Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Шо е Мане крив шо во есенскиот дел и пола од пролетниот играчите едвај 20 бода собраја. Чоекот максимумот го озвсј во двете најтешки утакмици и зеде 4 бода е сеа за ти ја плативме цената шо екипата падна физички на најбитната утакмица.

Нас она тутурутката од Србија не запусти, еден куп бодој ради него прокоцкавме.
Ние сезоната ја изгубивме во есенскиот дњл ко не тепаја 0:4 овир дома и изгубивмр бодој во Битола од кој стигнавме.

Искрено не очекував дека ќе избегниме бараж ама па и не очекувам дека ќе испадниме. Ќе се спасиме ова сезона ама клучното прашање е како понатаму?
Со вакво куропецање, в година пак ќе сме вл ова ситуација а наши пари ненормално многу.

Шо е Мане крив шо во есенскиот дел и пола од пролетниот играчите едвај 20 бода собраја. Чоекот максимумот го озвсј во двете најтешки утакмици и зеде 4 бода е сеа за ти ја плативме цената шо екипата падна физички на најбитната утакмица.

Нас она тутурутката од Србија не запусти, еден куп бодој ради него прокоцкавме.
Ние сезоната ја изгубивме во есенскиот дњл ко не тепаја 0:4 овир дома и изгубивмр бодој во Битола од кој стигнавме.

Искрено не очекував дека ќе избегниме бараж ама па и не очекувам дека ќе испадниме. Ќе се спасиме ова сезона ама клучното прашање е како понатаму?
Со вакво куропецање, в година пак ќе сме вл ова ситуација а наши пари ненормално многу.
Mane znaese se bese tuka vo klubot se nafati da ne spasi znaci treba da odgovara ako ne mene kljate me trener ke se probam ako ne nikomu nisto drugite pred mene ke bidat krivi ! Znaci rekovme sekoja cest se nafati da vadi kosteni treba da uspej ako ne isti kurac ke ni bidi plus rekov da vi povot9ram lesno e so vardar I skendija sega trebase da pibedime a so pet stoperi nikade nema da pobedime osven na kontri u na srekja kako so skendija I najmnogu bod 0-0 kako so vardar za pi da treba nekoj da daj golll
Автоматски споено мислење:

de be jas ne velam deka izigravme nie ko real ama deka imave sansa za gol imavme zato i rekov najrealno ke bese da zavrsi nereseno koja zasluzena pobeda na arsimi stario ne drapaj
stefan samo so primivme gol precka mana, onaj petrovic kakva topka mu dade filip mislam bese da bese mirko mesto nego ke go turnese golo ja mana pokraj gol, na luka slobodnio bese blisku to e ne kaladovme gol tie kladoja skroz slucanjno gol i to e to fudbalo e kaj nas takov
jas pak velam stalno cekame gol da primime pa da igrame fudbal i miljon pati od gla to ni se ima aknato eve i denes
mnogu verojatno posle ova igrame baraz
a i da otpadnime ne e kraj na sveto so ogled na to koj go vodi klubo i koj se ambicite na klubo ... 100 pati ti imam receno jas poarno da sme "sabilni vtoroligasi" pa ako nekogas se najdi nekoj so saka da vlozi vo klubo da naprajme eden koncept e togas vlezi si prva liga i igraj si fudbal vaka samo se brukame klub 80 godini eden arsimi da te tepa vo bitola 0-4 .. mnogu se nerivras ti mene jasno mi e se ama mislam deka jasno bese kolku e sato uste ko pocna ova sezona ...
Nemoj da me nerviras I ti sega koj stefan be koja precka znajs so prajme muabet za faking dardista za gafuri 38 godini alo za Mustafa za velija znajs nekoj ustvari si videl slusnal nekoj nekogas nekade I dva gjupici ne tepaa ti mi zboras za precka za sansa a tie tri kontri vo vtoroto poluvreme pa I 5-0 da zagubveme barem da probavme nie sega uste tri dena da igravme osven penal da ni shines nema da dadevme gol oti nikoj ne znaese ni mesto ni fromacija ete kazi mi ti koja formacija igravme denes so igrase sredinata so napadot ako imavme napad more kjotek I brkanje site !

Mane znaese se bese tuka vo klubot se nafati da ne spasi znaci treba da odgovara ako ne mene kljate me trener ke se probam ako ne nikomu nisto drugite pred mene ke bidat krivi ! Znaci rekovme sekoja cest se nafati da vadi kosteni treba da uspej ako ne isti kurac ke ni bidi plus rekov da vi povot9ram lesno e so vardar I skendija sega trebase da pibedime a so pet stoperi nikade nema da pobedime osven na kontri u na srekja kako so skendija I najmnogu bod 0-0 kako so vardar za pi da treba nekoj da daj golll
Автоматски споено мислење:

Nemoj da me nerviras I ti sega koj stefan be koja precka znajs so prajme muabet za faking dardista za gafuri 38 godini alo za Mustafa za velija znajs nekoj ustvari si videl slusnal nekoj nekogas nekade I dva gjupici ne tepaa ti mi zboras za precka za sansa a tie tri kontri vo vtoroto poluvreme pa I 5-0 da zagubveme barem da probavme nie sega uste tri dena da igravme osven penal da ni shines nema da dadevme gol oti nikoj ne znaese ni mesto ni fromacija ete kazi mi ti koja formacija igravme denes so igrase sredinata so napadot ako imavme napad more kjotek I brkanje site !
Знајш дека 98% исто мислиме, скоро за се!!!! Ама, дека Факинг Арсими нема играчи и дека се лоша екипа не се сложувам, тие имаат играчи кои играле во Шкендија, Ренова, Гостивар итн., можи се и постари ама со тоа и далеку поискусни и играчи од потег. Дури Милојевиќ трча и прај празни километри, тие старите лисици од кај нив на читање на игра и искуство ни зедоа 3-4 топки и напраја од ништо шанси. НЕМА ИЗГОВОРИ, ама реалноста е и дека Арсими и Вардар го доби со каков состав и то Вардар и со сегашни репрезентативци и то Вардар со судии, кој чекаше само да паднат во 16 метри и пенал да свирни. Ние имаме неколку полу шанси, првото пречката и една на Петровиќ над гол, второто Булатовиќ лоша ја прими, а можеше и на прва да шутна, на Кашето и уште една на Булатовиќ, да и тие имаа ама пред се по наши грешки на наши играчи во одбраната и во средината, тие немаа шанса со напраена акција... Штета и очај на крај на денот во секој случај, а таман Брера-Ѓорче нерешено, идеално беше барем да не изгубевме ама то е то...

Како прво овде треба да излези Коњот и да се извини на сите битолчани и симпатизери на ФК Пелистер оти општината е главен финансиер како и тие треба да се одговорни за тоа кој го клават да менаџира клубот .

Друго сто пати имам кажано дали прва лига за опстанок или втора лига сеедно , ама со оглед дека имаме пензионери во клубот , а во втора не можи странци па би рекол и супер ситуација за некои.

Трето дај бе се знае која е формула за успех , барем кај нас во оваа лига , 4-5 бразилци, 1-2 Африканци и тоа е тоа , другото пополнуваш со наши.Ама овие се најдоа најпаметни Срби од втора лига , чак и трета:)))

Четврто , абе бива ли 30 години ист фудбал да се игра долга топка , брани се па прими гол па бркај.

Ама за џабе брчиме , со Работнички на гости губиме 100% , со Брера ќе биди држ недај е сега уште Ѓорче дома ако не ги тепат комотно не мора да доигруваат до крај .

Ocekuvano bunkerot na Mane nemoze da funkcionira kaj sto treba da napadnes i danigras na gol poveke, so varddar i skendija parkiraj avgobusot i svirkaj ama za ovie utakmici Mane moze samo da ve ispadni
Не испаднаа претходните и играчите донесени, за Мане сега да му ги чисти лајната... Со кој офанзивен/креативен играч да нападни? Инвидуалните грешки со Шкендија и Вардар скоро и да ги немаше, додека денес беа МИЛИОН, то е разликата...

Не испаднаа претходните и играчите донесени, за Мане сега да му ги чисти лајната... Со кој офанзивен/креативен играч да нападни? Инвидуалните грешки со Шкендија и Вардар скоро и да ги немаше, додека денес беа МИЛИОН, то е разликата...
Druze mane e eden od najslabite treneri vo mkd , pratam mkd fudbal poveke od 22,23 godini , covekot osven bunker drugo nisto neznae zatoa sekade bil po 4 nlkeseci trener so negoviot fudbal , so skendija i vardar kaj sto nema rezultatski imperativ sekoaj ekipa igra rastereteno ali na ovie utakmici so malite ekipi ke ispadnite bas poradi mane , i toa vo najslabata konkurencija za opstanok bo poslednive 10’godini vo mkd

Druze mane e eden od najslabite treneri vo mkd , pratam mkd fudbal poveke od 22,23 godini , covekot osven bunker drugo nisto neznae zatoa sekade bil po 4 nlkeseci trener so negoviot fudbal , so skendija i vardar kaj sto nema rezultatski imperativ sekoaj ekipa igra rastereteno ali na ovie utakmici so malite ekipi ke ispadnite bas poradi mane , i toa vo najslabata konkurencija za opstanok bo poslednive 10’godini vo mkd
Да пратеше, ќе знаеше дека со Брегалница каде беше тренер и тим менаџер, каде сам си бираше и носеше играчи, го играше најубавиот фудбал и беше 4то место на полусезона. Се сеќавам во Битола против Пелистер 0-4 и уште 10 шанси. Секогаш бил носен, односно бил тренер кога требало пожар да гасни, кога немало пари, не правел тој селекција, немал ростор на 1 недела пред првенство, за жал не му се погодило како Седло да биди секогаш во екипа со амбиции за шампион, со цела партија и власт позади себе, дали тоа било Вардар со ДПМНЕ, Шкупи со Дуи или сега пак Вардар со Козарот, беше во Динамо ИДИ го намести едвај 3 утакмици и ги јаде клоците, а сега ќе му го видиме и вистинското лице со Македонија, е таму ФИФА нема да застани позади него и секоја утакмица на противник црвен или пенал да му свири. И да, кажват играчите ваши какво мислење имаат за Седло и колкава незналица е, така да Мане за Седло е Флик.

Nie ili vardar gi spasi ? Se msilam sampionot gi spasi a nie samo potvrdivme opstanok za niv

така де, со овие 6 бода избегаа, море 9 со победана над Ѓорче во гости.

Да пратеше, ќе знаеше дека со Брегалница каде беше тренер и тим менаџер, каде сам си бираше и носеше играчи, го играше најубавиот фудбал и беше 4то место на полусезона. Се сеќавам во Битола против Пелистер 0-4 и уште 10 шанси. Секогаш бил носен, односно бил тренер кога требало пожар да гасни, кога немало пари, не правел тој селекција, немал ростор на 1 недела пред првенство, за жал не му се погодило како Седло да биди секогаш во екипа со амбиции за шампион, со цела партија и власт позади себе, дали тоа било Вардар со ДПМНЕ, Шкупи со Дуи или сега пак Вардар со Козарот, беше во Динамо ИДИ го намести едвај 3 утакмици и ги јаде клоците, а сега ќе му го видиме и вистинското лице со Македонија, е таму ФИФА нема да застани позади него и секоја утакмица на противник црвен или пенал да му свири. И да, кажват играчите ваши какво мислење имаат за Седло и колкава незналица е, така да Мане за Седло е Флик.
Idi go namesti vo dinamo ? Hahahahahahahaha

Да се бореше клубот константно во топ5 и да имаше две макар и монтажни трибини зад голојте сторијата ќе беше заокружена.

Фудбалот очај невиден веќе зборано е и мислам дека ќе продолжи да биди понатаму, виновници не мора да бараме сите се без исклучоци, освен нг која е виновна само за позитивните работи, поради нив(Сакаме Стадион) е и ова сторија од спортспортба.

За организацијата на натпревари, маркетингот, ажурноста, идеи, агли на снимање, кратки реелсој од полувреме, снимки од пред и после натпревар број 1 во Македонија и измислени во споредба со Рк кои се на ниво на Овче Поле.
8E3DC241-A740-4AB1-AB9E-1744424A125B.jpeg
a kolku ke licese poubav samo da go zavrtea krvo ko na novata tribina
ne mnogu rabota a ke licese preubo ama ete mesto to ceradi kladoja

Ama slatka e parata od koncesijata, zato rekov Ziu. Ako sakaja da shirat natamu, ke trebase da se otkazat od tie pari, a i od parite pod masa so se davat za amin

Back
На врв Bottom