Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга,
Врапцине ми се парат на тераса, прееска гледам врабецон баш броев..8 пати и се качи на врабицана, ај си велам бар некој добива во куќава....на арно нека е,нека уживаат дур се млади:toe:

Im se smeam cat pat na Turcite i Arpite za nedostig na inteligencija nekoj pat demek sum po sizik a denes mi tekna vujko mi bog da go prosti umre od presoziranost, koga bev mal toj cesto me cuvase i mi velese koga bev 3-4 godini:
Koga ke porasnes da go gledas filmot "Smrtta na beliot crnec"
Koga bev tinejjer cesto odev do filmoteka da zemam 3 filma na kaseti za 100 dinara na vremeto, i cesto go barav filmot po site raftovi i nikoj pat ne go najdov....kako minuvase vremeto nekade posle 20 godini mi se razjasni deka ne postoi toj film....Se zberav na stolceto i ne pustiv glas pola den.

ДК, дозволи да се исповедам,

член на форумот од 2016, детиште, се учленив ради дискусии за серии и заебанции,
нема ден да не го прегледам форумот како пасивен гостин, никад озбилен пратилац,
да прејдам на епилогот, огромна носталгија што не сум го доживеал почетокот и доживувањата што ги нудел форумов своеврено.

Денес е претворен во курац и разврат али сепак продолжува да живее. Пред некоја година пробав да се уклучам у дискусија со Ред Зурла на тема Рамна земја и од тогаш наваму форумов ми е само дневна доза на хумор па еве ги моите номинации.
Нај интелигентни членови дефф @Sussaro и @парва
Нај глупи членови @Ron Burgundy и @bijons али без вас форумот ќе е тапа
Нај relatable @Ska Maniac и еx Мајор том јбг како и да се вика сеа поз до Дејвид Боуви
Нај инспиративни @Zlatikevichius
Членови невредни за конверзација @мкд владе и ред зурел
нај легендарен член @MARCELLO

Денес као будучи доктор студент на општа медицина во шкупи, не штип, сакам да ве поздравам сите и да ви посакам најголема среќа во животот, со жал за добрите стари времиња кога постоеле добри дружби и заебанции у живо а не само виртуелно.
Ве сакам сите.

да живее Кајгана

Последно уредено:
“Нема бе друже луѓе за работа, нема све што вреди си отиде.”

Има бе батка, само ќе мора да ја намалиш разликата од 700% у плата у вертикала у фирма со 13 вработени. Умре тоа време кога 90% ќе лапаш ти и тие околу тебе а рестото трошки па уште на кур ќе им се качуеш за се. А у меѓувреме стаил две курави од Интермецо на платен список и уште две од Трибека на договор на дело за фиктивни услуги. Сите тие платени поише од тие што ти рмбаат. У канцеларија се нема свртено ама чорба у Дукат не утиња и на банкомат со службена вади пари за бело.

Нема бе вика луѓе, неможам да најдам…

Кајг,
дај научи ги „будучите“ студенти, посебно тие на медицина дека „Нај глупи“ и сите нивни „Нај“ напишани за суперлатив се пишува заедно или слеано со придавката, прилозите и други зборови - „Најглупи“, срамота да имаме будучи неписмени доктори! :facepalm:

Драга,

Уште кога имав 7-8 години и научив да читам, добив на подарок атлас и од тогаш ја засакав географијата. Ми беа интересни релјефите на земјите и континентите, потоа градовите, реките... Во основно образование имав одлична професорка и поради неа уште повеќе ја засакав, меѓутоа таа љубов малку падна во средна (бидејќи секогаш се наоѓа виновника поради тогашната професорка, ама вистината е дека како и секогаш во тие години ти паѓа мотивација да учиш).

Како и да е, сакав да запишам нешто поврзано со географија и на факултет (туристички водич, за професор по географија), ама за жал запишав нешто друго. Како и да е и ден денес пратам многу работи поврзани со мапите, географијата и тн.

Зошто го пишувам ова? Една работа ме натера, а тоа е грешка во учебник, поради која на авторот доживотно би му забранил да прави повторно учебници по географија. Иако нели во секој учебник има кардинални грешки, а децата и родителите не се бунат, бидејќи се во оваа држава поминува туку-така. Ама само тежок идиот може да направи ваква грешка!

1776744233391.png

Кога ќе прочитам "Сер" пред нечие име (наводно титула) претпоставувам дека се работи за некој СЕРоња..

хаштаг'с : (убавинатананашиотјазик) (прецизноизразување)

Bidejki doaga krajot na kockanjeto so anonimnost vo EU i Avstrija veke go voveduva gazdata donese novi terminali kes centri, paypal plakanje me faka za ramoto i mi veli slusaj:

-Te ostaviv na rabota oti si vreden rabotnik ne zimas boluvanje, inaku moras da se podobris so jazikot, jas i ti nemame normalna konverzacija( grejniot on zboruva kako nas od Malesevijata ili Kumanovo, i samo tie od Alpskite vrvovi sto se slimnati go razbiraat), se nadevas razbiras od ginansiski instrumenti kartici paypal i slicno ( jas koj prodavav dojavi preku skrill i netteler uste pred 15 godini) mj velam se razbiram i od Crypto, Defi, Polymarket, i slicen nacin na depoziti....
- znam deka se razbiras od crypto mislis deka ne gledam kameri ili e vleguvam cat pat vo kasa samo neznaev deka imas golem fetis za stapala da znam letoto da ne dojdam so vlecki na kontrola...
Gazdaricata kupena od bordel se smee jas potonuvam vo zemjata....

Dobiv 60 usdt na Binance , poraka preku telegram od Srpskata influenserka za slikite od moite stapala i se nadeva deka ke prodolzime so sorabotkata, vo detali klientot pustil 100 a mene mi se prateno 60...
Odam kas koleskata srpkinja raketa da ja prasam kako moze nekoj moze da zima 40 % provizija, jas veke gledam strani kako Greglist ili slicno sam da se pojavam na pazarot taka gazdata me dupi za fetis.....

- Nikad ne postoi kolega slobodan rucak evo meni od 800 dobila sam samo 600 usdt, mene namali procent provizije oti nadjem novi ludi kako nadjes pomalo ti uzima.... ali sad hocemo ni drugo tebe pitati, jel mogice da dobiemo lakirane nokte i depilirane listove kako plus element sa stapalo.... kliente traze vec detalje....

Грците - нов закон за прва помош со термално кебе, сертификати со курци палци.

Македонче - отварање на нови веб страни и продавање прва помош од тему, со сосема различна опрема и без сертификат.

Принцовите од Нигерија што ни доделуваат награди не ни се рамни.

ДК,
Се нарекува Телешка Чорба затоа што се вари со телешки/јунешки коски.
Секој обид обична супа со 6 парчина мевце да се продаде како ЧОРБА е сквернавење на ликот и делото.

Дукат ете решиле токму тоа да го направат и да наплатат притоа 320 денари.
Везе нема со таа чорба од порано.
Обична зовриена супа на веќе претходно сварено месо, дури и зеленчукот кој беше прилог беше недоварен и крцкаше во забите а не се топеше.

Чорба од Дукат порано 10/10
Чорба од Дукат во неделата 2/10(2 ради солидната удина мевце)

Густина -10/10

Драга,

Знаев дека тоа што се вратив во Македонија е правилна одлука. Не сум размислила ни за момент во последниве пет месеци дали е правилна или не. Не ни вртам слики од островот, ниту од мојот живот таму. Таа одлука беше и повеќе од потребна.

Но, сознанието за кое не бев спремна е тоа дека сепак, не можам да го носам своето сонце секаде со мене. Мајка ми е таква жена. Кога ја гледам се прашувам како ли женава успеа да остане неприкосновено радосна, своја, дете во душата? Како ли остана незагадена од цело овоа сивило околу неа? Грее каде и да оди. Верувам дека многу делови од мене се нејзини, особено дека сум и постара ќерка, ама за сонцево потфрлив.

Постојано си мислам дека оти мојата чаша е полна, дека тоа е доволно за да си изградам живот. Го гледам светот преку мојата призма на неуморливост, мислејќи дека лесно ќе го пресликам тој дух во моето секојдневие. Имам една тетоважа на прстов love is a verb која постојано ме потсетува на тоа дека кога сакаме било што дејствуваме, не стоиме во место. И ми успеваше тоа, до пред некое време, додека не ме порази реалноста која што јас така вешто одбивам да ја согледам.

Како беше онаа, ако не го земеш својот крст да си го носиш на грбот, ќе те срози неговата тежина.

Немам некој заклучок од пишаново. Па не ни мора сенешто да има заклучок.

Back
На врв Bottom