- Член од
- 26 ноември 2024
- Мислења
- 433
- Поени од реакции
- 767
Каков пикер,ок сме на таа позиција,мора да се донесат квалитетни бекови посебно десен бек и замена за Хориха.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дискусијава за квалитетот и потенцијалот на Стојковиќ ме наврати во времето кога го потпишавме Рожеиро (Самба). Бразилец, последна опција во Кил кој ретко влегуваше во статистика со минути, не пак со голови. Слично со Криштопанс, правејќи паралела со потенцијалот на Митровиќ спомна еден член неколку страни претходно која цепаница беше Кришто кога дојде. Знаеме во што се претворија и двајцата во Вардар, а НЗС за тоа беше Ел Команданте Раул. Муабетот ми е, ќе биде ли Чупко на висина на задачата тренерска да ги воздигне Митровиќ и евентуално Стојковиќ од неспорен потенцијал и извесен квалитет во класа играчи?
Се разбира дека треба време за да се изгради шампионски тим. Само се надевам дека паметно ќе го искористиме времето за добра проценка на играчи, долгорочни договори за носителите на игра, сериозна работа со екипата, градење победнички дух, континуитет и конкурентност во ЛШ. По тој редослед.Малку трпение лујЏе! Им треба малце повеќе искуство, а и млади се. Митровиќ, Валах, Кавада. На некои им треба малку време да се вклопат. Сигурно памтите кога дојде Душебаев што циркузи беа, колку грешки правеше и што дрво беше, па за година-две друг муабет.
Тим мора да се гради полека, свесни сме, Чупиќ да среди уште некоја утакмица па ќе склопи и тим за наредна сезона.
Не е повреден! Коментаторите кажаа дека бил изоставен од таа утакмица, ама не поради повреда.Охрид мисли дека се може да се купи со пари а не со име.Повеќе мислам дека ќе остане во Алкалоид и ќе потпише нов договор со нив.Прочитав дека бил повреден па затоа не играл вчера.Се е во домен на шпекулации да видиме кого ќе избере од овие три клуба.
Кога е првиот натпревар со АлкалоидПрви три кола плејоф:
1. Алкалоид - Вардар
2. пелистер - Вардар
3. Вардар - Охрид
Заебан распоред, ама тоа е што е...
Во Битола одиме второ коло, не е дома…Нека ја баталат утакмицата со Мелсунген. Реално титулата ја решаваме во први две кола. Тепаме ли во Автокоманда и дома со Пелистер, готово е по мене.
Можеби и подобро што е ваков распоредот, бидејќи ако на овие им е повреден Ѓорѓиев, немаат шанси. Исто, не е лошо што играме сп Пелистер дома додека не се во натпреварувачки ритам.
По мене треба да се жртвуваат утакмиците во ЛЕ и фокусот да е на лигата.
На 24 ракомет пишуваше дека првото дерби е во Скопје. Ништо тогаш, ептен лош распоредВо Битола одиме второ коло, не е дома…