Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    790

Russia 'doomed to defeat' and may face 'shameful peace', says ultranationalist blogger​

A prominent Russian ultranationalist military commentator has warned Russia is "doomed to defeat", according to a new update from the Institute for the Study of War.

This is because it cannot produce enough interceptor missiles to compete with Western economic potential, which is far greater than Moscow's, it said.

"Western-backed" Ukrainian drone attacks against Russia have increasingly involved hundreds of drones and the size of such strikes will only increase.

The "ultranationalist" commentator said Russia must either agree to a "shameful peace" or decisively defeat Ukraine through a strategic offensive...

...And yet Moscow's leadership is not politically ready to conduct such an attack, the commentator said.

The commentator claimed that the size of such strikes will only increase, and that Russia cannot produce enough interceptor missiles to compete with Western economic potential and is thus "doomed to defeat" and forced to immediately "solve the problem of ending the war". The commentator claimed that Russia must either agree to a "shameful peace" or decisively defeat Ukraine through a strategic offensive, but that the Russian leadership is not politically ready to conduct such an offensive, and is therefore already working toward a "shameful peace".
ISW
The commentator's statements come as Ukrainian strikes on Moscow's Baltic Sea oil infrastructure have notably impacted the Russian economy.

Ukraine's Ministry of Defence reported yesterday that strikes on Russian Baltic Sea ports that began on 24 March have stopped a significant portion of Russian oil exports.

These include exports from Russia's largest crude oil exporting port on the Baltic Sea at Primorsk.

Ukrainian attacks 'rather successful'

A prominent Russian ultranationalist military blogger complained last week that Russian forces will be unable to reverse an unfavourable battlefield situation in the coming months.

"Rather successful" counterattacks from Kyiv have disrupted Russia's ability to pursue offensive efforts this year, the blogger added.

They also noted that Russian forces suffer from significant communications problems due to Starlink blocking and from a shortage of electronic warfare systems.

Русија треба да учи многу од Иран како се реагира кога ќе ти нападнат клучни објекти како рафинерии на пример
Rusija i Iran se vo razlicna pozicija. Ne znam sto ocekuvate da napravat.

Точно доста е различна ситуацијата, ама ако ми гаѓаш рафинерии ќе ти ги срамнам сите мостови административни згради до Полска

русите се многу меки, од почеток си ја сфаќаат војнава како заебанција. Да беа мажи, до сега немаше никаква управа да постои таму, а не кловнот да им искача секој ден пред камери да збори. Али, нивен проблем.

русите се многу меки, да беа мажи, до сега немаше никаква управа да постои таму, а не кловнот да им искача секој ден пред камери да збори.
Не се русите меки.. туку раководство им е жмк!
У право беше куварот!

Точно доста е различна ситуацијата, ама ако ми гаѓаш рафинерии ќе ти ги срамнам сите мостови административни згради до Полска
Sekako, ako imaat neogranicen broj raketi i dronovi da gagjaat mostovi i administrativni zgradi iljadnici kilometri dlaboko vo Ukrainska teritorija. Ograniceni na high value targets, i ednite i drugite.

Русија треба да учи многу од Иран како се реагира кога ќе ти нападнат клучни објекти како рафинерии на пример
На ова се сведува. Вака гледано од наш лаички аспект. Фактот дека не постапуваат како Иран би требало да ни каже дека знаат нешто што не го знаеме ние... Во спротивно ние овде сме попаметни од раководството на Руската Федерација, топтан со целиот естаблишмент кој стои позади нив.

Ќе ме извиниш што не сметам ниту дека сме попаметни, ниту дека повеќе знаеме. :)

Па за почеток треба цврсто да застане на границите на Украина кон ОТАН и не дозволи постојан дотур на оружје и жива сила, ако сака да победи ако пак има поинакви цели тогаш...

Последно уредено:
На ова се сведува. Вака гледано од наш лаички аспект. Фактот дека не постапуваат како Иран би требало да ни каже дека знаат нешто што не го знаеме ние... Во спротивно ние овде сме попаметни од раководството на Руската Федерација, топтан со целиот естаблишмент кој стои позади нив.

Ќе ме извиниш што не сметам ниту дека сме попаметни, ниту дека повеќе знаеме. :)
Ima dve nasoki kade ke odi celava rabota, uste godini vojna na istostuvanje ili Rusija se mobilizira cela so milioni vojska i ja resava Ukraina za mesec dena.
Kako se dvizat nestata vo momentov, ke treba da se ide so vtoro scenario.
No se ke se znae dokolku Ukraina go otstapi ili Rusija go osvoi ostatokot od Donbas.
Potezite poslem toa ke razjasnat koj kade stoi.

Nothing we didn't know already, but further confirmation that every single "Ukrainian" HIMARS launch is coordinated with the US military, and the Pentagon has given specific, individual approval and fire-control authorization for every single targeted Ukrainian terror strike against civilians, many of them on "old" Russian territory like Belgorod.

Ima dve nasoki kade ke odi celava rabota, uste godini vojna na istostuvanje ili Rusija se mobilizira cela so milioni vojska i ja resava Ukraina za mesec dena.
Kako se dvizat nestata vo momentov, ke treba da se ide so vtoro scenario.
No se ke se znae dokolku Ukraina go otstapi ili Rusija go osvoi ostatokot od Donbas.
Potezite poslem toa ke razjasnat koj kade stoi.
РФ 99.9% нема да прави општа мобилизација за војна со Украина. Тоа во случај јавно да објави портокалот војна или нафо да го р’чка ѓаволот од кај Финска и балтичките лингури.
Инаку најверојатно ќе се заврши со овие четири области, Донбас и линијата на фронт, кога ќе се потпишува. Пошто ништо не се случува овие месец и кусур, освен мали поместувања, ваму-таму.
Е сега има друг момент, а тоа е војната во Заливот. Ако таму портокалот љуфне, а шансите секој ден му растат, да му се случи тоа. Тогаш Украина ќе биде протекторат на сите. Најверојатно пола на РФ, другата половина на кредиторите од запад. Во каква форма? Политика је к....

РФ 99.9% нема да прави општа мобилизација за војна со Украина. Тоа во случај јавно да објави портокалот војна или нафо да го р’чка ѓаволот од кај Финска и балтичките лингури.
Инаку најверојатно ќе се заврши со овие четири области, Донбас и линијата на фронт, кога ќе се потпишува. Пошто ништо не се случува овие месец и кусур, освен мали поместувања, ваму-таму.
Е сега има друг момент, а тоа е војната во Заливот. Ако таму портокалот љуфне, а шансите секој ден му растат, да му се случи тоа. Тогаш Украина ќе биде протекторат на сите. Најверојатно пола на РФ, другата половина на кредиторите од запад. Во каква форма? Политика је к....
Најверојатно пола ќе влезе во состав на РФ а другата половина јад и беда растргана на 100 страни во која нема да се знае...кој јаде, кој пие а кој плаќа.

Се повеќе го следам користењево на Јолка системов. Веќе и во облачно време работи а и во ноќни услови.
Многу ефктивно сега за сега. Ако го наштелуваат да лета уште побрзо, доста работи може да измени.

Back
На врв Bottom