Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
... моето мислење и постапка кон антиковид вакцина не ми ја смени ни заканата за работно отказно решение, па ниту некоја таму American Psychological Association и American Psychiatric Association затоа што има такви девијантни членови, па сега пу пу не важи како ментална болест со пари да се купи светското мислење, на штета на човечанството, вториот пример така и првиот пример!

Излечи ме сонце златно. Нашите империи постоеа функционираа и имаа хомоси ептен пред САД да ја смислат и да постои.
Се понашаш ко САД да не измислила.
Дека не е идеално по природата, не е. Јас не сум ни тврдел спротивно. Ама дека ќе му забраниш на некој, тешко.

Ти му велиш самата јавна обвинителка признава дека се слушала со заев, се координирала, има снимки кај шо се фали дека знае колку кој години ќе добие, главен сведок и е лик кој по нејзина наредба сто пати ги сменал изјавите за да ги насанка обвинетите и да добие помала казна, му даваш пресуда на Врховен суд на Шведска дека за еден од обвинетите има пречки за екстрадиција бидејќи се работи за политички прогон, имаш судија поротник кој учествувал во судењето и призна дека кацарска имала напишана пресуда предвреме, кажува дека немало СОВЕТУВАЊЕ по завршувањето на главната расправа, а член 396 став 2 од ЗКП пропишува дека по завршните зборови и по објавувањето на завршетокот на главната расправа судскиот совет се повлекува за советување и гласање заради донесување пресуда, судијата поротник, член на истиот совет ти вели дека немало советување кое е задолжително по закон алоо, истиот поротник ти вели дека не се водел записник на седницата на која е донесена пресудата што е во спротивност со член 374 од ЗКП во кој се пропишува дека текот на главната расправа се снима тонски или визуелно тонски, а доколку нема услови за тоа се води стенографски ЗАПИСНИК, ова се само дел од пропустите и незаконитостите, а ги има милиони. Истиот тој поротник ти вели нема такво дело бидејќи не е исполнето битието на делото терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста, и укажал на кацарска за роа, а таа не го слушала и истиот му се извинил на на осудените. Абе ти дали си свесен дека од 6 основи за вонредниот правен лек повторување на постапката се и ќе бидат исполнети 4 на која планета живејш бе ти, пресуда заснована врз лажен исказ на сведок, до пресудата е дојдено преку кривично дело на судија и на лице кое ги вршело истражните дејствија, има нови факти и нови докази кои се подобни да оричинат ослободување на осудените и со правосилна одлука на ЕСЧП ќе се утврди повреда на човековите права и слободи во текот на постапката. Ниеден случај во историјата на Македонија не исполнувал толку основи за повторување на кривичната постапка. Ама не, правно утврдена фактичка состојба и како слеп за стап до то че се држиме, терористи, организатори, срам е да ја браниш ваквата пресуда, срам е да го браниш ова силување на правото и правдата, срам е да ги браниш антимакедонските јавнообвинителски и судски инсталации кои имаа задача да клат печат на македонската борба за име, нација и јазик. Ако се тие терористи и сите Македонци сме терористи, не боли кур како не викаш ти кој си подопашник и бранител на вилма и кацарска, сигурно си некој роднина нивен и по фамилијарна линија го продолжуваш аристократски си го обезбедил местото во судско обвинителската мафија, па затоа ги браниш нелегалните одлуки на овој корумпиран систем. Да му е мерак на чоек со АК 47 да ве изрешета сите на купче, па судете не после за тероризам ви ебам семката антимакедонска.

Многу енергија трошиш во објаснување и вразумување. Прости и убави времиња се, јадат гомна и јадат ќутек. Толку :cool:

Oti, ne znaese ti ? :cautious:
Сите се мобилизирани на купче, па и дознав кој им ги прави сендвичите! А ја имам и мојата наредна контроверзна тема, само да дојдам на ред!

Ми се пополни времето, плус попатно изнервирав некого, што и ми беше првичната цел и намера. :love:

Мене многу ме интересира тука, ако беше обратна ситуацијата како ќе реагираа тука на форумов? Реторичко е прашањето, пошто знам дека немаше вака да го воспеваат туку ќе бараа институциите да поводат рачун.
Kako sakas vrti suci, ustavobranitelite izvrsija drzaven udar koj za nivna zal bese neuspesen i zatoa sega gi vleckaat po sudovi so golemi zatvorski kazni, sto vpricem i im sleduva na site koi sakaat nasilno da ja smenat izbornata zelba na gragjanite iskazana na fer i demokrataki izbori. Utre i da gi amnestiraat, sepak toa ostanuva kako fakt. Dali Jas, Ti ili bilo koj drug gi opravduva nivnite postapki ne menuva mnogu mnogu.
Da uspeeja vo namerata, sega mozi ke bea narodni heroi, ali toa zavrsi kako sto zavrsi i toa e toa.
Vo visokorazviena demokratija kako nasata vlasta ne se dobiva na ulica tuku na izbori, toa na site treba da im bide jasno. A ne jas ne glasav, bojkotirav, ili tamu izigravav nesto i posle vidi gi ovie necinat. Tebe mozi ne ti cinat, na tie so gi glasaja mu cinat :toe:

па сега пу пу не важи како ментална болест со пари да се купи светското мислење, на штета на човечанството, вториот пример така и првиот пример!

Во идеален свет - нашите мажи експериментирале спонтано, за ко че им дојди време да им помини мерак за тие глупости и да си се стрејт/нормални фасцинирани од жена. Ниту еден од нашите Византиски царој кој имале хомо тенденции, не е останат без жена и деца. Сите порано ил подоцна еволуирале во Би.

Ама опресиите кој почнавте да ги прајте во модерно време и да си мислите дека имате право да се мешате во туѓи животи, доведоа до вакви општества на екстремности. И ова го почна- токму твојата САД. Ние имавме многу поспонтани гледишта ко што кажав.

И самиот Александар не е останат без жена. И не мислам на ѓупката - индијката, туку уште ко бил овде и се намерачил на некоја грчка курветина од Теба.

Сите се мобилизирани на купче, па и дознав кој им ги прави сендвичите! А ја имам и мојата наредна контроверзна тема, само да дојдам на ред!

Ми се пополни времето, плус попатно изнервирав некого, што и ми беше првичната цел и намера. :love:
Aj ke te molam da ne me kopiras, ke recat ljugeto loso vlijaam vrz tebe :свиркам:
P.s i daj kazi mu na vizantiecit so si po nacionalnost, od um go izvaj, site filmoj mu gi zaeba. A kakvi nameri imase so tebe , krckalce :sneaky:

По мислењата на форумов не е само дамби од малцинствата туку повеќето.
Они имаат најголем порив во себе да прават од државава Дизниленд.

По мислењата на форумов не е само дамби од малцинствата туку повеќето.
Они имаат најголем порив во себе да прават од државава Дизниленд.
Daj elaboriraj malce podetalno :cautious:

kakva vrska ima sto nacionalnost e ili dal e del od malcinstvata, ne ja umaluva vrednosta na negovite argumenti
Поглупо нешто не сум прочитал, каде живееш ти? Знаеш нешто за историја?
Автоматски споено мислење:

Daj elaboriraj malce podetalno :cautious:
Еве на пример јас по твоите мислења мислам дека си Македонец муслиман, оти не размислуваш како Македонец православен кој сака Македонска држава, затоа што се жртвувал за таа државност, грешам ли за тебе?

Еве на пример јас по твоите мислења мислам дека си Македонец муслиман, оти не размислуваш како Македонец православен кој сака Македонска држава, затоа што се жртвувал за таа државност, грешам ли за тебе?
Vo pravo si, ne razmisluvam kako Makedonec pravoslaven tuku samo kako Makedonec. I kakvi se tie Makedonci pravoslavni, poinakvi ste od drugite Makedonci. Ete na ulica da stois pokraj Makedonec katolik i protestant, po so ke te razlikuvam od tie dvajcata ?

Кога еден народ не се држи до племето и дозволува секој да го интегрира во себе, тоа племе ќе биде уништено, не постои пример во историјата каде тоа не било случај.
Vo pravo si, ne razmisluvam kako Makedonec pravoslaven tuku samo kako Makedonec. I kakvi se tie Makedonci pravoslavni, poinakvi ste od drugite Makedonci. Ete na ulica da stois pokraj Makedonec katolik i protestant, po so ke te razlikuvam od tie dvajcata ?
По тоа кој ја понел борбата на плеќи за независност на Македонија.
А по постапките на пример на Борис Трајковски, Нола Исмајловска и се докажува, џабе православниот подава рака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom