Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Јас да сум секоја година би играл Кавадарци или Велес на неутрален терен многу е безврска да се игра на друго место без разлика шо ако е кај нас би имале поголеми шанси сепак ова е куп најубо е да на средина некаде во државата каде шо се исполнуваат услови му даваш карти исто на сите клубови тампон зона помеѓу или една трибина на едни другата за другиот тим ако е Кавадарци а Велес две со две трибини ги делиш и мирна глата да е празник вака се губи дражот на купот со фаворизирање на некоја екипа исто важи за кошарката ,фудбалот и секој спорт треба и мора да се игра на неутрален терен но со џандари од другите градови оти е јасно сега Велес да одиш ќе се изгубат таму полицајците со две НГ

Купот највероватно Битола или Охрид.
Многу години не бил во Битола. Зошто да не биди сега.
Незнам како тоа да биде во Охрид или Битола.Зошто ? Не може да биде во Куманово или Кавадарци или некој друг град .Зарем треба цела сала да биде наполнета со битолчани и охриѓани или евентуално 5 или 10 % да се дадат на гостински навивачи.

Време е куп титулата да се врати во Битола.

Осеќам дека ќе ни дат организација, како компензација за лошата сезона. Барем еден пехар да дојди во Битола.

По мое шампионската титула оди во Скопје а куп титулата во Битола ова сезона.

Иначе се сложвам дека мора да биди завршницата на неутрален терен.

Кавадарци или Куманово се идеални градови за да се одржва завршницата на купот.

Финалето на купот треба да се игра Битола.
Редно е да славиме двојна круна.
Тие што кукаа за платформата, еве веќе со месеци кукаат и за првенството дека е готово. А како можи да биди готово кога со победа недела сме на -2 од Вардар?
Отсуството на Тајник е до крај, сигурно нема да игра со конци.
На таа позиција можи да играме со Кузмановски и Атанасиевиќ.
Но сакам да ги видам во одбрана еднаш
5+1, тројка назад Хенигман, Абутович, Граховац со Атанасиевиќ напред.

Време е куп титулата да се врати во Битола.

Осеќам дека ќе ни дат организација, како компензација за лошата сезона. Барем еден пехар да дојди во Битола.

По мое шампионската титула оди во Скопје а куп титулата во Битола ова сезона.

Иначе се сложвам дека мора да биди завршницата на неутрален терен.

Кавадарци или Куманово се идеални градови за да се одржва завршницата на купот.
И јас осеќам дека купот ќе го освоиме оваа година :D. Не бил кај нас - организациски од 2011та, кога ни ја украдија титулата со Металург беше финалето, време е после 15 години пак да бидиме оргазнизатори, претходно се изнаредија други клубови/градови, сега нам ни е редот.

Томче Пецаковски - мислење за малиов?

Јас да сум секоја година би играл Кавадарци или Велес на неутрален терен многу е безврска да се игра на друго место без разлика шо ако е кај нас би имале поголеми шанси сепак ова е куп најубо е да на средина некаде во државата каде шо се исполнуваат услови му даваш карти исто на сите клубови тампон зона помеѓу или една трибина на едни другата за другиот тим ако е Кавадарци а Велес две со две трибини ги делиш и мирна глата да е празник вака се губи дражот на купот со фаворизирање на некоја екипа исто важи за кошарката ,фудбалот и секој спорт треба и мора да се игра на неутрален терен но со џандари од другите градови оти е јасно сега Велес да одиш ќе се изгубат таму полицајците со две НГ
Да се дополнам оти гледам не сфаќате не двојна тројна титула дај боже да земиме но купот секогаш во секој спорт треба да биди на неутрален терен плус да е ротирачки систем една кај нас една скопје друга охрид Кавадарци Велес шо знам да шета по градови е пак горе долу во ред но да лицитираат дадеме 80 000 до 100 000 евра за купот не вреди со тие пари ќе земиме салам среден бек пола плата сигирно е тоа а вака ги фрламе за една титула ако си јак и на неутрален ќе победиме и плус така е по слатка пак ќе речам со наддавање ќе биди секоја година кој е побогат ај годинава ние сјачавме со зик тие Пелистерка плус се збора на големо да се вратат сите спонзори од претходно шо е супер но рачунајте да не беа секоја година Охрид да ти го купува организацијата шо ќе биди тоа приватна забава немојте да бидите како другите гледајте ги реално и нормално работите ова е кој има пари ќе прај забава другите нека гледаат плус ќе нема лимит годинава Охрид се јаки финансиски и ако надаваат до 100к шо лесно можи да се случи шо прајме муабет тогаш порано одеше до 40 и 60 шо пак се многу пари тие никако не можи да ги вратиш назад и по 600 денари да биди карта са дојди пата пата се прифаќа некако но да даваш плус за куп треба да се размисли ко сите велиме дека фали среден бек

P.S.Утре ќе се појави уште еден фамозен спонзор од Унгарија или Србија кај 1961 шо прајме тогаш ќе кукате и плачите оти го купиле купот кај нив да се игра мислете со тоа глајте не само да му умри козата на комшијата

Последно уредено:

Алдин Фехми :aplauz: :aplauz: :aplauz: :aplauz:

Да се дополнам оти гледам не сфаќате не двојна тројна титула дај боже да земиме но купот секогаш во секој спорт треба да биди на неутрален терен плус да е ротирачки систем една кај нас една скопје друга охрид Кавадарци Велес шо знам да шета по градови е пак горе долу во ред но да лицитираат дадеме 80 000 до 100 000 евра за купот не вреди со тие пари ќе земиме салам среден бек пола плата сигирно е тоа а вака ги фрламе за една титула ако си јак и на неутрален ќе победиме и плус така е по слатка пак ќе речам со наддавање ќе биди секоја година кој е побогат ај годинава ние сјачавме со зик тие Пелистерка плус се збора на големо да се вратат сите спонзори од претходно шо е супер но рачунајте да не беа секоја година Охрид да ти го купува организацијата шо ќе биди тоа приватна забава немојте да бидите како другите гледајте ги реално и нормално работите ова е кој има пари ќе прај забава другите нека гледаат плус ќе нема лимит годинава Охрид се јаки финансиски и ако надаваат до 100к шо лесно можи да се случи шо прајме муабет тогаш порано одеше до 40 и 60 шо пак се многу пари тие никако не можи да ги вратиш назад и по 600 денари да биди карта са дојди пата пата се прифаќа некако но да даваш плус за куп треба да се размисли ко сите велиме дека фали среден бек

P.S.Утре ќе се појави уште еден фамозен спонзор од Унгарија или Србија кај 1961 шо прајме тогаш ќе кукате и плачите оти го купиле купот кај нив да се игра мислете со тоа глајте не само да му умри козата на комшијата
Потполно си во право за се напишано.:aplauz:
Нерационално е да се фрлат пари во наддавање со оние шанкурињата од ТВРДИНАТА, шо се расфрлат со општински пари, и то за шо?
За натпреварување ко КУП?
Шо ќар имаш од титулата во купот? Демек еден пехар плус шо сме го немале освоено 20 години, :kuracc: голем, 5 имаме во витрини.
Не знам за другите, јас дури и би се откажал предвреме од такви титули ко Куп, Суперкуп и би одел ALL IN на првенството, секогаш.
Ние се заебававме со Алкалоид на 2 пати, со Охрид изгледаме ко распашана банда и сега ќе сме фрлале пари за купот. :pos:
Не знам шо се запнаја со тој купот, па ќе наддавале, батали таму, нека се радват Славета и Бабачот тушнико со то натпреварување, нека фрлат се на една карта на првенството, па шо ќе биди нека биди.
И во Охрид да се игра купот ништо страшно, пак ќе имаме појќе од салам поддршка, исто ко дома да играме и ќе ги амортизираме тие моменти шо ќе играме надвор од БТ.
Ако си појак, ќе тепаш и во Охрид, ќе тепаш било каде.
Вака, џабе ќе се фрлат пари, за шо?
Еве и да се земи купот во БТ, кој гарантира дека нема да ти пуштат некои левутки од судии да не сакатат дома?
Во ситуација ко кукат цела сезона дека нема доволно пари, дека фалат уште спонзори, сега излегва дека се прајме офарди со парите и се расфрламе.:vozbud:
Влегваме во лицитација со Славета и фрлање на пари шо реално ќе ни бидат далеку попотребни за наредна сезона.
Со тие да речиме 100 К шо ќе се фрлат за купот, ќе се обнови некој договор, ете да речиме со договорите на Фитило, Митревски, Манасков, Богдан, Хенигман итн, на сите им завршват договорите на лето, тие неколку илјади евра плус во плата шо би можеле да ги понудиме ќе ја напрат та разлика дали ќе ги задржиме клучните играчи или не.
Јас разбирам да влезиш да се наддаваш со друг клуб за некој играч за на лето, ама да фрлиш еве да речиме 100 К да земиш некоја ревијална титула нема никаква логика.
Ова ми е нешто слично ко Тутунски во 2001/2, ко фрлија еден куп пари за да се игра купо во Прилеп, напраја се да земат титула, со колење, со бесење со судии не тепаја, и после наредни сезони ги снема од мапата во Европа.
Па со тие пари шо ќе му ги дајме на тацна на РФМ ќе се задржи втората екипа шо се думат дали да ја растурат за наредна сезона, ќе истуркат една цела сезона децата со тие пари, ќе види ќар клубот, ќе видат ќар сите тие млади деца шо можи да станат нешто во спортот.

Потполно си во право за се напишано.:aplauz:
Нерационално е да се фрлат пари во наддавање со оние шанкурињата од ТВРДИНАТА, шо се расфрлат со општински пари, и то за шо?
За натпреварување ко КУП?
Шо ќар имаш од титулата во купот? Демек еден пехар плус шо сме го немале освоено 20 години, :kuracc: голем, 5 имаме во витрини.
Не знам за другите, јас дури и би се откажал предвреме од такви титули ко Куп, Суперкуп и би одел ALL IN на првенството, секогаш.
Ние се заебававме со Алкалоид на 2 пати, со Охрид изгледаме ко распашана банда и сега ќе сме фрлале пари за купот. :pos:
Не знам шо се запнаја со тој купот, па ќе наддавале, батали таму, нека се радват Славета и Бабачот тушнико со то натпреварување, нека фрлат се на една карта на првенството, па шо ќе биди нека биди.
И во Охрид да се игра купот ништо страшно, пак ќе имаме појќе од салам поддршка, исто ко дома да играме и ќе ги амортизираме тие моменти шо ќе играме надвор од БТ.
Ако си појак, ќе тепаш и во Охрид, ќе тепаш било каде.
Вака, џабе ќе се фрлат пари, за шо?
Еве и да се земи купот во БТ, кој гарантира дека нема да ти пуштат некои левутки од судии да не сакатат дома?
Во ситуација ко кукат цела сезона дека нема доволно пари, дека фалат уште спонзори, сега излегва дека се прајме офарди со парите и се расфрламе.:vozbud:
Влегваме во лицитација со Славета и фрлање на пари шо реално ќе ни бидат далеку попотребни за наредна сезона.
Со тие да речиме 100 К шо ќе се фрлат за купот, ќе се обнови некој договор, ете да речиме со договорите на Фитило, Митревски, Манасков, Богдан, Хенигман итн, на сите им завршват договорите на лето, тие неколку илјади евра плус во плата шо би можеле да ги понудиме ќе ја напрат та разлика дали ќе ги задржиме клучните играчи или не.
Јас разбирам да влезиш да се наддаваш со друг клуб за некој играч за на лето, ама да фрлиш еве да речиме 100 К да земиш некоја ревијална титула нема никаква логика.
Ова ми е нешто слично ко Тутунски во 2001/2, ко фрлија еден куп пари за да се игра купо во Прилеп, напраја се да земат титула, со колење, со бесење со судии не тепаја, и после наредни сезони ги снема од мапата во Европа.
Па со тие пари шо ќе му ги дајме на тацна на РФМ ќе се задржи втората екипа шо се думат дали да ја растурат за наредна сезона, ќе истуркат една цела сезона децата со тие пари, ќе види ќар клубот, ќе видат ќар сите тие млади деца шо можи да станат нешто во спортот.
Ova ti e od kuro muabet,kako be so ke ni e kupot koga vo situacija sme da ja izgubime titulata,vaka neka go zemat da se igra vo bt I konecno po 12 izgubeni finalina da go osvoime toj tolku posamuvan kup 6ti trofej I da se izednacime so Metalurg po 6 kupa I naredna sezona da gi pominime. Jas sum po sekoja cena da se donesime organizacijata vo Bitola I silum ili milum da se osvoi kupot.
Mi se povraka od muabetite so ke ni e super kup,so ke ni bil kup, ko da gi citam kiradziite po izgubeni super kup.

Ova ti e od kuro muabet,kako be so ke ni e kupot koga vo situacija sme da ja izgubime titulata,vaka neka go zemat da se igra vo bt I konecno po 12 izgubeni finalina da go osvoime toj tolku posamuvan kup 6ti trofej I da se izednacime so Metalurg po 6 kupa I naredna sezona da gi pominime. Jas sum po sekoja cena da se donesime organizacijata vo Bitola I silum ili milum da se osvoi kupot.
Mi se povraka od muabetite so ke ni e super kup,so ke ni bil kup, ko da gi citam kiradziite po izgubeni super kup.
Ти малку да внимаваш на речникот(не само ти сите наши членови на темата) не тие се ова 12-14 годишни девојчиња оти така и буковски можи да јадиш по муцки !
Прво прочитај шо е напишано после скокај как8 прле пред магаре ,сите го сакаат купот(трите титули) но муабето беше дека за сметка или разлика дали да се земи купот да се игра во Битола или подобро да се купи играч подобро е да земиме салам среден бек или да му продолжат договорот на некој шо горе ги набројаа оти убо пиша шо гаранција имаш ако се игра Битола се рече ако си јак можиш и Охрид да го освоиш гледај малку не скокај одма курот повраќање не прајш муабет со тие од скопје заозбилете се малку немој да се јадиме и вреќаме меѓусебе па да има после црвени образи и плачки кажи шо мислиш како шо треба не биди како другите(скопјани охриѓани) а ви реков и погоре утре ќе бидат најбогати другите екипи шо тогаш секогаш ќе играме на друго место кој ќе дај најмногу пари со лицитација како некоја курва(рфм) кој ќе наддава тој ќе ебава арно ама после ебање нема каење ,заслепени сте од омраза исто како скопјани во фудбалот нека умрат другите шо има врска важно тие да бидат шампиони никој не се бунел ко биле слаби сега исто ние прајме како нив во ракомето дај имаме пари ќе креваме курот надмадиња а пред недела дена не се знаеше дали ќе опстанеме дали ќе се продолжи платформата сега сите јаки ќе фрлате чифтиња шо народ сте вие бе мислите со тоа глајте или тро на долги стази на нормални работи (ова не значи за тебе односно важи за сите ) па мајкаму стара наместо да се бара сега после платформата нова сала да остани за век и векови ние ќе му го полниме џебот на рфм за купот море тие треба да ни платат шо играме таму се да покријат од рфм смештај да си најдат спонзори генерален да си извадат пари од реклами и органзиација а не ние да плаќаме и да ни чади глата после за органзизјајција куп се игра секаде во светот на неутрален терен (плус добиваш награда) или пред сезона се знај кај се игра а не тука да ни продаваат мадиња за бубрези да си плаќаме и лицитираме земи тие пари дај ги за премија на играчите за тројна титула и за превоз на навивачи односно карти и заеби му ја забавата а не вака ќе му давам поклон на рфм па да те сјебат со едно пробивање или исклучвање не можам да разберам чуму вакви муабети со препотентност и надменост покажете го нашиот Битолски Бон Тон и градско како шо треба на ниво а не да бидиме сељаци како другите ! И да внимавајте на речникот да не видам поќе вакви навреди меѓу наши членови на јавна сцена во ПП кој шо сака нека си пиши па и со другите не не личи да се натпреваруваме во нивните гнасотии мора сите да ги победиме на наш начин !

А ти да припазиш малку и да не се прајш многу паметен тука посебно со вакви реплики на членој тука шо се времиња.

Ако имаш контра аргумент пиши ко нормален некој , не ко овчар.

Се сложвам со дел од нашите членови, дека купот потребно е да се игра на неутрален терен и то со 100% организација на РФМ, без додатни трошоци на клубовите, ги имаме Кавадарци, Велес, Куманово, Струмица, плус искрено секогаш на вакви натпревари ми била интересна авантурата со автобуси дружбата, пивата, мајтапите по пат, така да нека си остани неутрален терен и да биди со награден фонд за секој освојувач на купот, пример над 50,000 евра итн, поздрав и се гледаме во недела

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom