Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Уште не дојден Аљушот нема шо да бара ако го дупат, па управата ќе треба да пресечи или капитенот или тренерот !

Само по ова денес не е сам капитенот туку се знај Деки е негова десна рака во тимот исто и србинот Радивијевиќ баш тие шо изиграа најлошо денес па се прај комплет сликата

Не знам како беше всала но ан тв беше супер иако не преполна салата како претходно но ува атмосвера топ и пак се покажа и докажа дека публиката и навивачите најмногу вредат во овај клуб ниту управа ниту стручен штаб ни играчи!

Дај боже да земат среден бек но ако не го средат тоа Фитиљот со Аљушот уште два играчи да земат ќе биди џабе!
Едноставно е или нека биди играч тренер , а ако е само играч тогаш се знае кој е тренер, суетите пред сала.

Едноставно е или нека биди играч тренер , а ако е само играч тогаш се знае кој е тренер, суетите пред сала.
Фитиљот и со последното европско покажа и докажа дека е најдобриот наш играч но онаков пристап и понашање никаде нема да го трпат сакал неќел мора да ме биди брзо горечки Фитиљ туку споро горечки за интерес на клубот пред се заради навивачите не смеј вакво понашање не само негово и на другите двајца шо ги споменав никој не е поголем од Пелистер!

Пред почетокот на сезоната пишав овде дека капитенот мора управата да го слези на земја премногу се осеќа неговата натменост над остатокот на екипата и тоа како бодеше во очи. Гарабаја покажа храброст го седна на клупа и оп " го избрка публиката Гарабаја" наместо тогаш да се реагира се пикна проблемот под тепих и продолживме. Не велам дека не заслужува екстра третман, најдобар МК играч во моментов треба да биде лидер на екипата, што во моменти е Кузмановски но има моменти како овај денес Кузмановски не сакаше да игра се виде од самиот старт, во напад очаен малку разбирливо кога на него одат два до три противнички играчи но наместо да подава тој ја задржува топката и го стопира нападот, а одбрана беше очај не сакаше ни да се помести од место покрај него врвеа играчите на висла без ни да ги допри. Влегувањето на Павле ја размрда играта и во одбрана а и во напад но излезе на површина ароганцијата на Кузмановски одма реагираше. Управата е таа што сега треба храброст да пресечи а наше да ја почитуваме секоја одлука.

Фитиљот и со последното европско покажа и докажа дека е најдобриот наш играч но онаков пристап и понашање никаде нема да го трпат сакал неќел мора да ме биди брзо горечки Фитиљ туку споро горечки за интерес на клубот пред се заради навивачите не смеј вакво понашање не само негово и на другите двајца шо ги споменав никој не е поголем од Пелистер!
Никој не му спори квалитет ни него, ни на другите двајца и точно како што кажа никој не е поголем од клубот и без секој се можи .

Лошо влез во натпреварот, а кога е така ние скоро никогаш и да се немаме вратено, а тогаш кога ќе влезиме добро никој и да не ни се вратил или и да ни се вратиле било неизвесно до самиот крај, денес за жал беше првото. Многу наши имаа лош ден, а кога е така, скоро и невозможно да е да се извади утакмицата, денес голманите немаат свој ден (иако 80-90% му беа шутој од 6-7 метри), Богдан мене веќе 2 години ништо не ми игра, па ни денес, Манасков имаше 2 од 6 (1 од пенал), Фитилот 3 од 8 (1 од пенал), понатаму џабе ќе продолжам, нема шо да бараме па ни против Охрид со утакмица и ден како денешниот. Тука ќе додам дека и судиите имаа катастрофални одлуки колку и да бевме ние лоши, тие те дотолчуваат. Хосни? Очај.И не очекувам од него ништо појќе до крајот на сезоната, незнам зошто, дајбоже да грешам. А, Петар и Павле уште еднаш покажаа дека можат и дека МОРА да добиваат поголема минутажа, ДОСТА СО ЗВЕЗДИТЕ и дека некој мора да игра ! Пак тие ја вадеа утакмицата, ама за жал не беше доволно. И да, уште бе со Тајник и неговата бавна игра? Па уште не е ни на своја позиција... Иначе за Фитилот игра треба како за репрезентација шо му се прај, се друго е промашај...Не го оправдувам неговото понашање воопшто со Аљушот, НИКАКО, ама се нешто ми вели дека е реакција на некоја акција и дека не е само дека го извади, не вервам...Одбраната првото грамадна ама бавна, јас незнам дали некој МОРА да игра или толку тренерите разбираат, НЕМОЖИ бе сите бавни, толку нема комбинација да напрат да има и брзина и Висина и се шо треба? Има, ама кој да напрај...

Очигледно нешто не штима во клубот и тоа баш. Главниот проблем е во играчот со бр. 18. Он ја држи цела соблекувална, Манасков, Никучот, Жаре до негде и Хосни иако е на некои психотропни супстанци многу често. Преголемо реноме му се дава на Фитиљот односно он у трет човек у клубот после Стерјеви. Се изнаредија Шундо, Бранче, Јович и шпанците двајца кои заради него и си отидоа, зошто знаат дека капитенот е тој што одлучува кој игра на терен и кој да шутира седмерци. Алонсо затоа и едвај чекаше понуда и си избега иако освои титула у сред Скопје. Од небо се гледа дека сезонава не му иде и нормално нервозата се пренесува и меѓу сите играчи ПОСЕБНО КАЈ НЕКОИ ОД БЕКОВИТЕ КОИ ИГРААТ ПОД ГРЧ ВО ИСТО ВРЕМЕ НА ТЕРЕН СО НЕГО. За репрезентација си игра пристојно зошто знае дека си има психички нестабилна личност за селектор и нема простор за изигравање као во клубот негов. Само заборава дека да не беше Червар ќе завршеше на улица као криминалец во градот негов роден

Во екипа шо има мали шанси но сепак се шанси да продолжи понатаму во лига на шампиони, во првенството брка 4 бода разлика за првак и се продават играчи шо биле костурот на екипата сезони наназад. Управата донесе тренер шо е послаб од претходните, замена за играчите шо се продаени нема и сега фитиљо бил крив. Тој фитиљо ја носи цела екипа на грб од ко е дојден. За вчера утакмицата во првите 12 минути ја изгубивме то е јасно.

Тренер шо не го почитуваат играчите и не го тркалат ич, не е тренер за мене, не Фитиљо бил на другата страна, ако сака и Хансен нека е, то шо ќе кажи тренерот треба да е последно, излегваш од игра - излегваш, тој има увид на играта, формата, промашвањата, погодоците, ако се доведиме во ситуација од трибина да стигат совети како за Бранко ко беше не одиме далеку, нас ни треба тренер ала Каменица шо беше темперамент, ќе љуфнеше Вешо 2-3 - идеш задњи на клупи, ни а ни б, можи слободно да се пресоблечиш тогаш и рает да си гледаш :D Или Јошко кога беше, овај тешка будала скроз беше, за влакно фалеше за врат да се фатиме :pijanco::pos: Некој како Србиноски во кошарката, да му се сери на гла на играчите, а не играчите тебе.....
Какви ѕвезди во спортот, биле суспендирани или отстранети од тимот поради недисциплина, не можи да е играчот над тренерот во никој случај ! Оти како беше она, никој не е поголем од клубот :unsure::toe:

po fitiljo plukame ego imal nezz so imal nad klubo bil nad dedo mi bil a toj 2 tituli sam gi donese i eve sea padna vo formata i odma go miniravme i na se to kiro go barame za trener coek so zboro ego po nego e donesen toj primer go zedoja za da kazat ego so e
opasno treneriste so vizija romanija otepana odvaj ja pobedi na evropskoto dva pati od -6 ili -7 kako bese mu se vrati romanija
nekogas i nas gospo da ne razberi
Автоматски споено мислење:

e ajde so wow @Deksi kazi so ne e tocno napisano ? aj prosvetlime

Последно уредено:
Fitiljo ova go praj so plan citajte megju redoj, ima solidni ponudi momentalno od 3 kluboj.
Ako zamini a ke zamini sigurno ako ne mu daj plata klubo nad 20k€ oti tie ponudi mu se.
Pocnuva raspravi so igraci treneri i tie ke mu bidat alibite za da zamini.
nema logika ova sekako dogovoro mu zavrsva. I da si odi site blagodarni ke mu sme nego taka da nema zosto namerno da praj takvo nesto

Е ај кажи кај Киро кој играч имал од ко е тренер поголем авторитет од него ? Фитиљо има мака со авторитети и зато Германија сегде се мачеше оти кај нив екипата е пред индивидуалецот , не ги интересира дали си најплатен ќе те седнат ќе ти ја дат платата ама кариерата ќе ти ја уништат ако мислиш си поголем од клубот. Фитиљот правилно искористен и посветен на тимот би бил многу покорисен , седни го да не игра сега и да влегва од клупа по 30 минути одма контра ќе саботира , не е благороден играч да дава 100% ако не е прва постава .. Зато во светот се работи и со психолози , ние 30 физиотерапевти имаме сменато ама кој беше во екипата некогаш да работи психолошки. Столе беше темел на Вардар оти не беа кај него важни минутите кој ќе ги помини на терен ама надвор од терен тој беше се .

Шо не му беше јасно на тие аматерите со Аљушот од првиот пат, па го носат по втор пат? Јасно беше ко ден дека ќе си еби мајката атмосферата со него. Со методите заостанат во прошлиот век, капак на се гомно како чоек и карактер. Ако не се најдеа овие будалите ќе си гледаше ракомет на ТВ и следна станица ќе му беше некој клуб ко Пролет, Бутел.

Прегледај го приврзокот 470161
steta samo so nemame evropska titula pa da mozime da se “kurcime” oti mora da imas evropska titula za da mozis da si cenet i postovan vo evropa eve primer eden klub so 2 tituli koj bese strasno pretstaven od edna portugalska ekipa vo ligata na evropa uspea da soberi duri 340 luge v sala
nema vrska da ne odam off topic
so samo 1 udar od 9 metra vo 60 min so 3 penali promaseni i so eden kup ziceri i 12 tehncki epilogo e toj
odime jako i bez pardon natamu :icon_mrgr: :ајнапиво:
Повеќе од јасно дека публиката и навивачите се најдобар наш адут во ЛШ веќе неколку години но едно не ми е јасно кој ја води кај нас политиката и носи засилувањата па пет или сеидм години колку и да е платформата освен табоада и мараш делумно кушан и периќ тро мандечиниќ ние не погодивме играч ако не ги рачунам никучот и фитиљот односно само двајца кренаа гла и направија кариера после нас а докажани го донесовме кољо и филип муабето ми е цела европа пред се балканот нема вљубеник на ракомето што не не гледа да не зборам за играчи тренери и репрезентативци од балканот сите го гледата Пелистер а со тоа и нашето првенство пред се за атмосверата и предходните успеси на 1963 па да не можиш еден играч да донесиш не можам да разберам сигурно има некој шо за исти пари да не велам за помалку од некаде шо зема што сака да дојди барем да заврши кариера во Битола а ние мака мачиме со нашите детски болести и учење секоа сезона барем по два тренери поминаа годините освен трите титули ништо нема да остани а можеше и требаше да се искористи моментумот барем за нова сала ако не нешто повеќе или продажба на акции нешто за да се зголеми буџетот а со тоа подобри играчи и резултати но за жал ретко кој кај нас има некоја визија во спорто или план и агенда за пет десет години за тоа барме уживајте додека трае за другото ќе видиме ...по атмосверата ќе не паметат ако не нешто друго !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom