Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
znaci sekoj koj sto ne se slozuva so dpmne, ima odbivnost sprena micko i/ili goga soros e levicar koj sto se zalaga za binacionalna ili federativna drzava.

ja odamna sum svesen deka po shtabovite vi vladee ednoumie, fala ti sto mi go potvrduvash toa.

gledam izbegavate da go komentirate moabetot na micko deka albancite treba da polagaat pravosuden ispit na albanski, poentata e deka ne ste vie patrioti tuku ste obicni partijasi.

ja i odredeni tuka koga go kenjavme sds, a nekoi od nas i (in)direktno ucestvuvaa vo pagjanjeto ja sds od vlast i toa daleku povekje nego vie "patriotite", togas vi odgovaravme, sega koga gi kritikuvame dpmne i ludite potezi na tatinoto since i babata i na tie so dvocifren broj stanovi, avtomatski ne kitite so epiteti deka sme levicari, albanofili, itn.

kakvi ste vie licemeri, kakov stokholmski sindrom samo imate, empatija mi budite i ve zhalam.
Јас не се согласувам со политиката на дпне, многу по радикален сум кон политиките кон албанците и бугарите.

Можеше да има преквалификација, не викам не, ама обвинението беше потврдено. Пресудата беше правосилна. И да беше преквалификивано, пак ќе требаше да си одлежи некоја година. Затоа реков, албански ментален склоп.

Мислам дека е редно да му напишеш една песна, одамна не сум прочитал за ваква љубов.

Секој кој направил кривично дело, мора да одговара и/или да лежи, независно од политичка партија, етнички или социјален статус. Ама од афект, и од недостаток на аргументи, немаш што друго да напишеш, па стандардните етикети. Баш ми е гајле за сдсм, ако се прашувам јас, одамна требаше да се распадне. Истиот став го делам и за дпмне. :)

А за ова, се надевам дека ќе попапа кривична, за памет. Овие работи можат и поумешно да се направат. Пример, го викаш на дебата и го мочаш, наместо да го демнеш.

Ајде сега легни си, и земи нешто за смирување, многу си напнат. :)
bukvalno.

mene mi e morbiden toj moment kade sto vozrasni lugje opravduvaat nasilstvo i javni zakani po lugje koi sto si go izrazile svojot stav na x tema, bez razlika kolku e kontroverzen stavot.

za stavovi mozes da se slozis, da ne se slozis, moze i da se slozis deka ne se slozuvate, no ne i da napadnes nekogo ili da mu se zakanuvas javno poradi stavovi koi ne gi delis ili ti se kontroverzni.

morbidno e kako lugje podrzuvaat nasilstvo i zakani vrz nekoj koj sto ima razlicni stavovi, bez razlika dali istite se ispravni ili ne.

pritoa, odgovor so nasilstvo i so zakani sprema sogovornik na stavovi so koi sto ne se slozuvas e odlicen pokazatel na nezrelost i kapacitot na licnosta, koja nema vrska so godinite.

istoto go ima i na ovoj forum vo seriozni dozi, kade sto namesto procesiranje na stavot na sogovornikot, diskutiranje i debatiranje na temata, se odgovara so defanzivnost, se lepat etiketi nepotrebno kako rezultat na nekoi nesfatlivi konstatacii.

ova i e i pricinata shto se pomalku diskutiram na forumov, zatoa shto sekogash zavrshuva so ad hominem, spinovi, etiketiranja, nepotrebni i nicim izazvanim konstatacii kade sto moras konstantno da se objasnuvash dodeka poedinci ti ja defokusiraat temata so cel da te umorat i da ispadnat vo pravo.

bukvalno.

mene mi e morbiden toj moment kade sto vozrasni lugje opravduvaat nasilstvo i javni zakani po lugje koi sto si go izrazile svojot stav na x tema, bez razlika kolku e kontroverzen stavot.

za stavovi mozes da se slozis, da ne se slozis, moze i da se slozis deka ne se slozuvate, no ne i da napadnes nekogo ili da mu se zakanuvas javno poradi stavovi koi ne gi delis ili ti se kontroverzni.

morbidno e kako lugje podrzuvaat nasilstvo i zakani vrz nekoj koj sto ima razlicni stavovi, bez razlika dali istite se ispravni ili ne.

pritoa, odgovor so nasilstvo i so zakani sprema sogovornik na stavovi so koi sto ne se slozuvas e odlicen pokazatel na nezrelost i kapacitot na licnosta, koja nema vrska so godinite.

istoto go ima i na ovoj forum vo seriozni dozi, kade sto namesto procesiranje na stavot na sogovornikot, diskutiranje i debatiranje na temata, se odgovara so defanzivnost, se lepat etiketi nepotrebno kako rezultat na nekoi nesfatlivi konstatacii.

ova i e i pricinata shto se pomalku diskutiram na forumov, zatoa shto sekogash zavrshuva so ad hominem, spinovi, etiketiranja, nepotrebni i nicim izazvanim konstatacii kade sto moras konstantno da se objasnuvash dodeka poedinci ti ja defokusiraat temata so cel da te umorat i da ispadnat vo pravo.
Тоа е стара вмровска тактика, и функционираше се додека не пукна шамарот на Фрчко на паркинг просторот на правниот факултет. И тогаш демнеа новинари и критичари на власта, разбирливо, сега власта е во блага криза, па паничат. И Дафина се надоврза на оваа низа демначи. Само сега демнењето е кривично дело, тогаш не беше.

Моите политички ставови, на форумов, беа популарни само кога ја критикував власта на сдсм. Знам дека е вмровско гнездо, а има и такви кои се крајно разочарани од политиките на претходна власт, и намерно провоцирам и за терористите и за комунизмот и секогаш пали. Тоа им е тригер, одма одат офанзива. Така си ги распознаваш. :)

Заев настапи премногу центристички и елитистички, сите министри беа добро финансиски етаблирани, а мал дел наметнати од невладиниот сектор. Тоа не е работничка партија која треба да ја претставува ниската и средната класа. Прескокна преку партиското раководство, кое изрази незадоволство и ја казнува партијата неколку изборни циклуси по ред, а дел се отцепи во друг политички ентитет. Претходно тоа му се случи и на Никола, кој остана со грст градоначалници. Со овие политики, и Мицко го чека иста судбина, каде веќе загуби премногу гласачи во однос на последните парламентарни со локални избори.

Економските политики на Заев беа ужасни, премногу влезе во социјалдемократскиот филм, со таа матрица, државата се држи во финансиско заложништво, премногу капитал оди за социјални трансфери, во однос на оние за економски раст и развој.

Мицко продолжи со левичарскиот сон за голема држава, ги прошири ингеренциите на државата, така оформи нови министерства, а во дел направи преструктурирање. Ко за мала држава, храниме премногу административен кадар за кој нема ни реална потреба.

Нас ни е потребен конзервативен лидер, кој ќе се обиде да оформи македонска политичка лига, кој ќе ги задржи националните цели и интереси и нема да тргува со националните прашања и државниот идентитет. Проблемот е во тоа што нема голема конзервативна партија во македонскиот политички блок, сите се лево наклонети, иако дел глумат конзервативни, демохристијански и националистички.

Можеше да има преквалификација, не викам не, ама обвинението беше потврдено. Пресудата беше правосилна. И да беше преквалификивано, пак ќе требаше да си одлежи некоја година. Затоа реков, албански ментален склоп.

Мислам дека е редно да му напишеш една песна, одамна не сум прочитал за ваква љубов.

Секој кој направил кривично дело, мора да одговара и/или да лежи, независно од политичка партија, етнички или социјален статус. Ама од афект, и од недостаток на аргументи, немаш што друго да напишеш, па стандардните етикети. Баш ми е гајле за сдсм, ако се прашувам јас, одамна требаше да се распадне. Истиот став го делам и за дпмне. :)

А за ова, се надевам дека ќе попапа кривична, за памет. Овие работи можат и поумешно да се направат. Пример, го викаш на дебата и го мочаш, наместо да го демнеш.

Значи можеше да има преквалификација, не можеше, мораше. И пак за тебе се терористи. Догматски да се гледало на пресудите на кацарска судство, кој кур, шо кур ако е потврдено обвинението и пресудата е правосилна, не е божја заповед. Во кој универзум, јавниот обвинител го знај исходот на постапката? Во кој универзум јавниот обвинител на главна расправа лаже дека обвинет имал пиштол и имал намера да го убие идниот премиер кога на снимките јасно се гледа дека обвинетиот нема пиштол и како таа така наречена обвинителка утврдила дека обвинетиот имал намера да го убие дотичниот и на таквиот изведен доказ од судијата му се поклонува верба и се прифаќа? Во кој универзум за јавната обвинителка излегуваат снимки во кои се исмејува со обвинетите и во кои вели дека знаела кој колкава казна ќе добие и дека ќе има една ослободителна пресуда? Во кој универзум јавната обвинителка признава дека се координирала со актуелен премиер за тековен судски процес и минува без никакви последици? Според твојот догматски пристап на коњ кој гледа само напред, не е ова мешање на извршната во судската власт и влијание врз процесот? Во кој универзум се бираат обвинети од око од политичка партија, во Собранието влегоа стотина луѓе, зошто сите не беа обвинети за тероризам, зошто само токму членовите на патриотските здруженија? Во кој универзум се носи пресуда врз основа на лажен сведок кој неколку пати ја менувал изјавата по договор на јавната обвинителка, во замена да добие полесна казна за лажното сведочење? Во кој универзум учество во толпа се квалификува како терористичко загрозување на уставниот поредок? За упадот во Капитол во Сад ист случај, во кој имаше и мртви се дадоа едноцифрени казни затвор, кај нас во кој немаше ни мртви ни повредени, само изгребани и искубани од непознати лица, се дадоа 300 години вкупно затвор.

СЕ надевал ќе добиел кривична, а за мочкото кој се измоча не се надеваш, види шо пиши и шо објавва гнидата, ама за него нема кривична пријава.

Афект, немање аргументи, ете ти погоре кажи во кој правен систем ваквото силување на правдата е нормално и практикувано. Монтиран случај како во комунизмот да се бранело и тогаш пресудите биле правосилни во превод според тебе правилни и необременети со идеолошки влијанија и желби за елиминирање на политичките противници. Ногу јак аргумент, правосилна била пресудата и така е како шо е кажано во пресудата, фактичката состојба е таа, утврдена врз основа на лажни сведоци и непостоечки снимки. Нема врска дека случајот е фалц од почеток до крај, грешна квалификација, влијание врз сведоци, мешање на политичари во процесот, погрешно утврдена фактичка состојба, суштествени повреди на одредбите на кривичната постапка, од секој можен аспект случајот е фаличен за што признава и самата јавна обвинителка која го водела. Ама не, така е напишано и ќе верваме сега, дури и во комунистичките режими имало помалку повреди на законите и законодавството при судењето на политичките неистомисленици. Сигурно во криво се и шведските и грчките судови кои донеле одлуки против екстрадиција на дел од обвинетите бидејќи се работело за политички прогон.
Screenshot_20260214_013924_Chrome.jpg
Screenshot_20260214_014015_Chrome.jpg
Screenshot_20260214_014022_Chrome.jpg
Screenshot_20260214_014123_Chrome.jpg
Screenshot_20260214_014230_Chrome.jpg
Еве шведскиот Врховен суд не е стручен, појма нема кога одлучува дека делото одговара на бунт според нивниот кривичен законик и дека е политичко и дека има пречки за екстрадиција. Кацарска е постручна, појќе знај, вервај му неа, која си доби позиција уставен судија по добро извршената задача од заев.
Правосилна била пресудата и готово, треба да мижиме на неправдата, божја заповед е на кацарска. Ебати аргументо.

Песна да сум му напишел, јас само кажвам какви е реалноста. Ти си тој кој слепо браниш монтирани политички случаи. Љубовта е за жени и педери, ама изгледа ти си заљубен во вилма и добрила штом толку ревносно ги браниш нивните наместени обвиненија и пресуди. Срамно е ова. Голем срам.

apsolutno ne.

i sto go sprecuva da otvori biznis na tugjo ime?

nas ni trebaat karierno i biznis uspesni lugje koi veke se finansiski mokni do stepen da ne gi interesiraat parite, tuku legacy.

ne ni trebaat kopita koi denar nemaat stvoreno vo zivotot i si gi koristat funkciite da go zarabotaat ona sto nikogas ne bi go zarabotale vo privaten biznis.

ja imam drug, moj citat:

"profesori ne treba da se politicari, pogolema korist od niv ima na fakultetite, otkolku vo politikata".

drzavava ne ja unistija uspesnite (ne onie tranzicionite) biznismeni, tuku profesorite.
Дека Заев оти беше бизнисмен ја среди државава. :tapp:
Анѓушев да не го спомнуваме.

Знам дека е вмровско гнездо, а има и такви кои се крајно разочарани од политиките на претходна власт, и намерно провоцирам и за терористите и за комунизмот и секогаш пали.
Никогаш не си бил повеќе грешка од оваа констатација.

На иста страна си со татарите во одбрана на пичката северџанска, имаш кажано дека си од малцинствата, па не чуди дека си против македонската држава и Македонците.

Дамби е од малцинствата? Ова објаснува многу.

Никогаш не си бил повеќе грешка од оваа констатација.
Имаме значителен прогрес со ФК Лацио, од тоа дека не требало да одговараат затоа што го бранеле Уставот, до преквалификација на делото.

Тоа се два индикатори за детекција на вмровци, и секаде, во секое време и во секоја ситуација функционираат. И не, не треба национално обединување околу системски престапници со ефективни затворски казни кои се обидоа да спречат мирен трансфер на власта. Истите, во неколку наврати, беа извисени од матичната партија која имаше правни алатки да ги амнестира.

Секогаш сум во право. :backa:

Имаме значителен прогрес со ФК Лацио, од тоа дека не требало да одговараат затоа што го бранеле Уставот, до преквалификација на делото.

Тоа се два индикатори за детекција на вмровци, и секаде, во секое време и во секоја ситуација функционираат. И не, не треба национално обединување околу системски престапници со ефективни затворски казни кои се обидоа да спречат мирен трансфер на власта. Истите, во неколку наврати, беа извисени од матичната партија која имаше правни алатки да ги амнестира.

Секогаш сум во право. :backa:
Дамби, многу си арогантен за да испаднеш во право, а притоа не беше на форумов колку, 3 години? Иначе форумов е дувло на Левица, да те апдејтирам оти не си во тек. На сите анкети левица победува тука.
:kafence:

Дамби, многу си арогантен за да испаднеш во право, а притоа не беше на форумов колку, 3 години? Иначе форумов е дувло на Левица, да те апдејтирам оти не си во тек. На сите анкети левица победува тука.
:kafence:
Тежината на аргументот е ирелевантна во однос на моето присуство или отсуство на форумот. Фактичката ситуација е онаа која ја претставив, тоа што некому не му се допаѓа, е сосема друга работа.

А во однос на анкетите на Левица, истото не се пресликува во наративниот став. Грст се такви кои отворено ги бранат или воспеваат политиките и/или идеологијата на таа политичка партија.

Тежината на аргументот е ирелевантна во однос на моето присуство или отсуство на форумот. Фактичката ситуација е онаа која ја претставив, тоа што некому не му се допаѓа, е сосема друга работа.

А во однос на анкетите на Левица, истото не се пресликува во наративниот став. Грст се такви кои отворено ги бранат или воспеваат политиките и/или идеологијата на таа политичка партија.

Брат, те молам не се бави со политика веќе.

Тоа е зошто се во најголем дел пребегани комуњари, а комуњарите мислат дека врв на нивната интелектуалност е да се лажат себеси дека се независни.

Тоа беше проблемот на СДСМ, тоа е и ќе биде проблемот на Левица. Имаат членство што се срами да каже дека е членство.

... се додека не ја почувствуваш на твоја кожа неможност да докажеш твоја правичност и ги одлежиш годините млад во затвор рушејќи се целиот твој свет беспомошно нели за ,,кривично дело,, кое се протолкува меѓу редови, е тогаш друга приказна ќе везиш, вака од страна лесно да пишуваш, бај де веј каде беше 2001 година? ...ја читаше лектирата Зоки Поки?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom