Македонско фудбалско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Еве со какво племе делиме воздух, да имаше правда ко што бараат некои кабадаи, овие ватерполисти ќе беа регионална лига...
Колку сте за жалење шо немам солзи да ве исплачам не се прави како од Марс паднат пишав горе дека башкими не ни требаше да ја почни сезоната дека ми е даден газот под кирија дека сезоната е нерегуларна тие требаше да одат директно 4 лига исто и кожуф но тоа не го прочита гледаш само тоа шо ти одговара пишав дека ние сме за греота шо треба да ни помага ффм но тоа не го коментираш ми кажуваш шо племе биле ша нека ги казнат бе нека ги исфрлат од лигата или исто и ффм ќе ќути излегува со брзи соопштенија во одбрана на судиите денес можеја да ве наместат гадно исто можеја да ја повлечат екипата но ништо не направија сега нема ни соопштение да извадат ќе ќутат како пички оти СИТЕ се посрани сите клубови и цела ффм најјако беше на крајот скандирање за ши*турите а судијата ши*тар лудло ова само кај нас го има ни во Африка го нема секоја чест за тоа на ффм секогаш му даваат нивни судии да ги сакатат работата е оти сите ќутат и чекаат милост од ффм
Автоматски споено мислење:

Глеј си го твојт/ вашиот селски клуб, како некои пичиња играте со албанските екипи, како поминува време се по одвратни сте ми, лигуши.. и да еве со кого се лижете https://sportsport.mk/2026/02/21/делегацијата-на-башкими-дивееше-п/
Селски бе па ние сме град од пред нашата ера ало вие од припор црниче и маџари зборате за селски двор
Шо има одвратно во вистината?
А овие планинарите ако праела беља нека гонказнаѕннеканги земат и во станица а не да ми вади партиски клубски портал вести за да ја спаси работата овде ќе има закон и држава или се ќе договараат и после ние од Битола ќе бидиме криви оти збораме за глупости во држвата во случајот спортот и фудбалот така е бе ние сме лигуши предавници вие сте патриоти најубави и најпаметни за тоа сами ќе си останите вака ако продолжите од носот подалеку не гледате за греота !
Луѓето одат на Марс туристички вие уште другите ви се криви сите се криви само вие не :tapp:

Последно уредено:
Не прај мајтап ќе излези дека ги бранам албанците но да се релативизираат овие глупости цела сезона е луда работа па приказните со мети оти така било не знам вардар ко пропаѓал силекс со ѕинго се можи да се збора но дека сте добиле само помош на средина многу е и од тебе да биди плус денес барем жолт ако не црвен требаше да добие николов за прекинот ова на ништо не личи па ффм одма со соопштение :pos: циркус и сега е најјако шо нема да се бунат башкими ќе чекаат помош следно некое коло да му вратат за сметка на ова против вардар секое коло е така само шо сите се прават слепи и глуви
Поарно ништо не коментирајте ќутите и земајте довојна титула шо морало да се брани тоа шо не е за бранење не само денес цела есен беше иста приказна за лани да не те потсеќам за тоа крцкајте си не се страмете на јавна сцена шкупи да се уништел па еурофарм да не постоел па ај се да укинеме само вие сами да си играте не заебавај бетер од ЦЗ и вучич е работата како во времето на грујо само прашањето е што после ? Еве сите си плаќаат за гревовите шкупи победа итн.. ќе дојди денот пак да враќате тогаш само да не заборајте на оваа сезона за тоа никогаш нема да има фудбал ни спорт кај нас оти сме северџанска вукојебина на една или друга партија на власт !
Николов доби жолт за прекинот. Црвениот за Башкими беше заслужен, играчот плукна кон судијата, потег документиран на видео.

Тебе криво ти е што Вардар е прв, една година без пораз, а Пелистер се бори за опстанок. Да беше обратна ситуација или Вардар да беше просечен тим од средина на табела, глас немаше да ви се слушне, ни за судија, ни за ФФМ.

Чиста завист и љубомора е ова што секој меч на Вардар ви е под лупа, и квичите за секакви ситници, иако истите работи се случуваат и кај другите екипи, секое коло. Ама не, мора за Вардар да се квичи и дига прашина, бидејќи е прв на табела, една година без пораз.

Последно уредено од модератор:
Добивавме помош околу фаулите на средина од теренот воглавно. Ништо спектакуларно не ни подари судијата или на нив да им одземе. Црвените си ги добија заслужено, плукна кон судијата тој Мурати. Добија заслужен слободен во опасна зона во ситуацијата, не знам што бараше плус.
Plukna? Vidi go videoto kaj sto pluka :LOL:

Ke izlezete go Evropa ke jadete pak petarda, ke go rusite i toj rejting koj sto Shkendija i go bilda i taka posle nekoja sezona pak po livadi ke igrate i tkn.

Vakov skandal od epski razmeri ne se pamti

Dobro e sto padna sejdini ama novoto vodstvo vo ffm gi nadmina site ocekuvanja, sve ti e politicka garnitura.

Прегледај го приврзокот 470312

Ama go pluknase hahaha, zatoa imase odma reakcija od ffm vardar. Tragikomedija
Отвори го видеото, а не едитиран screenshot со лош квалитет, јасно се гледа дека плунка излегува од устата на Мурати. Беџот на палтото од гледачот воопшто не е ни во центарот на заокруженото, што значи не е тоа фокусот.

Да сакале беџот да го претстават ко плунка, тој ќе бил во центарот на црвеното кругче. Дури и на првиот дел од твојата слика се гледа тоа.

Како да ти кажам, џабе квичите, само кај луѓе со IQ <60 поминуваат овие финти.

WmomdaM.png

Plukna? Vidi go videoto kaj sto pluka :LOL:

Ke izlezete go Evropa ke jadete pak petarda, ke go rusite i toj rejting koj sto Shkendija i go bilda i taka posle nekoja sezona pak po livadi ke igrate i tkn.

Vakov skandal od epski razmeri ne se pamti
Абе немој не ме радуј, кажи како го билдавте рејтингот кога 10 години испаѓавте од екипи на ранг на Врапчиште во Европа. На тој буџет што го имате, не може титула да сврзете, досега Малеш да играше со толку пари ќе освоеја 5 титули по ред.

Отвори го видеото, не ми глуми Фуркан Салиу. Јасно се гледа дека плука, формата на устата која ја прави е за плукање. А и што мајка бара да пцуе и плука, кога имаа слободен од опасна зона. Цела утакмица тераше некоја правда.

Абе немој не ме радуј, кажи како го билдавте рејтингот кога 10 години испаѓавте од екипи на ранг на Врапчиште во Европа. На тој буџет што го имате, не може титула да сврзете, досега Малеш да играше со толку пари ќе освоеја 5 титули по ред.

Отвори го видеото, не ми глуми Фуркан Салиу. Јасно се гледа дека плука, формата на устата која ја прави е за плукање. А и што мајка бара да пцуе и плука, кога имаа слободен од опасна зона. Цела утакмица тераше некоја правда.
Koj 10 godini ? Shto zboruvadh napamet...

2016-Play off 3 EL ekipi eliminiravme za da igrame so Gent
2017- pak play off EL- so Milan pak 3 ekipi eliminiravme
2018- kako shampion 2 ekipi vo chl... i posle play off EL so dve penalli promashuvanje..

2021 so Tottenham na Mourinho

2023 isto 2 gollo pominati vo Conference league sa za padneme na penalli so AIK.

I 2025 ne ti treba refresh..

Zboruvate napamet a sam ti Saber kako pokulturen covek znaesh deka nema mesto za opravdunje.. i tie faulli shto ke gi zviri ako so tvoe oko se zbori samo za faulli, ne te ostanuvat da igrash futball, da napresh aksija, kako prvo psihicno se pllashish da igrash bidejki znaesh deka imash sudija shto se ke sviri za niv.. sum igral sam futball i znaem kako e custvoto... ova e sram ne pamtam neshto slicno vo 1 liga patem....

I ti sam ne se raduesh vnatre vo sebe...

Zosto skandirate mrtov s. Dobar s.

Na primer 77min beshe vodite 1-0, gostite tolku sto mozea odigraa,zosto da se skandira, posle site vi se krivi, sverceri balisti iliri se e toa pleme? Se e toa politicki grupacii?

Ako ima grupa vo ovaa zemja sto uste si tera so vakvi filmovi ste vie, sramota, uste pa tiktokeri dobri u pm

I kako be ne ti e sram da zboruvash za titulli i za budget, koga sam znaesh deka da ne beshe politikata DUI i VMRO sekoja godina ke bevme shampioni... vie i ako ne tepavte ova sezona pak ke bidevme shampioni 3 4 natprevari imate dobieno so appla pomosh...
Struga isto se proglasuvashe shampion so 17 penalli vo sezona..

Za Shkupi nema potreba da zbouruvame od Septemvri se slaveshe so drez (4) vo kancellarija...

Shkendija za site vie politcki ekipa e brend i e menaxhment, tim i sportkski klub za respekt, shto osobeno covek so dobra logika kako ti bi sakale sa go imat, no za zhall go nemat.

Shto znaesh ti za ova slika be lesh, se gleda deka site za zaebavat. Ova e edna tipicna kukavicki nacin ma Artan Grubi za da go opravduva toa shto ke se sluci slednata godina. No ti ne pratish futball i zatoa pisuesh glubosti. Prashaj gi tia shto go pratat nashiot futball, ke ti kazhuet dali Shkendija imal nekogash veter od pozadi od strana na FFM ili Politika
Автоматски споено мислење:

Za zhall vo Shkendija imash luge shto se rodeni i zhivealle samo vo kancellari i Artan gi zaebi vo ovoj moment. Posle im pagashe na pamet, am bezhe malku docna.

Да не ви враќам поединечно. Прво за европските успеси. Не е така далечно кога лапнавте петарда од Партизан, па отпаѓавте од аматери од Северна Ирска, па за малку ќе ви ја завртеа од 5-0 аматерите од Велс кои патем и по втор пат едвај ги поминавте. Па јадевте петарда од Мура, испаѓавте од Номе Каљу, Дуделанж од Луксембург, други аматери од Велс на ранг на Саса итн. Се сменија правилата во квалификациите, па ви се отвори шанса да отпаѓате од еден куп, да одите во друг. На толку пари вложени, единствено сезонава можам да ви честитам и да ви речам браво за успехот (иако и тука противниците кои ги имавте не беа нешто спектакуларно).

Никој од нас не негира дека Вардар добива судиска помош. Дека е форсиран од ФФМ, дека Бартон е наш човек. Ништо ново не е тоа во Мак фудбалот. Ми пречи и Вардар не сум го осеќал подалечен никогаш. Едино задоволство ми е да ве гледаме вас како плачете :D
Затоа што секоја сезона ФФМ има(л) милениче, па никој освен ние не сме се спротиставиле на управата во моменти на успех. Не славевме наместен куп лани, цела сезона одевме контра, ама место поддршка, добивме исмевање од сите други. Епа плачете сега.
Друга работа, уште од прв момент сите се експерти и знаат ддка Вардар ќе бил шампион. И во плачењето се обединети сите навивачи на другите клубови. Не памтам ваква хистерија да имаше кога се знаеше дека Слога и Струга ќе бидат шампиони. Кога се знаеше дека Ѓорче, Пелистер, Тетекс, Тиквеш ќе освојат купови во минатото.
Уште повеќе ми смета што како причина на мизеријата на своите клубови повеќето ја гледаат во Вардар. Ниту Вардар влијае на нивната позиција на табелата, ниту играат против Вардар 33 кола, ниту Вардар им носи играчи од 3-та српска лига.
Сите ја користат таа фама дека Вардар е форсиран за ДА ПЛАЧАТ ВО СЕКОЈА СИТУАЦИЈА.
Вардар има убедливо најјак состав заедно со Шкендија. Помошта од судиите се надоместува со тоа што играме со хендикеп без напаѓач :D
Сите ги размонтиравме без проблем, со добиена позначајна помош на неколку утакмици. Апсолутно никакво влијание немаа судиите врз денешниот резултат. Ситни фаули кои ништо не значеа, на средина на терен и не водеа кон нилаква опасна ситуација.
Уште поважно, за да се знае шампионот поважно е да имаш екипи да играат за тебе. Ние немаме скоро никој од посилните кој игра за нас. Со сите е скаран свињарот, сто пати сум пишувал на темава. Шкендија уште е во игра, ниту бика оштетена од судии досега, им се попушта со одлагање утакмици, екипи со турски газди им излегуваат со младински состави итн. Ништо не е готово и познато, како што се претставува, кога ФФМ нели не го контролира нашиот главен конкурент.

Не е политичка фигура Дестани, ама за албанската кауза им пуштил титули ба Струга и Слога. Не една, туку три. И во тие години никој не се бунел за притисоци, ама сега се бунат сите. Оние тендери за електрични возила што ги направија на куково лето, ми личат ко политичка наплата за да пуштат по некоја утакмица на другите албански екипи.
Пак ќе кажам, толку години вложувања, толкав буџет, а едино само албански играчи може да донесе. Толку години добива помош од ФФМ, уште стадионот го прави, 100 години трибините ги реновира, а паркингот уште е пасиште за крави.

Да не ви враќам поединечно. Прво за европските успеси. Не е така далечно кога лапнавте петарда од Партизан, па отпаѓавте од аматери од Северна Ирска, па за малку ќе ви ја завртеа од 5-0 аматерите од Велс кои патем и по втор пат едвај ги поминавте. Па јадевте петарда од Мура, испаѓавте од Номе Каљу, Дуделанж од Луксембург, други аматери од Велс на ранг на Саса итн. Се сменија правилата во квалификациите, па ви се отвори шанса да отпаѓате од еден куп, да одите во друг. На толку пари вложени, единствено сезонава можам да ви честитам и да ви речам браво за успехот (иако и тука противниците кои ги имавте не беа нешто спектакуларно).

Никој од нас не негира дека Вардар добива судиска помош. Дека е форсиран од ФФМ, дека Бартон е наш човек. Ништо ново не е тоа во Мак фудбалот. Ми пречи и Вардар не сум го осеќал подалечен никогаш. Едино задоволство ми е да ве гледаме вас како плачете :D
Затоа што секоја сезона ФФМ има(л) милениче, па никој освен ние не сме се спротиставиле на управата во моменти на успех. Не славевме наместен куп лани, цела сезона одевме контра, ама место поддршка, добивме исмевање од сите други. Епа плачете сега.
Друга работа, уште од прв момент сите се експерти и знаат ддка Вардар ќе бил шампион. И во плачењето се обединети сите навивачи на другите клубови. Не памтам ваква хистерија да имаше кога се знаеше дека Слога и Струга ќе бидат шампиони. Кога се знаеше дека Ѓорче, Пелистер, Тетекс, Тиквеш ќе освојат купови во минатото.
Уште повеќе ми смета што како причина на мизеријата на своите клубови повеќето ја гледаат во Вардар. Ниту Вардар влијае на нивната позиција на табелата, ниту играат против Вардар 33 кола, ниту Вардар им носи играчи од 3-та српска лига.
Сите ја користат таа фама дека Вардар е форсиран за ДА ПЛАЧАТ ВО СЕКОЈА СИТУАЦИЈА.
Вардар има убедливо најјак состав заедно со Шкендија. Помошта од судиите се надоместува со тоа што играме со хендикеп без напаѓач :D
Сите ги размонтиравме без проблем, со добиена позначајна помош на неколку утакмици. Апсолутно никакво влијание немаа судиите врз денешниот резултат. Ситни фаули кои ништо не значеа, на средина на терен и не водеа кон нилаква опасна ситуација.
Уште поважно, за да се знае шампионот поважно е да имаш екипи да играат за тебе. Ние немаме скоро никој од посилните кој игра за нас. Со сите е скаран свињарот, сто пати сум пишувал на темава. Шкендија уште е во игра, ниту бика оштетена од судии досега, им се попушта со одлагање утакмици, екипи со турски газди им излегуваат со младински состави итн. Ништо не е готово и познато, како што се претставува, кога ФФМ нели не го контролира нашиот главен конкурент.

Не е политичка фигура Дестани, ама за албанската кауза им пуштил титули ба Струга и Слога. Не една, туку три. И во тие години никој не се бунел за притисоци, ама сега се бунат сите. Оние тендери за електрични возила што ги направија на куково лето, ми личат ко политичка наплата за да пуштат по некоја утакмица на другите албански екипи.
Пак ќе кажам, толку години вложувања, толкав буџет, а едино само албански играчи може да донесе. Толку години добива помош од ФФМ, уште стадионот го прави, 100 години трибините ги реновира, а паркингот

Nie pocnavme od opstinska liga, samo imeto bese strah kaj jugoslovenite a ne nasheto prisustvo, vojnata vo 2001 nas ne ograbija ama ne zastanavme, posle vojnata so mnogu rotacii no tamu bevme so nasheto ime so nashite boi, bez politika, protiv sistemot, protiv site, za fudbalot do drugi poraki.

Tvoeto vmro ne mozese utakmica shkendija vardar da menadzira pred nekoe vreme, a toa ne beshe nash problem, nie tamu si bevme kako I sekogas mnogu brojni, bez pazari, so takvi moznosti so full tribini.

I tuka sme seuste, ke pomine I ovaa:D

Пак ќе кажам, толку години вложувања, толкав буџет, а едино само албански играчи може да донесе. Толку години добива помош од ФФМ, уште стадионот го прави, 100 години трибините ги реновира, а паркингот уште е пасиште за крави.
Jas ti pishuem samo za Shkendija. I pomoshta za Struga i Shkupi ne e napraena so amin na Destani, tuku na Ahmeti...

Go spomenuvash dudelazh i Nome kalju, a dvete se vo edna sezona vo koja imavme kriza zaradi mnogu zvezdi shto gi kupija... zbroruvash za uopshto prvata Evropska presmetka na Shkendija 2011 so Partizan, Partizan koi tie godini igrashe CHL.. i vo Shkendija vo dvete utakmici prvite polluvreme beshe super... no problemot shto nashata liga i Srpskata imaat razlicni nivoo na konducija....

Od 2016 do den denes osvdn 2 godini shto potfrlavme vo Evropa site drugi godini so respekt go prestavuvme drzavata..

Ne znam zash sakash da najdash damka barem vo Evropa..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom