Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Trener je klasičan srpski pijanica kao od pred pijacu, koji se uhvatio iz cele Bitolj, samo sa selančetom iz Crno Buki je sve jasno. Nikakvu tehničko-taktička igra ili nova formaciju, osim da ih iz trči za da mogu igratu njegovi igraci koi od sebe ništa ne razumeju. Čovek nije ni upućen u prirodne pozicije igrača, pravi neke eksperimente sta kasnije e haos sve s ciljem da igraju njegovi sinovi iz Srbije. Eto ga neko je spomenuo Svajc, pa čovek ove sezone nema šta nije igrao: levi bek, pa desno krilo, levo krilo i desni bek opet ga ne iskoristi kako treba. Na primer, da udvostruči napad, ostani zajedno sa Boškovskim ili sa Lukom sa staranu da pritisne sa dva igrača na istu stranu, za da napravi pritisak i visak na jednu stranu. Nataniel je prvi tim na golu samo da igraju Srbi, no rečeno je da igraju nije problem, ako pobedimo, dobro je, ali oni su slabiji od naših igrača!
Još Risteski (Egri) kada ga je izbacio iz tima bez razloga, bilo je jasno. Sada isto radi sa kapiten Mirko, to je sramota, pa debeli, sa presađenom kosom, i sa jedna noga je bolja od napadača kojeg je donio trener iz treće srpske lige.
Vec na veliko se prica da sledu pet poraza I Mojsov ce bidi iduci trener Pelistera.

Ova morase na sprski za da procita strucnjakot ili da mu prenesi selaljakot.

Гледав иако не со целосен фокус, обврски лево десно, видов дека првото на гол не шутнавме, Башкими имаше 2 шанси + голот. За жал то шо го зборав за Натаниел дека е прерано фрлен в оган ми се потврдува, две лошо реакции во 1 минута, прво по нафрлената од страна по што дојде корнерот, а потоа не излегување на истиот каде тој е непречен, нема играчи пред него, а топката паѓа во 5 метри од него. Да се разбериме, детето не е криво шо е в оган фрлено. Милојевиќ, Томче, Стефан, Здравковиќ па и Булатовиќ лошо денес, кога пола тим ти е катастрофа нема како да избегниш пораз или многу тешко. Второто со измените почнавме да играме подобро и покреативни малце, поофанзивно, Керим пречка, Петковски шанса, нон стоп притисок, Давид без грешка и докторски изиграно и во напад и во одбрана, Кире поарен ми е од Здравковиќ барем 3 пати. На онаков чорба Башкими, е жално да му излеземе со 5 назад и да одиме на бод, да не земиме ниту еден, фудбалот е јавна работа и тука се гледа се, без разлика кој е тренер, а кој играч. Милан денес пофрли со составот (според мене), на 'жежок' терен мора да го имаш Андреј на голот, Милојевиќ на клупа, Давид или Гаце младинец. Фудбалот е денес толку напред шо цела игра се прај за вишок и изолација на еден играч, односно правење на комбинации за Лука или Бошко или било кој да има простор, да стигни топката до него и да користи одредени предности. Каков сака нека е, ете дебел нека е, стар нека е, неспремен нека е, абе си пукаш в нога Мирко да не го играш против ваква екипа уште и во гости, па ич да не мрда, само да стој на искуство ќе ги земи сите дуели и ќе намести 2 како шо му намести на Петковски и Керим ама... такви биле замислите на тренерот и последиците ќе ги сноси тој, односно резултатите се само меродавни. Тренер неможи никој да смени, колку тој самиот така да... Иначе достате со нови тренери, не сме ни Барселона ни Реал да плаќаме 3 тренери во една сезона, Срле, Капин, Милан сега па и нов, т.е 4 ќе се... Ако и само ако дојди до промена го имаме Мане, кој мислам повеќе од успешно ќе ја заврши сезоната, го имаме Ганчев исто во школата, па и Борче, Горан се тука, се друго ќе ми нема смисла, да плаќаме и 4 тренер ова сезона... Треба да ја гледам уште еднаш, незнам зошто на Магента неможи да се врати ама то е... имаме ПЕКОЛЕН распоред.

Утре мора да победиме но се зависи од Струга колку ќе ни дозволи и пред се шо состав ќе извади тренерот кај нас оти се виде со Башкими кој беа умрени изгубивме само поради глупостите на Милан Стојановски и никој друг јасно е дека на средина треба да ги седни на клупа тој Лука па и Томче ја оретерва со србите исто назад можи треба да добие шанса некој друг за да го вратиме Андреј на голот да не го изгубиме скроз имаме шанси утре оти друг фудбал играме дома за разлика од гости каде одиме на 0-0 и после од ко ќе примниме гол и со измени почнуваме тро да играме
Денес тепа работнички со брера кој убедливо се најслаби со шкупи па ќе биди интересно до крај за опстанок

Dali ke ima prenos negde od utakmicata denes??? Po so na youtube nemozam da najdam zasega.....

Штета за голот по една грешка на србијанац а до тогаш висок пресинг и трчање личевме на нешто после паднавме но второто струга ништо поарни од нас Стефан изигра добра утакмица а напред искинаа Бошко и Лука штета шо тренерот мора да си ги игра србите принер тој 27 во средината топка не фати исто Томче слабо па излезе на виделина дека Стефан изигра супер и со промената на голот се виде поголема сигурност на цела екипа посебно во одбраната мора тренерот да му дај поголема шанса нашите деца не се толку слаби да седат на клупа исто Мирко треба да добие шанса но тоа тешко на овие утакмици ко не го кладе сега се враќа другото милениче на тренерот од нападот плус еве денес дебитираше другиот србин нема шо да бараме си го присвој клубот Милан Стојановски а сите наши(управата) гледаат но ако има резултати а дај боже да има нема да го сменат муабето е дека можиме да бидиме уште поарни но еве мора да играат србите наместо нашите!
Судењето 60-40 за гостите малку ни фали за да изиграме на три бода штета шо не шритиснавме уште поќе на крајот струга задржаваа време после голот му текна дека можи да изгубат бодој кај нас пак заканата измени

Денес одлични 30 минути и шанса за гол преку Милојевиќ и Бошковски/Булатовиќ, пад во играта и целосна доминација на Струга ТЛ од 30та до 45та минута, даваат гол и Андреј не спасва да не примиме уште еден. Голот нивни чиста среќа. Второто полувреме тука бевме, двете екипи имавме одредени моменти, сепак ние искористивме невнимание на нивната одбрана и преку Бошко/Лука израмнивме на 1-1. До крајот и Пелистер имаше свои шанси, ама и Струга каде Андреј пак одлично реагираше на шутот на Малески мислам. Чист пенал не беше досуден над Бошко, а ниту ВАР не се гледаше, неколку фаули недосудени за Пелистер, старт на Спировски за чист црвен со отворен ѓон, ако со Башкими имавме судење за нас 80-20, денес имавме 65-35 против нас. И поздрав до тие шо читаат тука, наместо да пратат тука и да кодошат кој шо пишал, нека погледаат некој туториал на ЈуТуб како се пушта Лап Топот во 2026 година, кога на Марс луѓе ќе почнат да живеат. Крлежи.
Супер изиграа сите, особено нападот и одбраната заедно со се Андреј. Средината ми е малце некоординирана уште ама ај има време до Мај, па до наредната сезона топ сме. И ДА, ТРЕБАШЕ НАШЕ ДЕТЕ ДА ВЛЕЗИ (според мене) на крај, Петровиќ сигурно уште не е адаптиран. Денес се на се одлични макар шо жалам три бода шо не зедовме. Бод голем како планина,зошто да не се изненади и Шкендија во Тетово.

Untitled design_20260224_213234_0000.jpg
Нека стој и тука, а ФФМ и МВР и ОЈО нека направат истрага дали само едните или и другите се офајдиле. Одамна истите биле испратени до ФФМ и УЕФА, само поништување на вакви екипи и забрана за користење на името на 10 години, како и кривично гонење на СИТЕ СТОРИТЕЛИ !

Прегледај го приврзокот 470672
Нека стој и тука, а ФФМ и МВР и ОЈО нека направат истрага дали само едните или и другите се офајдиле. Одамна истите биле испратени до ФФМ и УЕФА, само поништување на вакви екипи и забрана за користење на името на 10 години, како и кривично гонење на СИТЕ СТОРИТЕЛИ !
Остај ти тоа, нека гледаат нашите ако играме бараж со оние денес дали Арачин или Орид ќе ни ја дупнаТ глата плус таму е Брегалница на "твојот" Костов :D тешко нас ќе биди ако пред време не се спасиме.Сепак ако мора ја бирам Брегалница да се судрат стручњаците па да видиме кој е подобар а најинтерсен од 2лига е тој Вардиновски или како беше порано шо беше во Детонит сега гледам прај резултати и со Кожуф некни му го зеде скалпот на штипјани

Trener je klasičan srpski pijanica kao od pred pijacu, koji se uhvatio iz cele Bitolj, samo sa selančetom iz Crno Buki je sve jasno. Nikakvu tehničko-taktička igra ili nova formaciju, osim da ih iz trči za da mogu igratu njegovi igraci koi od sebe ništa ne razumeju. Čovek nije ni upućen u prirodne pozicije igrača, pravi neke eksperimente sta kasnije e haos sve s ciljem da igraju njegovi sinovi iz Srbije. Eto ga neko je spomenuo Svajc, pa čovek ove sezone nema šta nije igrao: levi bek, pa desno krilo, levo krilo i desni bek opet ga ne iskoristi kako treba. Na primer, da udvostruči napad, ostani zajedno sa Boškovskim ili sa Lukom sa staranu da pritisne sa dva igrača na istu stranu, za da napravi pritisak i visak na jednu stranu. Nataniel je prvi tim na golu samo da igraju Srbi, no rečeno je da igraju nije problem, ako pobedimo, dobro je, ali oni su slabiji od naših igrača!
Još Risteski (Egri) kada ga je izbacio iz tima bez razloga, bilo je jasno. Sada isto radi sa kapiten Mirko, to je sramota, pa debeli, sa presađenom kosom, i sa jedna noga je bolja od napadača kojeg je donio trener iz treće srpske lige.
Vec na veliko se prica da sledu pet poraza I Mojsov ce bidi iduci trener Pelistera.

Ova morase na sprski za da procita strucnjakot ili da mu prenesi selaljakot.
Колекторе :cuc:

Норвешкиот фудбалски клуб Бодо/Глимт ангажирал поранешен војник како тимски психолог, кој, според британски портал, им всадил на играчите уверување дека можат да ја освојат Лигата на шампионите.

Тренерот забележал дека фудбалерите потклекнуваат под притисок во големи натпревари, па го повикал својот пријател – поранешен припадник на воените сили – да им помогне да разберат што навистина значи настап под екстремен притисок.

Оттогаш, во тимот е изградена силна психолошка подготовка и верба дека можат да се носат со секој противник во светот. Резултатите, како што се наведува, веќе се видливи – Бодо/Глимт обезбеди пласман во осминафиналето од Лигата на шампионите по сензационални победи против Атлетико Мадрид, Манчестер Сити и Интер.

Primer se vrsat analizi prva faza vtora faza so znam so transzicija sekoj da si si znaj mesto se e vo detali kaj evropskite klubovi oti e nauka I sah sega fudbalot koga se fizicki spremni igracite a kaj nas na transver market ne mozat da gi najdat ili najmnogu na youtube ke naprat skaut8ng i predlog za nekoj igrac posle za toa sme posledna liga vo evropa mora da odat na obuka treneri upravi I site vo klubovite za oporavuvanje so znam nutrecionisti site na golemo pocnaa da koristat AI za formacii za sekakva pomos a nie uste laptop ne znajme na uklcime I da najdime snimka od portivnikot pa za toa ne barsjte nisto osven pomos od ffm I partijata za opstanok i ova ne e samo za nas tuku za site klubovi vo 1mfl

Понеделник против искра во Тетово ако играме нешто слично како претходно напред со бошко лука да одиме на контра имаме шанса да извадиме резултат посебно ако ги нападнеме на средина помеѓу двата шропери од по ги гледав сите последни утакмици на искра најслаби се таму а шанса ќе биди и ако одмараат кај нив ѓупците шо значи треба да одиме храбро на три бода за да земиме барем бод ако само се браниме и почнуваме да играме после примен гол тогаш се знај пак пораз реков ние дома не сме лоши но во гости освен со арсими каде на крајот паднавме немаме ништо изиграно оваа сезона но ако се знај дека дома извадивме бод против искра можи и сега да се надминат нашите оти почнуваат да ни бегаат другите за опстанок шо значи мора да земиме бодој против шкендија ,силекс дома и последно коло во Кавадарци против тиквеш шо значи кај нас треба некое изненадување како есента да игра некое дете и се покажи ако одиме на сигурните срби на тренерот нема шо да очекуваме и пак да се браниме само

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom