Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Да, целосно! Треба да им се дозволи да возат без возачка како до сега.

• Делумно. Дополнително државата да им овозможи бесплатно полагање за возачка на ранливите категории.

• Делумно. Државата треба да им ги врати колите, но за да возат треба да си положат за возачка.

• Не. Законите треба да важат подеднакво за сите.

• Воздржан. Не ме засега.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Поглупо нешто не сум прочитал, каде живееш ти? Знаеш нешто за историја?
Тропаш глупости на кубик. Дедо ми не беше Македонец, немаше и капка македонска крв, па беше бранител 2001.

И јас сум националист, сакам чиста македонска влада и не сакам посебни права т.е. привилегии за малцинствата. Ова значи бришење на сите Рамковни права.

Се останато е силување на демократијата и демократските процеси. По национална основа сите сме Македонци, и за мене тоа е повеќе од доволно. :)

Кога еден народ не се држи до племето и дозволува секој да го интегрира во себе, тоа племе ќе биде уништено, не постои пример во историјата каде тоа не било случај.

По тоа кој ја понел борбата на плеќи за независност на Македонија.
А по постапките на пример на Борис Трајковски, Нола Исмајловска и се докажува, џабе православниот подава рака.
Aman be.

Тропаш глупости на кубик. Дедо ми не беше Македонец, немаше и капка македонска крв, па беше бранител 2001.

И јас сум националист, сакам чиста македонска влада и не сакам посебни права т.е. привилегии за малцинствата. Ова значи бришење на сите Рамковни права.

Се останато е силување на демократијата и демократските процеси. По национална основа сите сме Македонци, и за мене тоа е повеќе од доволно. :)
Според денешниот устав нема националност туку народ и делови од народи.

Според денешниот устав нема националност туку народ и делови од народи.
Националната се врзува со државјанството, а етничката со етникусот/пропадност кон заедница. Едното е правен факт и точка на врзување на правото, а другото е чувство на припадност. :)

Во идеален свет - нашите мажи експериментирале спонтано, за ко че им дојди време да им помини мерак за тие глупости и да си се стрејт/нормални фасцинирани од жена. Ниту еден од нашите Византиски царој кој имале хомо тенденции, не е останат без жена и деца. Сите порано ил подоцна еволуирале во Би.

Ама опресиите кој почнавте да ги прајте во модерно време и да си мислите дека имате право да се мешате во туѓи животи, доведоа до вакви општества на екстремности. И ова го почна- токму твојата САД. Ние имавме многу поспонтани гледишта ко што кажав.

И самиот Александар не е останат без жена. И не мислам на ѓупката - индијката, туку уште ко бил овде и се намерачил на некоја грчка курветина од Теба.
... не е тема тука, но само кратко ќе ти реплицирам, сите што си ги спомнал докажано недокажано и биле не биле хомо, читај сега внимателно, правеле што правеле во своја соба, а не надвор да ги тера другите сами со себе да се дупат, ниту протести/ собирања, знамиња, ејјј видите јас сум хомо бидите и вие ќе спиете со убави Византивци и со Алкесандар, капиш?

... и уште нешто, воените походи со исклучиво мушки војници, одалечени со години од дома и нормалниот живот, во ноќта за време на ментално растројство и депресија „ќе погрешат шупче ќе го видат како женско путче“, но тоа не значи дека кога ќе се вратат дома ќе останат такви, затоа имале после и жена и деца, сега рандом некој како тебе, ако се движи само меѓу мушки индивидуи, твојата физиолошка потреба за сексуално празнење ќе погреши, ама тоа не значи ако се движиш меѓу прилепчанки не посакуваш да бидеш и СИ стрејт како самиот напиша во некој пост, ситуацијата би ја нарекла субклиничка, сеуште телото се бори да нема болест!

makedonec e toj sto go saka mickovski i goga!

vie pederite od malcinskite grupi ja unistivte makedonija!

znaes li istorija?

znaes li deka vuk karadzic e makedonec, znaes li deka skenderbeg e makedonec, znaes li deka ivo andric e makedonec, znaes li deka car boris e makedonec??

Дедо ми не беше Македонец, немаше и капка македонска крв, па беше бранител 2001.
... леле со годинки си бил во градинка, а пишуваш за бранителите од 2001 кои бесправно се осудени како терористи по затворите на Македонија, патриоти на државата, немој бе! :confused:

makedonec e toj sto go saka mickovski i goga!

vie pederite od malcinskite grupi ja unistivte makedonija!

znaes li istorija?

znaes li deka vuk karadzic e makedonec, znaes li deka skenderbeg e makedonec, znaes li deka ivo andric e makedonec, znaes li deka car boris e makedonec??

2015 та и Влатко Васиљ си ги бараат фориве назад

меѓу прилепчанки не посакуваш да бидеш и СИ стрејт како самиот напиша во некој пост, ситуацијата би ја нарекла субклиничка, сеуште телото се бори да нема болест!

Биџи ако те грабнам и тебе

Ве читам вака и се потсетувам дека и Заев и Албанците го имаат истиот пасош ко вас. Во очите на системот сите сте во истиот кош. Може да ги помакедончиме и Наполеон и Цезар, ама на крајот од денот пак го носиме истиот документ со оние што не предадоа.

Е уште ваква афера немам на форумов!

Абе, привезоци на дпмне беа ромска, турска, бошњачка и српска партија. Плус ги имаа зелените и социјалистите, пошто нели, конзервативен блок. Сега малку се смешани, ама коленичеа во Западна Македонија, а некаде немаа ни градоначалници, во интерес на шиптaрскиот коалиционен партнер. Ќе речеш активирале политичка трговија, но за мене тоа не е дефиниција за патриотизам. Нешто што претходно го направи и сдсм и со право беа критикувани. Територијата е обележана со албански знамиња, зошто не се преземени активни чекори против овие мерки и политики? Зошто се во коалиција со иредентисти, отворени антимакедонисти односно политичари кои сакаат да чепкаат во унитарноста? Или така им чини?

Живеат во луциден сон, а од ден на ден, патриотските сили ги продаваат националните интереси. Башка тоа што најголемиот дел од народот иднината не си ја гледа на ова парче земја. Наместо да има национална консолидација, тргаат со дополнителни поделби. Најголемиот непријател на Македонецот е самиот Македонец. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom