Претседателке, нас ни се смеат затоа што употребуваме лекови за лечење канцер што светот одамна ги напуштил. Ако ви дошло, претседателке, до смеење и до тоа да ги насмеете новинарите, дојдете со мене на Онкологија, јас ќе ве прошетам ако немате кој. Да видите како смрди во тоалетите. Да видите...
revolucioner.com
... а приложена фотографија на жена фотографирана на морско крајбрежје со позадина сино море, барем да се постави фотографија да го подржи напишаниот текс во кој не е наведено никакви податоци од која пациентка, освен од „Пишува:
Златка Пурковиќ“ и толку!
...дали таква ситуација е од сега или уназад со години? дали такво писмо е доставено до секој претходен претседател за ситуацијата на онкологија или е од сега таква?
.... и што има поврзаност на ситуацијата на онкологија со ,,Прашајте ги мајките на тие деца, тие ќе ви кажат. И тие не сакаат да умрат, претседателке, како што ни вие не сакате да загинете со премиерот
во вашето авионче“
... зашто се искористува судбината на тешко болни пациенти за да се напише „ вашето авионче“, тоа авионче не било и на претходната власт кога директно од него испратија порака дека Македонија е примена во ЕУ? не е добро и жално е авторката за било кои исплатени средства не смее доколку професионално работа да ја користи маката на луѓето за политички цели, па одозгора новинарка!
... искрено ме заинтигрира за авторката на трогателниот пост и порака до Претседателката на Македонија, кој тоа ги злоупотреба онколошките пациенти, затоа што текстот е многу политички наменски.
ахам, трибина на СДСМ член на Форум на жени на СДСМ од Прилеп (потекло Пробиштип), а каде се истакнала дотичната авторка на текстот, а освен тоа работи како асистен во Собрание!
... ги искористија трагедиите на Смилковско со предизборните бомби, ја искористија болката на кочанската трагедија, сега на ред се онколошките пациенти, добро мајка му не ви е срам или барем страв од Господ, ваква СДСМ партија ќе ја терате?