Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
kolko se meni čini vas dvoje ste jedan i isti , i stari clanovi , nejavljas se porukama kako je prošao uskrs , nesto još trebamo da se domenimo

Grozno je što si (nesvesno) nečiju majku uporedio sa tim skenerom i šupcima, a to da se nikada nisi družio sa šupcima je samohvalisanje, filozofski je to nemoguće, jedino ako nisi reinkarnacija Sokrata (moralno najispravnijeg u istoriji filozofije), a i on je priznao da zna da ništa ne zna, znači da je moguće da se družio sa takvima ;)
Verovatno si dobar programer ali ljude ne možeš da programiras da (ne)budu šupci ili dobri prijatelji, ne zameri, budi pozdravljen!
Da se razumijemo, ničiju majku ja nisam usporedio ni sa šupcima ni sa skenirima. Izraz koji sam upotrijebio je žargon i označava osobu koja je spremna na sve da bi ostvarila korist. Dalje, nije nikakvo samohvalisanje reći da se nisam družio sa takvim ljudima jer druženje je provođenje vremena sa ljudima. Ljudi sa kojima se ja družim nisu takvi. Naravno, postoje oni za koje znamo da su takvi ali oni su poznanici ili silom prilika saradnici na poslu koje držimo na distanci. Sebe ne smatram materijalistom da bih zavisio od druženja sa takvom vrstom ljudi. O moralno najispravnijem filozofu dalo bi se diskutovati jer sve zavisi od aspekta. Baruh Spinoza je u ovom smislu logičnije poređenje od Sokrata.
Nisam ja nikakav programer. Ono o čemu pričamo je zajednički napor nekoliko ljudi koji se ovim stvarima ne bave radi novca i koristi. Ljude ne možeš programirati da budu ovakvi ili onakvi ali kao razumno biće imaš priliku da biraš ko ti je bliži.
Nema zamjerke ni za jednu napisanu riječ jer ne podnosim sujete. Nemoj ni ti zamjeriti. Živ bio!

Neznam sta se toliko hvalite za sta kada se samo vidi slika nerazumem sta kazete jeste skinuli nesto niste i nelupetajte vise kurcite se nesto a nemate pojma sto je nesto radilo unistili ste sve nemozete nijedan domaci server razbiti po glavu se kladim.dajte dokaz snimte da vidimo nema nista od toga i nelazite narod sve ste oita bagra od balkan iptv club isti ljudi koji ste zlobni viste obican sljam nemate vise gde da pisete sada ste ovde majmuncine jedne toste vi.Toliko unistaci liste.
veze ti nemas jarane i pusti frustracije Damire obolices

Ako sam dobro ukapirao po slici, 596k mac adresa, 10 botova, skeniranje 0 pogodaka, iskreno dobar trening za CPU.
Iskreno, vise me cudi nesto drugo, ako se vec godinama radi na skeneru zasto je pristup i dalje baziran na staticnom mac fajlu sa tako malo botova.
Ne pravim ovakve alate ali u danasnje vreme ovakav pristup tesko daje neke ozbiljnije rezultate.

Ako ce recimo skener u proseku za nekih 2h poslati mozda par stotina pokusaja na neki panel, obzirom na zastite koje paneli imaju zar to nije premalo?

Ako sam dobro ukapirao po slici, 596k mac adresa, 10 botova, skeniranje 0 pogodaka, iskreno dobar trening za CPU.
Iskreno, vise me cudi nesto drugo, ako se vec godinama radi na skeneru zasto je pristup i dalje baziran na staticnom mac fajlu sa tako malo botova.
Ne pravim ovakve alate ali u danasnje vreme ovakav pristup tesko daje neke ozbiljnije rezultate.

Ako ce recimo skener u proseku za nekih 2h poslati mozda par stotina pokusaja na neki panel, obzirom na zastite koje paneli imaju zar to nije premalo?
596k zadatih mac adresa za skeniranje, 0 pogodaka na 22k. Ima mnogo varijabli u igri od kojih zavisi HIT: opseg mac adresa, broj mag korisnika na panelu i tako dalje. malo botova je upravo zbog raznih zaštita panela. Da, prilično sporo ali radi. Suština ovog skenera nije lov na mac adrese. Ono drugo što se sa strane nalazi u meniju je mnogo bitnija stvar. Skeniranje MAC-a je najobičniji brute force i OB sa dobrim config je sasvim dovoljan.
Автоматски споено мислење:

Neznam sta se toliko hvalite za sta kada se samo vidi slika nerazumem sta kazete jeste skinuli nesto niste i nelupetajte vise kurcite se nesto a nemate pojma sto je nesto radilo unistili ste sve nemozete nijedan domaci server razbiti po glavu se kladim.dajte dokaz snimte da vidimo nema nista od toga i nelazite narod sve ste oita bagra od balkan iptv club isti ljudi koji ste zlobni viste obican sljam nemate vise gde da pisete sada ste ovde majmuncine jedne toste vi.Toliko unistaci liste.
Drug, posjeti neku ordinaciju koja ti je najbliža. Zubar, fizijatar, internista...sve su to ljekari i siguran sam da će ti dati uputnicu na pravo mjesto.

596k zadatih mac adresa za skeniranje, 0 pogodaka na 22k. Ima mnogo varijabli u igri od kojih zavisi HIT: opseg mac adresa, broj mag korisnika na panelu i tako dalje. malo botova je upravo zbog raznih zaštita panela. Da, prilično sporo ali radi. Suština ovog skenera nije lov na mac adrese. Ono drugo što se sa strane nalazi u meniju je mnogo bitnija stvar. Skeniranje MAC-a je najobičniji brute force i OB sa dobrim config je sasvim dovoljan.
Автоматски споено мислење:

Drug, posjeti neku ordinaciju koja ti je najbliža. Zubar, fizijatar, internista...sve su to ljekari i siguran sam da će ti dati uputnicu na pravo mjesto.
Zasto recimo ne generisati mac i pokusavati odmah to su miliseknude, jedini razlog zasto ovo ne raditi je ako vec postoji sigurna baza aktivnih mac adresa na nekim panelima, to je ok, ali opet bih ostavio samo njih u configu a ovamo generisao nove mac adrese, mislim ovo je ideja. Shvatam logiku skenera i u principu nije losa, jedina stvar toga je sto je prilicno spor, on bi trebao da zavrsi jedan panel za dosta brze vremena i da predje na drugi.. Svakako, ako se skenira stalker poziv ide na action=handshake dobijes resolve ili fail, ako dobijes token imas pogodak koji opet svakako ne mora biti uspesan jer zavisi kako je vezan na panelu. Botovi su itekako bitni, vise botova veca sansa za pogodak, takodje mora biti skripta u poazdini koja ce slati lazni asn, sn, user agent i sve ostalo za ono sto je mozda vezana mac adresa, ti tada u principu mozes dobiti ispravan odgovor od panela, ako nemas dobitnu kombinaciju na uredjaju nece raditi, ali ces svakako imati snimljen config mac adrese i tacno ces znati sta je potrebno da ona radi. skener je u principu dobar ali iza njega moraju raditi jos najmanje 2 ili 3 pozadinske pyton skripte koje ce pokusaje koji prodju pretvoriti u pravi pogodak. Ono sto je opet prilicno lose je ta zastita da bi linija bila aktivna moras sloziti ono sto dobijes, ali se svakako moze dobiti prava kombinacija.. Ako bih radio, skener bi bas ovako uradio, i da mora biti mnogo, mnogo brzi i u dosta kracim intervalima mora raditi, jer svaki vlasnik panela ce ga ukapirati ako on satima sporo vrti i stalno ima pozive action=handshake koji ne prolaze.

Evo kako to izgleda na jednom serveru. Ovaj ima ukupno 1989 mac adresa. Od 1,6 miliona mogućih u samo jednom opsegu 00:1A:79... Snimka zaslona 2026-04-14 122434.png

Baruh Spinoza je u ovom smislu logičnije poređenje od Sokrata.
Uh, malo si mi zašao u teren ... ti to onako o Spinozi jer mu se najveće delo naziva Etika ili zaista poštuješ njegovu racio-monističku filozofiju, ili što živiš u Holandiji gde je on rođen?!
Ovaj naš šupak u Srbiji što se za sve pita i sve zna često voli da citira Baruha Spinozu, na pogrešan način i van konteksta kao i ti.
Sokrat je recimo, dobrovoljno popio otrov kukute pre nego da se suprotstavi "moralnim autoritetima" u Atini, a Spinoza je umro mlad od tuberkoloze, bolesti ljudi slabašne konstitucije i nežne prirode.
Nema zamjerke ni za jednu napisanu riječ jer ne podnosim sujete. Nemoj ni ti zamjeriti. Živ bio!
Neka ostane misterija čija je sujeta povređena tim pre što možeš da ne podnosis sujetne tipove, kao što sam ja recimo, ali samu sujetu ne možeš ni da podnosiš ni da obožavaš, ona je deo svačijeg karaktera, konsultuj se sa Spinozinom metafizikom i psihologijom, tamo je nešto pisao o tome, potpuno suprotno tvom emocionalnom izboru, volim-ne volim! Kao racionalista on svoju sujetu potire ljubavlju prema Bogu koji nije čovek već priroda, itd, itd.

Evo kako to izgleda na jednom serveru. Ovaj ima ukupno 1989 mac adresa. Od 1,6 miliona mogućih u samo jednom opsegu 00:1A:79... Прегледај го приврзокот 474765
Da, skener je odradio jedan manji deo posla. Sada trebas tacno videti koliko je funkcionalnih MAC adresa od tih koje imas i da li su uopste funkcionalne. Ako je panel bar malo zasticen, ove MAC adrese su recimo 10% onoga sto je potrebno da one u stvarnosti i rade.

213.196.109.94
213.196.109.31
78.134.248.153

Jesu li vam ovo ip adrese sa skenera kada se snifuju njegovi pozivi, nemojte to raditi sa kucnih racunara...lol..

Последно уредено:
Inače, oko ove debate oko "najboljeg skenera svih vremena" ili "alehemijski IPTV skener mudrosti", polu-laički bih mogao da tvrdim ili pre da mi se čini da se tu radi o preradi, doradi već postojećih pajton skripti kojih ima mali milion na netu.
Ne mogu da razumem da neko kome je to hobi ume ili može da napravi program (ne brzu skripu za vađenje ovog ili onog) tako kompleksne priroda a da zapravo nije jedan od projektanata, programera iz same branše online servera i aplikacija za medijske sadržaje, gde bi spadali i razne vrste IPTV portala.
Znači, programer iz branše, zapravo insajder, napravi neki skript i tajno ga distribuira, postavi na netu - suštinski iz hobija ili osvete, razbije tehnologiju i da je svetu na uvid.
To tako, uz razne dopune i prepravke kao open-source dođe do naših genijalnih entuzijasta i oni to ubliče u kamen mudrosti, skener za 10+
Ovo je samo teorija, bazirana na intuiciji posmatrača veoma komplikovanog sveta u nestajanju!

Back
На врв Bottom