Навивачки групи на подрачјето на бивша СФРЈ

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Е сега ме интересира дали овој од Гробари со кого зборуваат го има искодошено човеков од Торцида Загреб или случајно од трета личност им е откриен разговорот. Исто така дали овој од Гробари имал задни намери со прашување за екипите, спремноста, бројноста, некоја заседа да им испланира или чисто муабет си прави како почитувач на ултрас сцената. Овој од Торцида Загреб што дава информации дали свесно дава за да им наштети на БББ бидејќи ги гледа како поголема ривалска група од Гробари(?) т.е. свесно става трибински цели пред национални цели, или пак скроз е наивен лик и со најдобри намери си прави муабет. Вака од неутрална страна ова ми се први прашалници во целава оваа ситуација. Целиов настан сметам дека треба да е аларм во сите групи да се води повеќе едукација на членството за важноста на информацијата и како истата може да биде злоупотребена/искористена ако стигне до погрешни луѓе.
По тоа што читав во коментари низ објавите, наводно одземен телефон од страна на БББ на овој од Торцида Загреб.

1. Taj koji je pustio javno poruke je isto indijanac.. Kakvo su to fore oduzimanje telefona, sta ste vi panduri? I navijaci poceli da rade pandurske akcije, pracenja, telefoni, ucenjivanje.. a to su cigani poceli da rade prvi, mislio sam da bbb nije u tom fazonu

2. nego sto nego na javno da se zna kakav je smrad...i ovo je slabo sve bi ja da na javno njegive podatke di radi sve...osramotia je torcidu za narednih 20 g se nece moc oprat...zato sve drukere na javno

3. Bar je pricao sa navijacem drugog kluba.. a ne sa policijom kao sto rade cigani.. cigani nijednu akciju nisu imali bez pomoci sluzbe.. pa ih i dalje velicaju kako su ozbiljni na ulici.. razgovor dva navijaca i razmena misljenja treba da postoji, ali bez davanja podataka i drukanja drugih kao sto je ovaj radio..

Од судењето на Вељко Беливук, интересна изјава од него за тоа како навивачките групи горе работат за државата и партиите на власт. Според Беливук, заедно со луѓето околу него, добивал плата за да ја контролира трибината и на ФК и на КК Партизан. Трибината му била понудена од човек што бил генерален секретар на влада во Србија со цел да ја контролира групата, превенира скандирања против партијата на власт и управа, оди на митинзи, носи гласови:

Prešli smo na košarkaški klub Partizan. Papić kaže tada nama da postoje dve frakcije koje kontrolišu čovek koji je nekad bio generalni sekretar vlade i rođak jednog političara, da ne vređaju stranku. Međutim, navijači su ih muzli pa su na smenu pevale frakcije uvrede stranci i tražili su da rešimo situaciju u KK Partizan kao što smo rešili u fudbalskom, da ćemo dobijati 10.000 evra mesečno ja, 10.000 evra mesečno Miljković, 3.000 evra za obezbeđenje vozača i braći Milošu i Marku Budimiru po 1.000 evra, zato što je Marko Budimir jedan od najuticajnijih na tribinama i njegov povratak na tribine vratio je veliki broj navijača, a sve što je Marko organizovao za košarkaški klub Partizan, Miloš je radio meni za stranku, organizacije, sigurne glasove...", ispričao je. (линк од објавата)

Belivuk je naveo kako je 2013. godine preuzeo vođstvo tribine navijača FK Partizan, nakon što su navijači otkazali poslušnost, i kako su godišnje dobijali 100.000 evra. Taj iznos su delili Aleksandar Stanković i on po 40.000 evra, dok je 20.000 evra išlo za kupovinu automobila vođama tribina koji su se istakli. Kako je rekao, preko stranke su tada upoznali osobu koja je bila jedna od ljudi koji su im je ponudili da preuzmu tribinu, a u pitanju je „osoba koja je bila generalni sekretar vlade, a čije ime neću da kažem“.
(линк од објавата)

Од кај излезе овој хејт последниве ден/два помеѓу косовариве и турциве?

На Твитер се препуцаваат без прекин.. а и кореографија демек спремале.

Прегледај го приврзокот 473518Прегледај го приврзокот 473519
Прегледај го приврзокот 473520Прегледај го приврзокот 473521
Poslednive godini se povekje gledam omraza megju albanci i turci. Vo skopje pogotovo, nekolku albanci koi gi znam ne gi sakaat turcite, a isto i turcite ne gi sakaat albancite. Valjda nekoja borba za prevlast nad muslimanskoto naselenie na balkanot e toa.

Уште пред 5 години тукшните албанци квичат по социјалните мрежи против турците, затоа што забрзано шират влијание во нивните средини. Фрлаат многу пари по џамиите, плачеа дека низ Чаршија се продавале повеќе производи со турски, отколку албански мотив, во таа библиотеката им ги заменија книгите со турска литература, пробаа да се шират во градови како Гостивар и да ги претстават како турски, едноставно "почнаа да им крадат луѓе" со подмитувања и друг вид на влијанија.

Значи пуканки да зимаме за утакмицава, може да да биде интересно на трибини.

Па на редит/твитер да си ги дупиме од страна по коментари :D

Значи пуканки да зимаме за утакмицава, може да да биде интересно на трибини.

Па на редит/твитер да си ги дупиме од страна по коментари :D
Pa ne e bas za pukanki zosto nas ne nema nikade u pricata ali u sekoj slucaj Turcite ni se pobliski od poveke faktori.

Pa ne e bas za pukanki zosto nas ne nema nikade u pricata ali u sekoj slucaj Turcite ni se pobliski od poveke faktori.

Турци у последно време дивеат во Македонија, купуваат клубови, инвестираат, праќат студенти, градат џамии и често слушаме за пукања помеѓу Турци па и слушам често муабети дека напаѓале наши во последно време. Турција си имаат тој иредентизам и неотоманизам, Ердоган и негови блиски отворено искажуваат претензии кон Македонија. Овие од Тирана Албанци доста се повикуваат на Скендербег и борба против турско влијание, знам дека навивачи на Бешикташ беа напаѓани низ Тирана кога играа квалификации...

Денеска цигани доминантни од било кога, мое мислење ги усраа со пароли и навивање, по долго време и фајт со полиција. Ваше?

Денеска цигани доминантни од било кога, мое мислење ги усраа со пароли и навивање, по долго време и фајт со полиција. Ваше?
Normalno e da gi userat so paroli, grobari nema kako da se branat posle taa bruka.

Па не е баш одамна, у последно време ова им е трето гадно пеглање со полиција

Слабо гледам кошарка а вчера случајно ги гледав па прашањето ми е од кога му е дозволено гостински навивачи (вчера беа гробари)нели едно време немаше, сега редовно има гости или дека во евролигата беше утакмицата?
А паролите интересни после земањето на телефонот во Хрватска но магарето на зајакот е работава таму сите(двете групи) се тешки играчи со власт ,партии и полиција ќе јадат некој ќотек како по обичај

Back
На врв Bottom