Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Не беше со Тутунски местенката во сезоната пред освојување на титулата во 2000 година.
Местенката беше во сезона 97/98, ко имавме дрим тим, бековска линија Пепи, Новокмет, Боро Чурлевски, крила Аљушо и Иве, пикер Зарков, голман Ходик, Цревото ја завршваше кариерата, плус Ќани, Кире, Злате Рамбо, Орде Илиоски тогаш за нас играше, замена за Заре, Кире, Лазаров, тогаш се пробиваше во прв тим со минутажа, то беше буквално речиси цела репрезентација.
Убедливо го освоивме првенството таа сезона, очекувано.
Со Фленсбург во 1/4 финале на ЕХФ испаднавме со тој фамозен легендарен реванш во Германија.
Тука имавме +3, таму му водевме на полувреме и во второ дебакл, не демолира под "чудни околности".:нинџ:
Па ко се вратија дома, на прв нареден меч ги пречека публиката со ФРЛАЊЕ НА ЈАЈЦА.:D
ПРАВА КАЈГАНА БЕШЕ ПАРКЕТОТ.:icon_mrgr:
Во финале на куп, во Кале, на пенали го тепавме брендот на европскиот ракомет.
Да се вратам на Тутунски, се бореа тие за опстанок со Радовиш.
И последно коло, доделување на титула во Битола, неважна утакмица во Битола за нас,
Дојдоа и Мајмуни, за прв пат и единствен пат мислам на гостување во Битола.
Море честој, лижење, навивање од двете трибини ПЕЛАГОНИЈА, ДРЖАВА:pos:
Не требаше да му ја дават та утакмица, изгази ги таму и нека си играја со Јехона.
Прва наредна шанса и ни го напикаја.
Наредна сезона, 98/99, Пелистер со далеку послав ростер, ја изгуби титулата со тој пораз во Битола, оркестриран од една добро позната судиска двојка.
Ни требаше победа во Прилеп, да се вратиме во игра, арно ама избледе то "пријателство".
Не пречекаја ко душмани, на терен и на трибини и не чукнаја.
Многу гнасна екипа беа Тутунски, Шокоски на лев, Миле Нешкоски на среден, крила Кристијан Илиоски лево, Страшо Илијоски десно, пикер Орде Илиоски.
Па после наредна сезона 1999/2000 Тутунски напрај појака екипа, плус тука се проби и Горан Кузманоски ко млад талент.
Па ги нашлапаја Начевци во соблекувална.:boksix:
Уште не ми се верва како го изгубивме то полуфинале во 2000 година во Кавадарци,
Класично потценвање на противник беше, како шо беше потценвање на мечевите со Алкалоид и Охрид оваа сезона.
Сите очекуваа лесно да се пласираме во финале, за финалето беа планирани над 10 автобуси, на крај шок.:shook:
Добро е шо на тој клучен меч за титула на Велика Сабота изигравме страшен ракомет и лесно тепавме, 23-18.
Страшен меч беше тој, каква атмосфера имаше.:cujte:
Пелистер таа полусезона за прв пат играше со зелени дресој.
Големи планој имаше за иднината, ама тој инцидент со Гунар Прокоп ни еба матер и го врати клубот на фабричко подешавање и ни требаа појќе од 2 децении да напрајме пак една јака екипа.
Наместо да играме во ЛШ, ние одвај екипа собравме да играме наредна сезона, со Ристо Узунчев :ROFLMAO:на десен бек ко најголемо појачање и "замена" за Лазаров:pos: , Мојсие Плетварски на пикер, замена за Заре.:facepalm:
Уште ми текнува на една утакмица таа сезона, седев најдолу кај Чкембарите, одма зад клупата, ко му рече Цане Цауро нешто на Узунчев, овај му дофрли нешто, ќе го отепаше Цауро, го бркаше по терен, да го држи пола екипа:pos:
Кој лик беше тој Узунчев:icon_mrgr:

Не беше со Тутунски местенката во сезоната пред освојување на титулата во 2000 година.
Местенката беше во сезона 97/98, ко имавме дрим тим, бековска линија Пепи, Новокмет, Боро Чурлевски, крила Аљушо и Иве, пикер Зарков, голман Ходик, Цревото ја завршваше кариерата, плус Ќани, Кире, Злате Рамбо, Орде Илиоски тогаш за нас играше, замена за Заре, Кире, Лазаров, тогаш се пробиваше во прв тим со минутажа, то беше буквално речиси цела репрезентација.
Убедливо го освоивме првенството таа сезона, очекувано.
Со Фленсбург во 1/4 финале на ЕХФ испаднавме со тој фамозен легендарен реванш во Германија.
Тука имавме +3, таму му водевме на полувреме и во второ дебакл, не демолира под "чудни околности".:нинџ:
Па ко се вратија дома, на прв нареден меч ги пречека публиката со ФРЛАЊЕ НА ЈАЈЦА.:D
ПРАВА КАЈГАНА БЕШЕ ПАРКЕТОТ.:icon_mrgr:
Во финале на куп, во Кале, на пенали го тепавме брендот на европскиот ракомет.
Да се вратам на Тутунски, се бореа тие за опстанок со Радовиш.
И последно коло, доделување на титула во Битола, неважна утакмица во Битола за нас,
Дојдоа и Мајмуни, за прв пат и единствен пат мислам на гостување во Битола.
Море честој, лижење, навивање од двете трибини ПЕЛАГОНИЈА, ДРЖАВА:pos:
Не требаше да му ја дават та утакмица, изгази ги таму и нека си играја со Јехона.
Прва наредна шанса и ни го напикаја.
Наредна сезона, 98/99, Пелистер со далеку послав ростер, ја изгуби титулата со тој пораз во Битола, оркестриран од една добро позната судиска двојка.
Ни требаше победа во Прилеп, да се вратиме во игра, арно ама избледе то "пријателство".
Не пречекаја ко душмани, на терен и на трибини и не чукнаја.
Многу гнасна екипа беа Тутунски, Шокоски на лев, Миле Нешкоски на среден, крила Кристијан Илиоски лево, Страшо Илијоски десно, пикер Орде Илиоски.
Па после наредна сезона 1999/2000 Тутунски напрај појака екипа, плус тука се проби и Горан Кузманоски ко млад талент.
Па ги нашлапаја Начевци во соблекувална.:boksix:
Уште не ми се верва како го изгубивме то полуфинале во 2000 година во Кавадарци,
Класично потценвање на противник беше, како шо беше потценвање на мечевите со Алкалоид и Охрид оваа сезона.
Сите очекуваа лесно да се пласираме во финале, за финалето беа планирани над 10 автобуси, на крај шок.:shook:
Добро е шо на тој клучен меч за титула на Велика Сабота изигравме страшен ракомет и лесно тепавме, 23-18.
Страшен меч беше тој, каква атмосфера имаше.:cujte:
Пелистер таа полусезона за прв пат играше со зелени дресој.
Големи планој имаше за иднината, ама тој инцидент со Гунар Прокоп ни еба матер и го врати клубот на фабричко подешавање и ни требаа појќе од 2 децении да напрајме пак една јака екипа.
Наместо да играме во ЛШ, ние одвај екипа собравме да играме наредна сезона, со Ристо Узунчев :ROFLMAO:на десен бек ко најголемо појачање и "замена" за Лазаров:pos: , Мојсие Плетварски на пикер, замена за Заре.:facepalm:
Уште ми текнува на една утакмица таа сезона, седев најдолу кај Чкембарите, одма зад клупата, ко му рече Цане Цауро нешто на Узунчев, овај му дофрли нешто, ќе го отепаше Цауро, го бркаше по терен, да го држи пола екипа:pos:
Кој лик беше тој Узунчев:icon_mrgr:
Siguren si deka so Flezburg bese 1/4finale?
Koga ke mi tekni koe remetene od tribina mu go praese na tandemot Pletvarski-Uznuvev.
Mislam deka toj Pletvarski imase I nekoe cudno ime.

Кога веќе го отворивме споменаро, повелете видео кој го нема гледано натпреварот против Јафа Промет со директен пренос на ТЕРА, таа сезона 96/97 заради киксот во есенскиот дел кога Јафа ни извај нерешено во Битола ја изгубивме титулата, овај период пукна и аферата со ТАТ

https://www.youtube.com/watch?v=lfO3_989Whs

Не треба воопшто да се замараме со другите, сами си решаваме за се, па и макар да не се освои титула, битно нашите да изгинат на терен и да одиме чекор по чекор. Да се продолжи со платформата, дај боже да влези уште некој плус спонзор и да си ја вратиме титулата следната сезона. Пелистер низ историјата секогаш кога ќе ја изгубел титулата наредната година лесно и ја враќавме. 94/95 сезона Борец не победи дома, потоа 96/97 Јафа Промет ни зеде нерешено во Битола ја зеде титулата, наредна сезона си ја вративме, потоа следува Вардар 98/99 кога првпат беше шампион, победи сред Битола, се сеќавам втерен влеговме, ја преќинавме, летаја камерите на МРТВ:) и Олег Маљцев јаде нокаут:), па наредната сезона си ја вративме титулата.
И сега доаѓам до клучната за мене сезона таа е 99/00, една од поубајте за мене, се изнашетавме, имаше редовно автобуси, на полусезона се смена структурата во клубот дојде Спиро Мавровски и почнаја да влегват пари во клубот, навивачите станаја дел од управата и имаше добри гостувања, Неготино, Струга, Кавадарци, Богданци, Спиро ни имаше кажано вие само соберетесе, ќе ве чекат стално минимум 3 автобуси пред паркингот, знам имавме едно добро гостување во Богданци, една од клучните натпревари против Младост, тепавме со голот на Лазаров во последните секунди со двајца помалце играчи, и чешито да биди поголем игравме со една згрешена гарнитура на дресови, црвено бели, уште не беше стигната тогаш новата зелено-бела гарнитура, исто таа година да спомнам дека Пелистер ја смени домашната гарнитура од сино -бели на зелено бели и имавме гостинска гарнитура сино - бели.
Таа сезона ќе се памти и по ќотекот шо го изедоја Начевци во Прилеп, одвак жива глава спасија, Тутунски беше казнет и играја во Кавадарци, имавме јако гостување тогаш, го добивме Тутунски и потоа неколку недели за купот организиран исто во Кавадарци изгубивме од истиот тој Тутунски кој го добивме намајтап во првенствената, сите бевме сигурни дека одиме финале и беа спремни 10 автобуси за финалето, се сеќавам Спиро плачеше на бегање не му се верваше, и за Велигден Велика сабота иди клучната со Вардар, знам тогаш дали беше Марковски или друг беше опоменат од дел од навивачите да нема циркузи ко со Тутунски во купо оти ќе биди големата. Дојде сабота всала имаше над 6000 гледачи 1 сат пред да почни натпреварот, рутинска победа и повторно ја вративме за нас тогаш 5-та титула, славје на плоштад, се пееше "одврзиго Спиро ќесето":) заврши првенството и почна да се склопва тимот за лига шампиони, се врати Шандор Ходик, се постигна пред договор со Мојсо и се случва една работа кој никој не ја очекуваше и го мена текот на многу работи, затоа викам таа 99/00 е клучна. Една недела откако заврши првенството во Кале играт Кометал Ѓорче со Хипо финале, го губи Ѓорче првото финале и на доделувањето на медалите еден од гледачите го нокаутире Гунар Прокоп тогашен висок претставник на Хипо, добивме суспензија од EHF 1 година да не играме европски натпревари, репрезентацијата беше казнета за баражо, двата натпревари со Исланд да ги игра во Рејкевик и наместо да играме лига на шампиони ние буквално се распаднавме како тим, Лазаров во Загреб,Марковски во Меткович, Раде Стојановиќ замина, Зарков во Грција, Аљушо мислам во Вардар дека замина, Ходик се откажа од трансферо, Петар Мисовски замина и тој, остана само Ќире Поповски кој за жал ги скина лигаментите на полусезона и ја имавме една од послабите сезони до тогаш во историјата на клубо, се пласиравме Челинџ. Муабето мие да небеше таа случка во Скопје гарант ќе земевме 3/4 титули, можи и кариерата на Лазаров ќе одеше во друг правец:). Комити треба споменик да му направат на ликот, му ја испрај сезоната наредните 10 години. Околу ова сакам да спомнам дека наводно и зато Трифун поможи сезоната 2005 да биди спонзор на Пелистер како вратка за таа година, ја чуствуваше како своја вина, муабето беше да го врати Пелистер каде шо требаше во лига на шампиони и потоа Спиро сам да најди спонзори. Потоа излезе фамозниот Лук Оил и она позната статија во Дневник Пелистер "ни лук јал ни лук мирисал":) другото е потаму 18 депресивни години.........
Се извинувам за гњавењето, нека седи тука како мое паламудење

Во продолженије слики од 5-тата титула 2000-та
Дресојте на сликата многу наликуват на дизајнот од ова сезона. :cool:

Sega ovie kiradziite od Sutka neka mu go zemat nemien na Bojan

Многу културно и воспитано дете. Умерен во изјавите, со пофални зборој за ривалите.

90% од овчарите шо ги водат клубојте во мкд, можат пример да земат од него како треба да се однесуват.

Sega ovie kiradziite od Sutka neka mu go zemat nemien na Bojan
Се супер едино не ме бендиса шо среден бек од наредната сезона а не од оваа колку шо разбрав

Се супер едино не ме бендиса шо среден бек од наредната сезона а не од оваа колку шо разбрав
brat uste 10 kola ke zavrsi sezonata (ako mislis so to na ova tekovnata )
na pocetoko ne donesovme sreden sega na krajo da nosime ? ne zaebavaj sea i ti :icon_mrgr: :ROFLMAO:

Многу оптимистички звучи сето ова и е за поздрав! Браво ако планираат толку долгорочно да се обврзуваат и да го помагаат ракометот како и овие години, но и да прифаќаат добронамерна критика од публика, бидејќи има стварно луѓе кои разбираат и душата им гори за Пелистер. Во наведениот текст издовјува дека се преговара со нов спознор и при крај биле преговорите, па дали нешто ќе се оствари баш да видиме. Оптимисти се за двете титули па ќе видиме, реално мене поостварлива ми е куп титулата која и како долго ни фали! Ништо страшно за оваа сезона, побитен е континуитет и силен и стабилен тим за наредна сезона со доста подобри играчи, како и зајакнување на соработката со публиката и навивачите, се со цел, силен Пелистер!

П.С - коментарот (реплика) се однесува врз споделениот линк од потпреседателот на клубот

Во наведениот текст издовјува дека се преговара со нов спознор и при крај биле преговорите
jas vi najaviv deka ke ima ubaj vesti uste pred eden mesec vie ako ne me vervate togas nez so da vi recam :icon_mrgr:
ke bidi podobro slednata sezona so samoto to so donesovme klasa piker treba da e ocigledno
se ke si bidi ko so treba samo trpenie

brat uste 10 kola ke zavrsi sezonata (ako mislis so to na ova tekovnata )
na pocetoko ne donesovme sreden sega na krajo da nosime ? ne zaebavaj sea i ti :icon_mrgr: :ROFLMAO:
Па то брат шо има врска за месец дена сега нас ни треба играч ако не се плаќа оштета поарно сега да земиш од колку на лето таман и ќе видиш колку вреди и плус да поможи во плејофот муабето ми е дека никогаш не е касно и сега да земиме поарно од колку после за една плата и пол не се прај штета на буџетот

Па то брат шо има врска за месец дена сега нас ни треба играч ако не се плаќа оштета поарно сега да земиш од колку на лето таман и ќе видиш колку вреди и плус да поможи во плејофот муабето ми е дека никогаш не е касно и сега да земиме поарно од колку после за една плата и пол не се прај штета на буџетот
e ne e bas taka sega bez osteta mozi da nacekas nekoj daj sta das igrac a na leto ima mnogu so mu zavrsvat dogovorite
jas mislam cel greska e so i pokraj bojan najavuva tituila ova sezona svesno ili ne svesno tie krenaja race od titulata ( moe licno mislenje e deka imame tim za titula)
pa i od tuka mislam deka ke ima rez i po solidni igaci za slednata sezona

e ne e bas taka sega bez osteta mozi da nacekas nekoj daj sta das igrac a na leto ima mnogu so mu zavrsvat dogovorite
jas mislam cel greska e so i pokraj bojan najavuva tituila ova sezona svesno ili ne svesno tie krenaja race od titulata ( moe licno mislenje e deka imame tim za titula)
pa i od tuka mislam deka ke ima rez i po solidni igaci za slednata sezona
Изјавата е на место секогаш мора да биди амбицијата двојна титула а шо ќе направат зависи од тренерот и играчите шо треба да речи ќе видиме ќе се бориме море убо кажа сега топката е во стручниот штаб и играчите на управата е да обезбеди услови донеси играчи да има средства ете плус спонзор шо поќе ова со други зборови е тоа шо го баравме цело време за потпишување продолжување на платформата тие бараа плус помош ете овие му најдоја сега е на играчите да изиграат изгинат плус ако се најди пари од некоја локална фирма да е општествено одговорна супер но важно е дека имаме сигурна иднина и гаранции сега зависи од другите шо ќе направат важно е дека ќе има плус средства иако реков истото ќе биди и во фудбалот нема да биди сама општината и таму ќе се дат исти шари еаботата е си велам освен двојна титула да се почни со инфраструктура барем таа ќе остани

@Simev nekjam da ti karam nesto oti mozi vistina da me viknis doma pa da ne se ustramam tuku daj be dete pobaraj se nekade po doktori bajaci nesto imas problem vo zivoto ti sekoj den na vlegvas na forumot I na nasata tema za da citas I klavas smejalcinja vistina ti fali nesto tolku tie prazen zivotot nemas drugo so da prajs pa se zamaras na sekoe so postovite tuka
Te zalam zimi se tezok trol so imas nekoe tesko rastrojstvo iako mi e milo so redovno ja citas temata mozi ke naucis nesto no ja pretera odis na ignor lista ne vredis pokje ni pet pari so tvoite gluposti bog znaj kako te imaat padnato kako mal po skali ili ic ne si guskan ti fali nesto zimi se kazi nesto ako si zloupotrebuvan kako mal ili sega ke najdime care da ti pomognime sepak luge sme greota e vaka da se macis utre mozi da se samopovredis nesto vistina me zagrizuvas kazi so treba ke ti pomogneme trepni ako si kidnapiran ke te spasime no samo ako ne si vo Bardovci ili Dimir Hisar za tamu tesko deka ke ti pomozime mora da ja primnis mesecnata tarapija I togas se tie oprosteno prodolzi so :D

@Goran Bt
Не му замерувај дечкото е упорен и не му вади дека е паднат по скали па да се вади со родителска негрижа, туку од љубопитност е удрен од магаре ко мал сакал да цица. Па таа љубопитност сега му е навика и најголемо задоволство.
Јас да сум на твое место ќе му кажам дека има објави дури од 2008ма нека се занимава некое време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom