Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
На такви се станува зет кога шефовите ќе си најдат нешто подобро, или ако треба да му ја чуваш на шефот пред јавност да не биде немажена.
Да погодам, вакви гласини, за неа, кружат во јавноста! Погодив?

1771604473400.png

Ова сликава .... кога „добивме“ датум за отпочнување на преговорите со ЕУ? :pos: :pos:
Во авиончето се!
Велат за 6 патника било а овие се малку отпоеќе, па после се расходуело...

И ја исто.
Мојата среќа се состои во тоа он да не ја бара неговата среќа тука.
Taka de. Zamisli random Shmit da go deli tvojot svetogled okolu nasite migranti so mu kusnat tamu, mu ja zemaat rabotata, mu ja pagjaat cenata na trudot, cicaat od drzavata ko nekoj krlezi.
Tuku ostaj to, ako pocnat da gi samarat tamu, ovie nasite kaj ke se zalat, vo nasa ili bugarska ambasada ? :cautious:
#prasanjakoimemacat

Taka de. Zamisli random Shmit da go deli tvojot svetogled okolu nasite migranti so mu kusnat tamu, mu ja zemaat rabotata, mu ja pagjaat cenata na trudot, cicaat od drzavata ko nekoj krlezi.
Tuku ostaj to, ako pocnat da gi samarat tamu, ovie nasite kaj ke se zalat, vo nasa ili bugarska ambasada ? :cautious:
#prasanjakoimemacat
Не може рандом Шмит да го има тој став за нашите мигранти таму.
Нашите мигранти таму не се за да ја наметнат својата култура на живот, менталитет, религија, социјални норми, туку се таму да се вклопат во тоа општество и да заработат пари.
Не праат силувачки банди, не дремат на улица за да нападнат рандом Германец, ниту им серат на улица (затоа што така се научени у својата земја).
Не е проблемот во статусот на единката дали е имигрантски или не е. Тоа се само зборови. Проблемот е во намерата на единката да ја наметне својата култура, социјални норми, религија и све друго.
Нашите тоа не го прават. Ниту Албанците тоа го прават.

Последно уредено:
Нашите мигранти таму не се за да ја наметнат својата култура на живот, менталитет, религија, социјални норми, туку се таму да се вклопат во тоа општество и да заработат пари.
Не праат силувачки банди, не дремат на улица за да нападнат рандом Германец, ниту им серат на улица (затоа што така се научени у својата земја).
Не е проблемот во статусот на единката дали е имигрантски или не е. Тоа се само зборови. Проблемот е во намерата на единката да ја наметне својата култура, социјални норми, религија и све друго.
Aha , misli si ti deka e taka.

Aha , misli si ti deka e taka.
Нема што да мислам, еден век миграција од овде не го смени Западот.
Една деценија миграции од Афганистан, Пакистан, Сомалија... направија Могадишу и Карачи од Брисел и Лондон.

Da de, nasite se se univerzitetski obrazovani, gospoda od ljuge so odat tamu :facepalm:
Автоматски споено мислење:

Epten ne sakat. Eden znam od so si zaziveal so gazdata, ovoj biznisot ke mu go predael. Ete do tolku ne sakale.
Daj be ne si prajte filmoj.
Љубомората е многу штетна состојба на умот и душата.Колку подолго ја имаш толку повеќе си набиваш комплекси и фрустрации!

Последно уредено:
Pa ko za pocetok komsijata moj. Pola zatvori gi ima pominato niz Eu.
Da ne sakas da ve zapoznam ? :cautious:
P.s ne znam dali pisese po vesti, ne pratam do tolku crna hronika.
Не за дрога мафија шверц или не знам што, и јас знам такви.
Те прашувам за напад физички, силување такви работи.
Црнците немаат цивилизациски капацитет ни мафија да бидат.
:kafence:

Не за дрога мафија шверц или не знам што, и јас знам такви.
Те прашувам за напад физички, силување такви работи.
Црнците немаат цивилизациски капацитет ни мафија да бидат.
Sakas da kazis nasite mafiozi vo sporedba so svetskite se obicni pickici, deka ne gi biva ?

Љубомората е многу штетна состојба на умот и душата.Колку подолго ја имаш толку повеќе си набиваш комплекси и фрустрации!
Za sto bi ti ljubomorel ziti se ?

Нема што да мислам, еден век миграција од овде не го смени Западот.
Една деценија миграции од Афганистан, Пакистан, Сомалија... направија Могадишу и Карачи од Брисел и Лондон.
Ni zapadot ne e toa sto bese pred eden vek.
Pred eden vek zapadot bese kolonijalna sila, strav i trepet za zemjite od tretiot svet ;)

Човек, има виц што е вистина.. чуварите во затвор во Франфурт ги прашувале велешани..
-Добро бе, колку милиони е тој Велес :pos:

Пола затвор велешани, а Франкфурт миљон и курац град :rolleyes:

Да не се правиме недоветни сега... дрога пред школи им дилаа..

Ако ти е некоја утеха дека сме поарни од сомалјците и арапите.. ондак океј..

Sakas da kazis nasite mafiozi vo sporedba so svetskite se obicni pickici, deka ne gi biva ?
Сакам да кажам дека тресеш глупости, и сега 300 теми мењаваш за да не се соочиш со лагите што ги изнесе.

Човек, има виц што е вистина.. чуварите во затвор во Франфурт ги прашувале велешани..
-Добро бе, колку милиони е тој Велес :pos:

Пола затвор велешани, а Франкфурт миљон и курац град :rolleyes:

Да не се правиме недоветни сега... дрога пред школи им дилаа..

Ако ти е некоја утеха дека сме поарни од сомалјците и арапите.. ондак океј..
Ако има покомплексиран народ од велешани ќе ми биде тешко да поверувам.
Од една страна се чукаат во гради дека они го направиле Трамп претседател и колку Франкфурт мафија била јака, а од друга страна не мислат дека се подобри од црнчугите од Сомалија.
:toe:

Ако има покомплексиран народ од велешани ќе ми биде тешко да поверувам.
Од една страна се чукаат во гради дека они го направиле Трамп претседател и колку Франкфурт мафија била јака, а од друга страна не мислат дека се подобри од црнчугите од Сомалија.
:toe:
Има... ама не смеам да кажам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom