Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Да, целосно! Треба да им се дозволи да возат без возачка како до сега.

• Делумно. Дополнително државата да им овозможи бесплатно полагање за возачка на ранливите категории.

• Делумно. Државата треба да им ги врати колите, но за да возат треба да си положат за возачка.

• Не. Законите треба да важат подеднакво за сите.

• Воздржан. Не ме засега.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Почнувајки од председателот на левица.
Левица за ништо не се залага... само онака исфрлаат барање по барање а кога ќе ги погледнеш барањата пола се во спротивност со другата половина и само фрлаат дрва и камења те по сдснмк те по вмро-дпмне...
... „популарноста“ и се должи на „слаткоречивоста“ т.е. пцуењето без задршка по се, кое наидува на добар примем кај помладите запаленковци.

.... во суштина и покрај нејзиниот раст се уште е безначајна гола вода, компасот им е расипан...
Што е со претседателот на Левица? Имаш нешто лично против него или пак по ...., ајде речи ни каков претседател на Левица ти би сакал?
Ако за ништо не се залага тогаш навистина е НАЈДОБРАТА, овие другите се залагаат кој за Арнаутистан, кој за Бугаристан кој Грекистан па Левица излегува најдобрата :)
Аха популарност стекнале затоа што пцујат, кај ги ушите овие работи (знам по цел ден на медиумиве истот во го сервираат), е па токму тоа е најголемуиот недостаток кај Левица треба да почне да мава можеби тогаш ќе ви дојде во глаата ама тешко ќотекот не помага секогаш, многу поефикасна е масовна манипулација...

“Гола вода“ немале “компас“ овие трчи лажи по цел ден лажат сушат ама овие биле гола вода (да се разбереме имам барем 1000 забелешки на нивна програма и водење односи со јавност) ...и што имаат еден компас у 3пм, само како папагали повторуваат северџганистан отан Еу-ропска, да им ибам тоа компасот!

Последно уредено:
Имаат викенди кога си одат дома.
Ако знаеш какви се луѓе се примени во касарната и од каде доаѓаат не треба многу калкулации.

Јасно ми е се, по 50тина овци продаваа нивните дома за да дадат мито и да ги вработат во војска или полиција

Си земав фикус за у канцеларија. Аирлија нека е
Ако барем за иг сме искрени батко Џорџија беше најдобриот Претседател на Македонија!
(ако те интересира можам и да аргументирам, ама ако си учествувал во неговото рушење тогаш е разбирлив и ставот твој, сепак нема миење на совеста.)

Да прашам денс има претседател, жив е, освен што зема плата јас и не гледам некоја активност???

Ако барем за иг сме искрени батко Џорџија беше најдобриот Претседател на Македонија!
(ако те интересира можам и да аргументирам, ама ако си учествувал во неговото рушење тогаш е разбирлив и ставот твој, сепак нема миење на совеста.)

Да прашам денс има претседател, жив е, освен што зема плата јас и не гледам некоја активност???
Се бави со манекенство мада годините не и се за тоа!
...јбг... неостварени соништа од младоста....
... кој ли ја заеба за да ја прават председател, нема, просто нема авторитет.... вмровци едноставно немаат среќа кога предлагаат надворешни лица за високи функции, стално кога поставиле некој не вмровец на висока функција која нив им припаѓа се заебале, толку ли се наивни

Ликот за кој пишуваш пофални зборови, беше тешко насанкан од несудениот Новеловец из Муртино, исто како што мандатот му помина во „тресење зелени„ и „мудро молчење„.

Што друго имаш да кажеш во негова „апологетика„?...

Па баш напротив, Фикусот е најслаб претседател на независна Македонија, у мртва трка се со бабето која сеуште има мандат. Ке остане запаметен по буквално ништо, нем посматрач у време кога функцијата претседател беше многу битна. Он успеа да подпадне под најминималниот притисок и да му го даде на тацна мандатот на Заев, демек ги доби гаранциите што ги бараше :pos:

Иронијата е поголема што има отворено школа за млади лидери, онака буквално нема ништо лидерско и државничко у него, само кукавичлук и ништо повеќе, а држи лекции на млади вмровчиња како да бидат лидери.

Уште еден у плејадата вмровци кои што се најадоа и напија за сите пари додека беа на власт и со ништо ниту тогаш ниту денес не придонесоа или придонесуваат за унапредување на државата.

Убедливо најслаб председател беше ликот кој имаше 10 тикови во минута, кој не емигрирал во странство затоа што станал председател, не џабе го викаа Стево-лапрда. Председател со јазик побрз од мозокот.
Колку и да не го сакам сдснмк но од сите протуви кои станаа председатели мислам дека лицето Б,Ц. најдобро се држеше до функцијата.
Тоа најдобро е условна категорија, зошто во се друго не испозаеба ко никој.

Последно уредено:
@Пророкот @Middle Distance Runner
A koj spored vasata sekta bil najdobar pretsedatel od nezavisnosta do sega ?
Onaka me interesira kako razmisluva random levicarsko trkalo ?
Не го ставај пророкот у таа категорија .... левичарството и клерикаризмот не идат заедно:ајнапиво:

Маркс, Енгелс, Ленин, Енвер Хоџа, Мао Це Тунг и слични не одат заедно со библијата.

Не го ставај пророкот у таа категорија .... левичарството и клерикаризмот не идат заедно:ајнапиво:

Маркс, Енгелс, Ленин, Енвер Хоџа, Мао Це Тунг и слични не одат заедно со библијата.
Sve toa izgubeno vo prostor i vreme e.
A i sojma veze, ete neka si kazat koj bil spored niv naj pretsdeatel na republikata.

Sve toa izgubeno vo prostor i vreme e.
A i sojma veze, ete neka si kazat koj bil spored niv naj pretsdeatel na republikata.
Нити тие нити ние ниту другите можат тоа да го кажат, ние досега сме немале стварно избран председател, сите се лица поставени на функција по заслуга на партиските гласачки машини т.е. гласовите на неопределените скоро и да немаат никакво влијание па затоа разочарани во огромен број и не излегуваат на гласање.

Последно уредено:
Јас секта не сум, не припаѓам ниту на сдс ниту на вмро. Ако некој е секта тоа сте вие вмровчињата, јер при гласање мозок не укључувате, гласате се што е сервирано од партија. Кондура скапана да кандидираат, вие ќе и аплаудирате и ќе ја гласате јер од партија ви кажале дека кондурата треба да се гласа. Државата е ваква од вас и сдс. Ја направивте Неодржлив проект, кој не е прашање дали, туку кога ке прогласи колапс на секое поле и ќе мораме да се припојуваме на други држави или да носиме странци да не управуваат.

Кога сме кај претседателите, вашите се тежок дебакл. Сдс нешто погодија, вие не успеавте ништо да погодите, и наградите за најлоши претседатели ги држите вие како партија, а вашите претседатели нека си врамат по една слика од фикус како симбол за нивното делување во време кога биле на чело на државата.

Накратко-никој од нив.

Од тие „никој„ можам да го одвојам саде чичко Киро, кој, со оглед на тоа дека доаѓаше од времињата во кои Македонија се формираше како каква-таква држава, сепак Киро држеше грам достоинство и не се избрзуваше со непотребни одлуки за на пример, менувањето на името или продавање на било кој државен суверенистички атрибут.

За тоа негово инаетење, Киро беше подмитуван па и „гаѓан„.

Патем кажано, немам партиска, туку верска определба, а идеологиите од партиите не ми се предмет од интерес.

Последно уредено:
Јас секта не сум, не припаѓам ниту на сдс ниту на вмро. Ако некој е секта тоа сте вие вмровчињата, јер при гласање мозок не укључувате, гласате се што е сервирано од партија. Кондура скапана да кандидираат, вие ќе и аплаудирате и ќе ја гласате јер од партија ви кажале дека кондурата треба да се гласа. Државата е ваква од вас и сдс. Ја направивте Неодржлив проект, кој не е прашање дали, туку кога ке прогласи колапс на секое поле и ќе мораме да се припојуваме на други држави или да носиме странци да не управуваат.

Кога сме кај претседателите, вашите се тежок дебакл. Сдс нешто погодија, вие не успеавте ништо да погодите, и наградите за најлоши претседатели ги држите вие како партија, а вашите претседатели нека си врамат по една слика од фикус како симбол за нивното делување во време кога биле на чело на државата.
Na levica pripagjas so po difolt te pravi sektas :toe:
I ne mi objasnuvaj koj kakvi bile i od koj bile, ne te prasav toa trkalo edno glupo levicarsko.
Edna prosto prosirena recenica ne si sposoben da ja procesiras ebate kurtonot saren :facepalm:
Автоматски споено мислење:

Накратко-никој од нив.

Од тие „никој„ можам да го одвојам саде чичко Киро, кој, со оглед на тоа дека доаѓаше од времињата во кои Македонија се формираше како каква-таква држава, сепак Киро држеше грам достоинство и не се избрзуваше со непотребни одлуки за на пример, менувањето на името или продавање на било кој државен суверенистички атрибут.

За тоа негово инаетење, Киро беше подмитуван па и „гаѓан„.

Патем кажано, немам партиска, туку верска определба, а идеологиите од партиите не ми се предмет од интерес.
Kiro kolku ni go zabiberi, uste ne mozime glava da krenime od togas.
Partiska, verska, sekta si e sekta :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom