Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Пелистер не страда поради Милан – страда поради политика и его интересите!
Тато е главен од позадина и постојано се буни ако неговото синче не игра - чека на офс претседателско назначување.
За неговиот сељачки однос на тренинзи можи да кажи еден чоек во групата.
Бато Милевски зема плата и се крие од јавноста.
Егри си надева дека ќе има промена на тренерот и си ровари во позадина – шири лоша атмосфера.
Капитенчето што се проба како „директорче“ – па беше неуспешно.
Виде дека новиот тренер не го есапи па прави разор и сегде збора против да си го задоволи своето его.
Помошното тренерче кое е во репрезентација е таму за забава никој не го сака ама не можат да го избркаат – кумче е на член од управен во Пелистер и поврзан со ВМРО.
Најважно за успех во клуб е атмосферата. Ако не се сака клубот и не се игра со срце, ништо друго нема голема вредност. Овие денес повеќето се платеници, само неколку си ја одработиле платата со вложен труд: Андреј, Кице, Вилдан, Кико, Булатович и Стефан.
За жал со овие работи не можиш да одиш напред.
Држи вода ова шо го пишиш не си далеку од вистината за жал но со едно не можам да се сложам односно со првото викаш Пелистер не страда од Милан како тоа виновен е Михаил кашето егри и мирко шо не се во тимот а не е виновен тренерот шо ги донесе србите од трета лига ша мора да играат за сметка на нашите значи тој си го бираше тимот исто како и сите претходно одврзани раце му се дадени за сите играчи за припреми за се во клубот од спортскиот дел дури немаме спортски директор шо значи тој трба и мора прв да одговара не можи да е крив кондиционо тренер шо знам мики милевски шо нема 1 минута во прв состав ако добро видов само еднаш беше на клупа исто кашето дали има 5 минути како и Мирко па за егри да не зборам не можи сите шо знам вмро вонземјани се да се екриво само тренерот не тоа нити било ниту ќе биди ко збораш кажи за сите биди до крај чесен не можи да збораме за платеници а сите да земаат плати и премии сите се значи платениците никој ен игра од љубов туку напротив сите бараа поголема плата сите од прв до последен бараа зголемување а за кој ја заработил можи да прочиташ поназад горе долу се пишани истото шо ги спомена плус швајц и србицанај за крај пак ќе се повторам не смрди главата од опашката не можи тие горе споменатите да бидат криви кога не играат а да се амнестира тренерот и неговите играчи односно не е крив тренерот толку колку шо управата му даде одврзани раце шо сака да прави значи прва управата е виновна за групната политика после тренерот за спортскиот дел со засилувања припреми ша после играчите негови и дури на крај идат овие по не играат а можи да грешам ете ќе се пиши тука сите читаат и видат па народот ќе суди факт е дека немаме план и стратегија а уште по малку резултати мора да се напрај рез од горе па на долу се со ред до пашето економот ко шочна за сите требаше да кажиш и за тренерите во школата помошни координатори за резултатите таму победи со тие шо немаат 11 и порази редовно од брера вардар и другите школи шо работат многу работи се за кажување не да биди селективно секој треба да си одговара и кажи кој шо сработил во клубот еден донесол пари а друг како ги потрошил а пак ќе речам резултати нема оти секаде во светото за резултатите одговара тренерот сигирно не технички тој шо треба да договори превоз или карантин составот тврдам дека никој не му го прави на тренерот никој уназад едно добри пет години ако не и повеќе секогаш тренерите сами си одлучувале кој кога и колку че игра освен управите шо неселе играчи силум прилика шо морало како по рече за некој играчи и тоа е факт дека се носени некој но пак че речам тренерот решава и решавал кој да игра со која формација и состав буџетот е тој сите знаеле кај идат и имаат на располагање сите се нафатиле не можи сите други да ми се криви само тие не !

Деновиве ги гледам Бодо некаде ми излезе ангажирале професионален војник некој специјалец за психички да ги спреми да му вгради дека се непобедливи дека можат да ја освојат ЛШ пред тоа барав зе нив излезе дека користат АИ и посебна апликација фокус за скаутирање и анализи сите други користат wyscout па посебни Вео камери за анализи во реално време си гпс елеци на сите играчи плус физички индивидуални тренинзи нутриционисти триста чуда има фудбалот се напрај цела наука а кај нас не знаат трансфер маркет да отворат тие претходно watsup немаа на телефоните реков овие лаптоп не знаат да отворат со тренинзи сувошрани од 1990 никаков напред да не зборам за тренинг центар па тоа шо збораме со гпдини за собирање деца од пелагонија и преспа или скаути во африка во сосоедните држави или дома по значи закачени сме во минатото век шојма немаме шо се дешава а само треба да прешишиме некој систем секоја година менуваме по два тренери немаме никаков план и визија па после другите ни се криви колку сме назад не сме свесни за тоа едино решение е целосен рестарт и почеток од нула нека ангажираат некој шо ќе направи прво анализа и скенирање на целиот тим па после да напрај план и програма за три пет години и да тераат по таа ото вака секоја година ќе биди падни стани друга работа кај нас ова е очигледно оти никој не знај да го работи за тоа сакале неќеле ако мислат некогаш да не биде мора да си ангажираат некој од страна докажан и покажан со резултати и работа си земаш некој од школата на динамо има гледам исто лудогоретц шо работеле па сезонава интересни се и тун од Швајцарија скоро во секоја лига има некој шо добро работат и тоа со мали пари шо се вели зборот за тоа нека си ангажираат некој спортски директор шо разбира не се само донеси играчи шо тебе по мене и после дели провизија од тие шо ги донеси за тренерот не сакам ни да зборам и цел стручен штаб не е само да земиш да го поставиш реквизитите и собереш ичи да напрајш мерење ко ќе дојди играч сакале неќеле треба чистка оти вака само ќе тапкаме е во место страмота е ова за Битола и Пелистер 80 години клубот не се најде маж и чоек тро по разбира плус кај сите суета и его а резултати и успеси никакви во последната лига во европа струга со еден полу аматер шо знам со лекарот па силекс еве само со тетовче и ред други со по тебе по мене крпено праено со никакви буџети да не речам со исти прат нешто на умрено шо чекаме ние уште сме застанати во 1990 во времето ко биле тие некој фактор не изгази времето а никој мува не го лази па барем џат гпт да уклучат нешто повеќе ќе направат ќе му дај некој предлог идеја основа дали на управа тренер да се тргни од мртва точка а ние пак по старо дај вмро дај ффм и после вонземјаните горан и зоран ни се криви колку сме за жалење тоа чудо едно намерно пишам овде оти сите читаат па се надевам дека некој ќе го фати инает и смени нешто почни да се работи оти вака мав ние планот и секоја година е иста приказна па и во школата секоја година брера и скопските екипи ни држат лекции не можи шо тебе по мене со родни и пријатели таму тренеир или преку партија па да туркаат нивни деца и после немало резултати е нема дури се не се смени од почетокот плус инфраструктура шо прв тим тренира по селата шо немаме ниту еден терен освен ќумурно а таму се два три општински клибој шет шест школи и женски екипи тоа е ненормално каде во секое село во Косово или во Леринско имаат повеќе терени да не зборам за западна европа за греота сме

IMG_5615.png
arsimi izgubi od rabotnicki i zavrsi osmi ovaj e rasporedo za tret krug
sileks- gosti ❌
struga- doma ❌
skendija - gosti ❌
vardar - doma ❌
arsimi - gosti ✅
gjorce - doma ✅
pandev - gosti ✅
rabotnicki- gosti ✅
skupi - doma ✅
tikves - gosti- (ako ne mu treba si viksm ke ja dat ) ✅
baskimi- doma ✅
so ogleda na to deka prvite 4 kola ne mozime bod da zemime ( osvem ako ne e drugo nesto dogovoreno ) posle 4to kolo mozno e da vrzime 5-6 pobedi so red ( osvem so arsimi na gosti neako mi e sumliva ) drugite utakmici vaka gi gledam jas
ako ne mozime da tepame ova se togas i ne sme za prva liga

Прегледај го приврзокот 471896
sileks- gosti ❌
struga- doma ❌
skendija - gosti ❌
vardar - doma ❌
arsimi - gosti ✅
gjorce - doma ✅
pandev - gosti ✅
rabotnicki- gosti ✅
skupi - doma ✅
baskimi- doma ✅
so ogleda na to deka prvite 4 kola ne mozime bod da zemime ( osvem ako ne e drugo nesto dogovoreno ) posle 4to kolo mozno e da vrzime 5-6 pobedi so red ( osvem so arsimi na gosti neako mi e sumliva ) drugtite vaka ti gledam jas utakmici
Господ да ние на помош и пичкаму матер шо не зедоа шпиц пак ќе биди молење колење во вмро и ффм да ти се одмили и фудбал и спорт од неспособни и неиживеани тн спортски работници во случајот тренер преку партија донесен
Мора да се напрај рестарт и бркање на се и чистење во клубот доста е вака па и 2лига да бидиме шо ќе значи враќање два чекори назад но мора еднаш да се пресечи најади салам тренер да се напрај стратегија и да тераме како шо ќе одлучат или пак да се апаисме годинава и од на лето се на ново
Со струга очекувам бодови треба силекс да го кренат да биди трето место а струга да паѓа а после ќе биди покољ секое коло умрениот работнички не стигна на 4 бода шо значи сега ќе ме замини овие први четири кола арсими реално треба да падни и ѓорче абе упм барем од овде шо читаа пола да слуша и правеја кизнај кај ќе но беше крајот сега вака ќе биди држ не дај ќе бараме три за вгодина да враќаме 6 или 9 бода а рековме и баражот ќе биди од лошо шо лошо скопје е јасно дека мора да го турнат прва лига шо значи бараж со арачиново ,Брегалница или охрид ќе биди 60-40 најмногу и се ова ни се случува поради суета и его плус лечење фрустрации и не знаење исто како порано застанати во 1990 со фудбалот а луѓето почнаа да одат туристички на Марс шо се вели зборот сега треба еден стап и после секој пораз ќотек за сите од прв до последен за да му дојди умот за друг пат само тоа е чарето оти со убо се виде,очите си извадија сами, за џабе пари премии карантини шо знам припреми сликање автобуси триста чуда кај нас уште ние семето во газот од турците (османлиите) само со стап сме учени нема поќе морков со издоја !

P.S.и да е уште сега јасно без навивачи нема шанси да тепаме во гости против Брера и Работнички!

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 471896
sileks- gosti ❌
struga- doma ❌
skendija - gosti ❌
vardar - doma ❌
arsimi - gosti ✅
gjorce - doma ✅
pandev - gosti ✅
rabotnicki- gosti ✅
skupi - doma ✅
baskimi- doma ✅
so ogleda na to deka prvite 4 kola ne mozime bod da zemime ( osvem ako ne e drugo nesto dogovoreno ) posle 4to kolo mozno e da vrzime 5-6 pobedi so red ( osvem so arsimi na gosti neako mi e sumliva ) drugite utakmici vaka gi gledam jas
ako ne mozime da tepame ova se togas i ne sme za prva liga
Од првите 4 ќе имаме мин 4 бода :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom