- Член од
- 1 мај 2021
- Мислења
- 215
- Поени од реакции
- 993
Без разлика кој и да употребува, мора да бидИ автоматски корегирано.
Ама битно ќе сереме за скопскиот дијалект.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Без разлика кој и да употребува, мора да бидИ автоматски корегирано.
Не е вистина дека се сере за скопскиот највеќе, заебанциите највеќе биле и се насочени кон струмичкиот, не за џабе Лазар Бараков само грчки зборуваше во Македонски народни приказни, проблемот е што скопски се прави кул и шизички наместо тоа што е, невоспитување.Ама битно ќе сереме за скопскиот дијалект.
Па не го користете бе на вести, во државни установи, во јавност, и никој нема да биди иритиран, ја претеравте ебате, собрани мелези од цела Македонија, че ми кажува шо како, дедо му од дабница, баба му од пештани, ама битно скопјанец е.Ама битно ќе сереме за скопскиот дијалект.
Шодабиди море шозборашБез разлика кој и да употребува, мора да биди автоматски корегирано.
Се сери јас серам на него оти одвратен дијалект е, премногу србизми и премногу настанаа изопачени зборови, и одвратно е за слушање и читање.Не е вистина дека се сере за скопскиот највеќе, заебанциите највеќе биле и се насочени кон струмичкиот, не за џабе Лазар Бараков само грчки зборуваше во Македонски народни приказни, проблемот е што скопски се прави кул и шизички наместо тоа што е, невоспитување.
И северниот и источниот, незнам која е причината, но премногу студирање во Белград и Софија на мамините синчиња и ќеркички ни штети на нас овдешните, ти мислиш магистрирале они поголеми селани станале.Се сери јас серам на него оти одвратен дијалект е, премногу србизми и премногу настанаа изопачени зборови, и одвратно е за слушање и читање.
Citaj poubo. Spored drugite, ne spored mene.Е па штом е така “Ednas sum vmrovec, posle shiptаr, pa musliman“, значи си камелеон!
(све ми боје лепо стоје)
Гледаш, самиот си копаш јама, јас не се служам со такви работи.
али најајко е она демек другиве зборвеле СЕЛСКИ, ебате опинцитеСе сери јас серам на него оти одвратен дијалект е, премногу србизми и премногу настанаа изопачени зборови, и одвратно е за слушање и читање.
Да многу голема предност!имање татарско државјанство е предност за нас
Ти одговорив ама изгледа не ти чини одговорот, ајде уште еднаш.Zatoa i te prasav vo koj tabor Ti me smestuvas , za drugite ti kazav, na koj kako mu odgovara za da si isturka agenda.
Баш на исток немам осетено некоја промена оти то е главно малешевски дијалект односно стандардниот јазик кој го користи Болгарија со руска мешавиност.И северниот и источниот, незнам која е причината, но премногу студирање во Белград и Софија на мамините синчиња и ќеркички ни штети на нас овдешните, ти мислиш магистрирале они поголеми селани станале.
Да де, "провинција" во наводници, зато ти велам, дедо му од дабница, баба му од пештани, тој/таа најголем скопјанец. Селски искрено гледаме кој зборува е на истокот, и Болгарија. Една споредбаали најајко е она демек другиве зборвеле СЕЛСКИ, ебате опинците
Не.Ебале ве дијалекти и правопис!
Кој како сака нека збори-пишува, важно се разбираме.
А прашањата за правилна употреба на македонскиот јазик и правопис да ги упатат до нашите национални телевизии, таму е бе хаос, лектори изгледа немаат вработено.
Vikas do to e. E aj dobro ko takaТи одговорив ама изгледа не ти чини одговорот, ајде уште еднаш.
Ако нешто оди како патка, онанира како патка и пее како патка тогаш ... тоа најверојатно е патка!
Не ти се чини дека бараш влакно во јајце?Не.
Мора да има автоматска корекција за то ваше "збори". Има зборува нема збори.
Па затоа и имаат криза и тие да изберат стабилна влада. Нивните политичари како и нашите само фотељи сакаат. Ние си имаме Левица која тие сеуште ја немаат па гласачкото тело таму често шета од една во друга партија.Не баба ми е крива, па токму тие обичните Болгари гласаат за составот на нивното собрание кое е забегано и длабоко влезено во нацифашизам, така да не тропај глупости.