочат публиката. Големата штета ако си одат у пичку матер, како ќе опстаниме. Па тие ни 500.000 не дават нивни пари бе ало. Јавна тајна е дека ни Циле денар од негови пари немаше даено во клубот. Има и други спонзори, тука е и општината, не е ситуацијата ко порано да зависи се од еден чоек, и без тие нивни 300, 400, 500 со правилен менаџмент можи се склопи екипа шо ќе функционира 3 пати подобро. Ајде ќе му прајме ладила сега на малиот да си игра видео игрица со клубот ако не. А Пискачо пепел го праевме цел град, па овој малиот 5 пати поголем курташак си прај од него и никому ништо.
Ne e tocno, ogromni sredstva dava Eurofarm kako sponzor...ima i mnogu pari so neznajme site so se davat na raka i podraka, zatoa kjutete...bez niv budzetot ke ni bidi kolku na Tutunski..

Oti go spomna: Ako bese Piskacot tolku golem navivac i vodza, od ginimale po vlecki na vremeto dojde kako dete, go kladoja postarite da vodi, i ako go sakase tolku klubot kaj e sega? Nie vo otvorena vojna so dvojce, toj izjavi dava so nego....posle partiski direktor.....Ne pepel, za takvite profiteri kako nego rangot e fk jenimale

kaj e to inrevju? daj link pusti ako mozis

Ако си замини Еурофарм од Пелистер, ќе се бориме за влез во првите 6. Со Бутел, Тиквеш, Тинекс и сл. Впрочем и буџетот од ваучери, Општина и други помагатели ќе биди толку. Помагатели до душа ќе си одат со Еурофарм заедно.
Другите критики се издржани до кај негде.
Кога ве чита човек за чудење е тоа како 3 титули со ред ги множите со нула. Дури напати како да зборувате за инает и се однесувате како вчера в сала да сте влегле, а не како 20 години оттука да немате излезено.
Напрајте разлика ве молам пред Еурофарм и сега со Еурофарм, ама без да зборувате за инает. Без да ви кажва некој новинар или разочарана ракометна легенда информации од газо извадени и да не труете тука без веза небулози И неиздржани критики.

Малку е контрадикторен, ем вика дека тука се станува играч, ем дека не е клуб за развивање играчи

Ne e tocno, ogromni sredstva dava Eurofarm kako sponzor...ima i mnogu pari so neznajme site so se davat na raka i podraka, zatoa kjutete...bez niv budzetot ke ni bidi kolku na Tutunski..

Oti go spomna: Ako bese Piskacot tolku golem navivac i vodza, od ginimale po vlecki na vremeto dojde kako dete, go kladoja postarite da vodi, i ako go sakase tolku klubot kaj e sega? Nie vo otvorena vojna so dvojce, toj izjavi dava so nego....posle partiski direktor.....Ne pepel, za takvite profiteri kako nego rangot e fk jenimale
Огромни, помалце од Општината. Вас шо ви го матат умот вервајте ги нека си играт курот со клубот, малце е и ова.

Горе долу е коректно интервјуто таа е реалноста сега ние шо сакаме поќе тоа е друга работа но во очи ни паднаа две,три работи пример :
Прво
Како главен адут би ја издвоил искреноста; отворени сме со играчите за тоа кој е максимумот што можеме да им го понудиме, без да ветуваме нешто што на крајот од договорот не би го испочитувале.
-Вистина ние даваме помалку пари од охрид и вардар но се знај дека сигурно ќе се земат и штета шо нема да можи да земиме уште по јаки играчи не заради буџетот туку шо не играме ЛШ освен нешто ако има шанси за вајлд карта и требаше да напомени дека сите тука идат за публиката и атмосверата !
Второ
Оваа година дефинитивно Вардар беше најдобриот тим, но тоа ни даде само поголема мотивација за наредната сезона. Единствено што можеби ме демотивира и ме чуди е како „магично“ секој месец кај нашите конкуренти влегуваат нови спонзори.
-Држи вода муабето посебно дека ме слушаа за среден бек и касно донесоа пикер но најјако е шо вели дека магично преку ноќ влегуваат спонзори кај 1961 а кај другите никој не ги ни знај дека парите се од партијата и мијалков за хотелот во Охрид
Трето
Инфраструктурата во Битола моментално е на едно коректно ниво. Имаме сѐ што ни е потребно, но секогаш нова сала би била добредојдена. Се надеваме дека еден ден ќе заиграме во нова сала во Битола.
-Ова најмногу ме бендиса шо почна муабето за нова сала да се збора и од тие шо треба можи срамежливо и за прв пат но вака е начинот па да речете и тие од општина па после да дат сите пари и конечно да се напрај нова сала
Другото е тоа буџетот 2 за два клуба не е многу плус школата превози и хотели со пари овие две сезони само од нив и општината е сега ако дат и овие новите друг ќе биди муабето но исто е факт дека многу грешни одлуки за тренерите за играчите но шо рекоја други нема и за да бидиме со бутел и тутунски е најлесно работата е пак да бидиме шампиони но јасно е дека многу работи ако не пола се решаваат на друго место не само на теренот

P.S.шо значи и едните и другите сте во право вистина лошо работат во повеќе сегменти но исто дека зедовме три со ред шо значи за мене најважноме да се напрај сала оти ова со играчите се виде пола на овие сега умот му е во новите клубој па поарно сала да имаме од колку високо платени играчи шо не го ценат дресот на Пелистер но рековме освен играчи среден фитиљот да остани најважно ќе биди ме буџетот туку по тренер ќе одберат после едно со друго си оди

Ако си замини Еурофарм од Пелистер, ќе се бориме за влез во првите 6. Со Бутел, Тиквеш, Тинекс и сл. Впрочем и буџетот од ваучери, Општина и други помагатели ќе биди толку. Помагатели до душа ќе си одат со Еурофарм заедно.
Другите критики се издржани до кај негде.
Кога ве чита човек за чудење е тоа како 3 титули со ред ги множите со нула. Дури напати како да зборувате за инает и се однесувате како вчера в сала да сте влегле, а не како 20 години оттука да немате излезено.
Напрајте разлика ве молам пред Еурофарм и сега со Еурофарм, ама без да зборувате за инает. Без да ви кажва некој новинар или разочарана ракометна легенда информации од газо извадени и да не труете тука без веза небулози И неиздржани критики.
I so e najaki ke gi molime da se vrata koga ke vidime dek bez niv ke sme samo topvsko meso polno so tretorazredni srpki I moldavski veteran.
Nema koj drug da se nafati da dava pari za rakometot,gledajte kakva e situacijata vo FK Pelister so 1 000 000 evra opstinaki pari I so partiska uprava nemozime da opstanite vo najslabata liga vo evropa.
Aj da serat kiradziite protiv Eurofarm ke gi razberev ama Vie be gosloda so se cukate v gradi deka odite v slala deka go sakate Pelister e toa nemozam da go svatam ili pisite kolku da se kazi nesto odnosno kolku nekoj like da vi mani.
Mnogu lesno ja zaboravivte osumnaesetata golgota nis koja pomina RK Pelister,bez dresoj, trenerki,od clanarinata na decinata koi treniraa se plakaa sudiite za da pocni utakmicata.
Mnogu lesno gi zaboravivte trie tituli,trite super kupa, kako Ve silat kiradziite,gledam veke nivniot recnik go koristite vo ocrnuvane na Eurofarm,ama za kiradziite imaat koj da mu najdi sponzorin,nie sme tie koi pak ke gi molime Sterjevi za 5-10 godini,rezil nemozam da vervam so citam.
Ah koku sakam da se otkazat Sterjevi pa da Ve vidam kolku od vas ke pisite na forumot ili na fb stranata na RK.Abe kur ve noli vas za Pelister so cesni isklucoci.

Единствената грешка на Стерјеви и општината е шo не го ставаат клубот на берза и не дозволуваат луѓе што сакаат да вложат пари ( спонзорите ) да земат акции. Вака како што е сега, нормално дека нема спонзори. Кој нормален ќе даде 1 милион евра само за мизерна реклама, а да нема поим шо се прави со неговите пари? Секој шо дава пари сака да има збор да биди дел од управен одбор, да му се слуша мислењето и да има увид каде одат парите. Ова сега е дај пари и ќути. Епа така не функционира. Ако клубот издаде акции, инвеститорите ќе можат да гласаат, да бараат промени и ако управата не чини да ја сменат. Стерјев пак може да си остане главен со мнозинство акции, ама нема да биде како сега никој ништо да не смее да каже а да дадат пари. Затоа во други клубови влегуваат големи фирми затоа што има систем. Во Европа тоа е нормална работа, сите големи клубој така функционираат, цела бундеслига. И уште една работа, маркетингот ни е катастрофа нема никаква стратегија никаква промоција. Со добар маркетинг менаџер, клубот можи да носи многу појќе пари и да стани интересен за спонзори. Ама очигледно и за тоа не се дава пари. Ќе заштедиш 2.000 евра плата, а губиш стотици илјади од спонзори и инвеститори. Ни требат инвеститори а не спонзори, Еурофарм е веќе спонзор и нема шо да се барат други, не знам како тие не го знат ова а имат толкави бизниси или па го знат ама не му одговара така

Dobro mozi si vo pravo, jas pisam to so jas go znam i mi go kazvat, objasni te molam od kade 2 M?
Абе брат на пола од луѓето му стана јасно шо прат, отвори само по социјални мрежи по коментари и ќе ти сфатиш цел град истото го збора, одамна се знај шо е и како е. Ама ова претеризам стана и ги надмина сите граници, ова е очигледно играње куро со клуб и со навивачи и со град. Далеку е од 2 милиони буџетот.
Автоматски споено мислење:

Единствената грешка на Стерјеви и општината е шo не го ставаат клубот на берза и не дозволуваат луѓе што сакаат да вложат пари ( спонзорите ) да земат акции. Вака како што е сега, нормално дека нема спонзори. Кој нормален ќе даде 1 милион евра само за мизерна реклама, а да нема поим шо се прави со неговите пари? Секој шо дава пари сака да има збор да биди дел од управен одбор, да му се слуша мислењето и да има увид каде одат парите. Ова сега е дај пари и ќути. Епа така не функционира. Ако клубот издаде акции, инвеститорите ќе можат да гласаат, да бараат промени и ако управата не чини да ја сменат. Стерјев пак може да си остане главен со мнозинство акции, ама нема да биде како сега никој ништо да не смее да каже а да дадат пари. Затоа во други клубови влегуваат големи фирми затоа што има систем. Во Европа тоа е нормална работа, сите големи клубој така функционираат, цела бундеслига. И уште една работа, маркетингот ни е катастрофа нема никаква стратегија никаква промоција. Со добар маркетинг менаџер, клубот можи да носи многу појќе пари и да стани интересен за спонзори. Ама очигледно и за тоа не се дава пари. Ќе заштедиш 2.000 евра плата, а губиш стотици илјади од спонзори и инвеститори. Ни требат инвеститори а не спонзори, Еурофарм е веќе спонзор и нема шо да се барат други, не знам како тие не го знат ова а имат толкави бизниси или па го знат ама не му одговара така
Битно се кладоја во името на клубот брзо брзо, за тоа треба да дават пута пет од сите останати бе, не да мачкат очи овде. Ама ко му дозволиле нека терат.

1000089049.jpg

Свесни сте шо оправдувате и шо браните бе? Абе клубот стана предмет спрдње во светот на ракометот од овој телетабисот желен за внимание шо се глупира на секое и шо си мисли Пелистер му е играчка. Па Пискачот го спомнавте, тој е мало дете за глупостите шо ги прај овој. Кој му дава право на дете шо не знај носот да си го избриши уште да го претставува Пелистер?Клајте си го прстот на гла сите шо велите арни дека биле. Пелистер не е играчка, реактивација на ХЈС Работник, па таму нека си играт газди, директори и шо ќе му прдни, никој нема да се замара.

Спорт1 е селјачки портал, воден од некој вардарец 100 посто и нонстоп објавува вакви циркузи само да напрај немири. Ете Гол.мк е од Битола и уредникот работи во Пелистер па никогаш не објавил такви работи за нив.

Немојте да бидите толку малоумни и да потпајгате на нивно ниво прво размислете

Спорт1 е селјачки портал, воден од некој вардарец 100 посто и нонстоп објавува вакви циркузи само да напрај немири. Ете Гол.мк е од Битола и уредникот работи во Пелистер па никогаш не објавил такви работи за нив.

Немојте да бидите толку малоумни и да потпајгате на нивно ниво прво размислете
Кое потпаѓање бе цар? Со право го напишале ова, го прочита новото интервју од денес? По незнам кој пат поголеми и поголеми глупирања, и не е само Спорт 1, уште пошироко предмет на заебанција е клубот од овие глупости.

Буџетот е околу 2 милиони, можи малце помалце, ама не појќе, тука негде, односно според Companywall во 2025 година се од 1 Јануари до 31 Декември потрошени се 1,849,375,800 евра. Е сега, читам дел тука, како и самите Стерјеви бараат помош, односно приклучување на нови спонзори и треба и мора, ама, јас ќе се навратам на едно мое мислење тука пред неколку месеци, што добива спонзорот, една реклама годишно? Промоција? Доволни се Х број на вип карти? Треба да можат акци да се купат, ете Пелистерка итн., шо ако Еурофарм му продај 20% од акциите? Пак е мнозински во управен, пак тие главниот збор. Да точно, дека и јас ако давам 500.000 евра ќе сакам да имам увид и да знам кај ми одат парите, можи и знат ама она шо се збора низ град е дека најголемиот проблем е то. Маркетинг можи не е и ова во фудбалот, иако таму резултатите не се баш сјајни за такво опуштање, ама ×3 Шампион на Македонија, х3 учесник во Лига на Шампион + секогаш полна сала, поддршка, публика 60 минути на нозе, да не видиш подкасти, да не видиш забавни емисии, афирмација поголема на клубот, играчите, градот, да му е пријатно на играч шо е тука да биди тука и да му е кеф да кажва каков третман имаат во секоја смисла. Така расти цената и на клубот ама и на играчите, а воедно многу други работи се привлекуваат, меѓу кои и спонзори и помагатели. ДА се сложвам со Бојан дека кај 1961 преку ноќ никнуваат нови спонзори и дека то не е случајно, знаејќи како се функционира во Македонија и дека со еден повик се решава се, ама треба и нашите да кренат телефон, да седнат на маса, ти мене + буџет, јас тебе акции или слично. Магдебург, мислам дека има ако не се лажам над 100 спонзори, секоја втора/трета утакмица менват дресој, сакам да кажам дека има многу начини, меѓу кои и секој играч да го плаќа различен спонзор и различен спонзор да стој на напред на дресот, немора на сите напред да биди Еурофарм, отстапи простор нормално и за појќе пари, веќе ја има компанијата во името, ама тешко тие работи кај нас. И да, покрај прв тренер, да се поработи и на спортски директор, координатор на школата (освен ако не е уште цревото). И повеќе комуникација играчи-тренер-управа ама за то е битен спортскиот директор, исто повеќе комуникација клуб-федерација како и играчи-медицински тим-стручен штаб/управа. Жално шо се ова не профункционира скоро на највисоко ниво во овие 3-4 години и не се искористи моментумот. На крај, ракометот е спортска игра, а во спортот секој сака да победи, не е малце да сме 3 пати со ред шампиони АМА да се играше паметно, ќе бевме уште најмалце 2, 1961 оваа сезона беше најкомплетен тим, можи и имаше помош од судиите нешто што ние го немаме, ама во меѓусебните, бевме згазени, особено на последната во Битола. За поразите од Охрид нејќам да зборам, ми се гади.

Буџетот е околу 2 милиони, можи малце помалце, ама не појќе, тука негде, односно според Companywall во 2025 година се од 1 Јануари до 31 Декември потрошени се 1,849,375,800 евра. Е сега, читам дел тука, како и самите Стерјеви бараат помош, односно приклучување на нови спонзори и треба и мора, ама, јас ќе се навратам на едно мое мислење тука пред неколку месеци, што добива спонзорот, една реклама годишно? Промоција? Доволни се Х број на вип карти? Треба да можат акци да се купат, ете Пелистерка итн., шо ако Еурофарм му продај 20% од акциите? Пак е мнозински во управен, пак тие главниот збор. Да точно, дека и јас ако давам 500.000 евра ќе сакам да имам увид и да знам кај ми одат парите, можи и знат ама она шо се збора низ град е дека најголемиот проблем е то. Маркетинг можи не е и ова во фудбалот, иако таму резултатите не се баш сјајни за такво опуштање, ама ×3 Шампион на Македонија, х3 учесник во Лига на Шампион + секогаш полна сала, поддршка, публика 60 минути на нозе, да не видиш подкасти, да не видиш забавни емисии, афирмација поголема на клубот, играчите, градот, да му е пријатно на играч шо е тука да биди тука и да му е кеф да кажва каков третман имаат во секоја смисла. Така расти цената и на клубот ама и на играчите, а воедно многу други работи се привлекуваат, меѓу кои и спонзори и помагатели. ДА се сложвам со Бојан дека кај 1961 преку ноќ никнуваат нови спонзори и дека то не е случајно, знаејќи како се функционира во Македонија и дека со еден повик се решава се, ама треба и нашите да кренат телефон, да седнат на маса, ти мене + буџет, јас тебе акции или слично. Магдебург, мислам дека има ако не се лажам над 100 спонзори, секоја втора/трета утакмица менват дресој, сакам да кажам дека има многу начини, меѓу кои и секој играч да го плаќа различен спонзор и различен спонзор да стој на напред на дресот, немора на сите напред да биди Еурофарм, отстапи простор нормално и за појќе пари, веќе ја има компанијата во името, ама тешко тие работи кај нас. И да, покрај прв тренер, да се поработи и на спортски директор, координатор на школата (освен ако не е уште цревото). И повеќе комуникација играчи-тренер-управа ама за то е битен спортскиот директор, исто повеќе комуникација клуб-федерација како и играчи-медицински тим-стручен штаб/управа. Жално шо се ова не профункционира скоро на највисоко ниво во овие 3-4 години и не се искористи моментумот. На крај, ракометот е спортска игра, а во спортот секој сака да победи, не е малце да сме 3 пати со ред шампиони АМА да се играше паметно, ќе бевме уште најмалце 2, 1961 оваа сезона беше најкомплетен тим, можи и имаше помош од судиите нешто што ние го немаме, ама во меѓусебните, бевме згазени, особено на последната во Битола. За поразите од Охрид нејќам да зборам, ми се гади.
Во ситуацијата најналце битно е местото на дресот за спонзори. Ете ти да имаш фирма и млатиш 4-5 милиони евра годишно и ќеф ти е да дајш 300.000 или 400.000, ќе дајш пари во клуб шо се вика Еурофарм Пелистер? И некој газда да се прај со твој пари и да се глупира, да си прај курташак?

Back
На врв Bottom