Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Видеото е извадено од контекст.
На линков има подолго видео, каде самиот Хегсет објаснува дека пилотите на А-10ки, задолжени за спроведување на CSAR (combat search and rescue), таа фраза од филмот ја преработиле и си ја кажувале пред секоја мисија.

Ама што има да проверуваме дополнително (особено што има и коментар под твитот), залепи налепници идиократија и терај. Иронијата со идиократија во случајов е врв.
Абре човек прочитај што си објавил. Овие Езикел 25:17 ја нарекле CSAR 25:17 за време на нивната мисија и ја упатиле до сите Sandys и ја парафразирале од Библијата, ама моронов место да ја парафразира вистинската Езикел 25:17 од Библијата тој го цитира Самуел Л Џексон. Имаш видео да му се невиди.

Еве целосно видео и со целосен контекст, пак е морон, никаде не вика дека ја преобратиле од филмот, туку од Езикел 25:17, а во молитвата моронов не ја цитира од Библијата, туку од Тарантино.

Абре човек прочитај што си објавил. Овие Езикел 25:17 ја нарекле CSAR 25:17 за време на нивната мисија и ја упатиле до сите Sandys и ја парафразирале од Библијата, ама моронов место да ја парафразира вистинската Езикел 25:17 од Библијата тој го цитира Самуел Л Џексон. Имаш видео да му се невиди.

Еве целосно видео и со целосен контекст, пак е морон, никаде не вика дека ја преобратиле од филмот, туку од Езикел 25:17, а во молитвата моронов не ја цитира од Библијата, туку од Тарантино.
Тоа е поентата.
Единицата што е задолжена за тие мисии, таа фраза (молитвата) си ја приспособиле и ја користеле постојано.
Самата фраза, кажана од Хегсет е изменета, кажува за пилотите, за CSAR, во самата фраза, директно спомната од Хегсет.

Еве ти директен транскрипт од видеото:
Uh so it's this prayer was recited by Sandy 1, which is one of the Sandies to all Sandies, all those A-10 crews prior
to all CSAR missions, but especially this CSAR mission that happened in real time. They they call it CSAR 25:17 which I think is meant to reflect Ezekiel 25:17

Еве ја во целост изменетата "молитва" што ја користат припадниците на единицата:

The path of the downed aviator is beset on all sides by the iniquities of the selfish and the tyranny of evil
men. Blessed is he who in the name of camaraderie and duty shepherd the lost through the valley of darkness. for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great
vengeance and furious anger those who attempt to capture and destroy my brother. And you will know my call sign
is Sandy
one when I lay my vengeance upon thee. And amen.

Појасно?

Тоа е поентата.
Единицата што е задолжена за тие мисии, таа фраза (молитвата) си ја приспособиле и ја користеле постојано.
Самата фраза, кажана од Хегсет е изменета, кажува за пилотите, за CSAR, во самата фраза, директно спомната од Хегсет.

Еве ти директен транскрипт од видеото:

Еве ја во целост изменетата "молитва" што ја користат припадниците на единицата:

Појасно?
Ништо што е ретардирано неможе да биде јасно.

Појасно е само дека Хесгет е простак.

Паднат е за 10 центи, доправа ќе оди надолу.

Не мора да се мачите, пуштете танкер во Gulf of America и наполнете.
Ќе го паркираме до галиите во Вардар :D

Ќе го паркираме до галиите во Вардар :D
Да беше Вардар пловен, ќе беше одлично, плус нафтата ќе беше многу поевтина ако пристигнуваше со танкери директно до ОКТА, која денес се користи како стовариште наместо рафинерија.

Петродоларот не ништо појак од пред војната. Теснецот функционираше и пред војната нормално. Она што се случи само е дување еврејски курац со пари на Јузе и рестото дебилана што плаќаат данок. А да, и Трамповци направија чудо пари со инсајдерски трејдања. Е тоа се деси со војнава.

Петродоларот не ништо појак од пред војната. Теснецот функционираше и пред војната нормално. Она што се случи само е дување еврејски курац со пари на Јузе и рестото дебилана што плаќаат данок. А да, и Трамповци направија чудо пари со инсајдерски трејдања. Е тоа се деси со војнава.
Дури и кога ќе нагазиш на лего дома, пак ќе се најде некој да ги обвини Евреите. Работи исламска пропаганда.

Трамп: САД се подготвуваат да објават материјали за НЛО
▪️Според него, тој му наложил на секретарот за војна да се справи со ова прашање, а процесот на декласификација е веќе во тек.➖„Зборуваме за почеток на објавување на владини материјали поврзани со НЛО и неидентификувани воздушни феномени“, истакна тој.
▪️Трамп додаде дека властите веќе откриле „доста многу интересни документи“ и нагласи дека решил да го открие ова сега затоа што верува дека темата е од интерес за јавноста.

Пак нешто му загустило па се пак навраќа на НЛО

Ене го се фали дека 10 војни сопрел од кои бар две тој ги започна.
Лудак !

Два масакри во Украина и еден во САД за 24 часа,

Масакр во САД: 10 деца застрелани

▪️Пукањето се случило во Шривпорт, Луизијана.
▪️Осум деца се убиени, а уште две се ранети. Жртвите се на возраст од една до 14 години.
▪️Сторителот е елиминиран. Неговиот мотив е под истрага.
▪️Медиумите известуваат дека пукањето започнало со семејна расправија.

Back
На врв Bottom