Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
Груевски и баграта издонесоа куп закони препишани од ваму таму, без да се води рачун за овдешните прилики и најмногу со цел богатење на поединци.

Лаги со опашки се тоа дека најголем загадувач се домаќинствата. Како тоа немавме вакво загадување кога многу повеке народ се грееше на дрва и јаглен, во време кога клими, топлотни пумпи и слични работи не постоеа? Па денес во становите каде нема централно греење не постои ниту едно домаќинство кое се грее на дрва, сите се преминати на клими а слично е и со куќите.... дрвата се скапи и мачни за работа па сите преминуваат на опција струја. Институциите кои порано редум се грееја на нафта денес се на струја. Од друга страна денес ги нема и големите загадувачи како охис и слични нему...
Проблемот е во непланското градење и мафијашкото менување на плановите, се изгради секоја празнинка во градот, се запре провевот па сега човек и да прдне смрадот цел ден ке стои во место. Ако отвориш прозор ке ја осетиш прчовината од спалната на комшијата оти прозорците ви се одалечени еден метар. Нека не кажуваат лаги дембелите од власта дека домаќинствата и возилата се виновни и дека ке го решат проблемот кога ке купат електрични автобуси, не е проблемот таму. Тој проблем може да се реши само со рушење на се што е изградено после 2000та и терање у апс на секој што учествувал во мафијашко менување на планови и градење и легализација на дивоградби. Ама за тоа треба јајца меѓу нозете и срце во градите а не компир.
Ина загадување и од домаќинства. Мисли си дека сите имаат прво пари за струја, а после и свест.
Иди у Нерези да видиш на шо се грејат. Ме боли плуќата коа проаѓам таму.
Иди исто накај Канал5 да видиш дали се грејат на струја.
Не само цигани кои живеат у картони, и луѓе у домови праат глупости.
Сѐ придонесува.
-загадување од домаќиства
-загадување од фирми
-зграда до зграда, нема ветар од кај да пирне да разнесе ѓубре.

Све е тоа пошо секој си гледа за свој џеб.
Порано поише се грееле на дрва него сега. Не викам не. Ама има луѓе кои немаат пари за струја да фукаат, или не им се фукаат. Па ќе се грее со шо дое.
Усје исто. Си набавил А+ лиценца од прив. лабораторија, и нѐ праи мрднати као не загадувал.

Уште овие ни фалеа. Све за профит

Не се ова мигранти.
Брисел would say otherwise. Мигрант е некој шо мигрира за подобра иднина со документи, привилегиран или непривилегиран во друга држава. А имигрант тие без документи директно добива статус на стален престој и други привилегии.

Како и да е овие се дојдени за жените и замена на населението.

Isto ko nasite so bugarski so odat na zapad. Zamisli so ke se sluci Germancite da go imaat istiot stav ko vas.
90% od forumasite nemase da se kurcat i da izigravat gospoda.
Jbg sekoj ima pravo da si ja bara srekjata.

Одвратно.
Автоматски споено мислење:

Isto ko nasite so bugarski so odat na zapad. Zamisli so ke se sluci Germancite da go imaat istiot stav ko vas.

Дај бре не биди хипокрит. Исто сме ние Македонци/едни од најубавите Европјани, во Германија (кај што верувал или не добар дел од локалците се попалени по нас), со овие од кој крај на светот кај нас? Споредба ипол. Срамота

Јака комбинација на инат и фантазија.
Еве кажи еден наш со бугарски или без што нападнал и ограбил некој.

Денес се оди на блокада кај Блатец/ Да ги поддржиме селаните таму да издржат до 7 март кога прекинува концесијата за изградба на хидроцентрала.

Јака комбинација на инат и фантазија.
Еве кажи еден наш со бугарски или без што нападнал и ограбил некој.
Da de, nasite se se univerzitetski obrazovani, gospoda od ljuge so odat tamu :facepalm:

Одвратно.

Дај бре не биди хипокрит. Исто сме ние Македонци/едни од најубавите Европјани, во Германија (кај што верувал или не добар дел од локалците се попалени по нас), со овие од кој крај на светот кај нас? Споредба ипол. Срамота
Epten ne sakat. Eden znam od so si zaziveal so gazdata, ovoj biznisot ke mu go predael. Ete do tolku ne sakale.
Daj be ne si prajte filmoj.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom