Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Мора да се каже виновникот за неуспехот овие шест години, плус две ќе бидат најмалку на власт а тоа е Борче Димитровски (секретар на општина Битола).
Се друго е само фарса — дека била виновна само претходната управа, која тој ја делегираше. Истото важи и за сите кадровски решенија, кои се негови: од тренери, па дури и до играчи. Сè оди преку партија, како и претходно, но сега алфа и омега е Борче. Тој го донесе тренерот што сега го наоѓате виновен. Конкретно, се прават експерименти со играчите, а се негува его и некој рејтинг со помош на десното маде на Борче, Александар Стефановски (играчот, човекот за сè на секретарот).

Значи, нека паднат маските и кажете го човекот, бидејќи сите заобиколувате: играчите биле криви, па стручен штаб, кога сите знаеме дека мисли е Грујо вториот дел — најзебагниот и самобендисан човек што се родил во Битола, кој управува со градот и, пред сè, со клубот. Се понаша како да му е наследство од татко му, па сите мора да аминуваат. Дел ќе ги купи, а другиот дел на сила мора да пејат во хорот. Трети не смеат да имаат никакво мислење додека овие се на власт, а потоа, сите ќе видат и бидат гласни а тој ќе се скрие како што беше со сите претходни политичари кои се мешаа во спортот.
Се мислам дека за брзо ќе ни кажат како за Вардар, или ќе биде по наше или нема да постоите!
Цел град гледа дека тренерот е закочен во минатиот век, дека носи играчи за провизија а Борче уште го брани.Зошто !?
Само ќотек друго решение нема!

Мора да се каже виновникот за неуспехот овие шест години, плус две ќе бидат најмалку на власт а тоа е Борче Димитровски (секретар на општина Битола).
Се друго е само фарса — дека била виновна само претходната управа, која тој ја делегираше. Истото важи и за сите кадровски решенија, кои се негови: од тренери, па дури и до играчи. Сè оди преку партија, како и претходно, но сега алфа и омега е Борче. Тој го донесе тренерот што сега го наоѓате виновен. Конкретно, се прават експерименти со играчите, а се негува его и некој рејтинг со помош на десното маде на Борче, Александар Стефановски (играчот, човекот за сè на секретарот).

Значи, нека паднат маските и кажете го човекот, бидејќи сите заобиколувате: играчите биле криви, па стручен штаб, кога сите знаеме дека мисли е Грујо вториот дел — најзебагниот и самобендисан човек што се родил во Битола, кој управува со градот и, пред сè, со клубот. Се понаша како да му е наследство од татко му, па сите мора да аминуваат. Дел ќе ги купи, а другиот дел на сила мора да пејат во хорот. Трети не смеат да имаат никакво мислење додека овие се на власт, а потоа, сите ќе видат и бидат гласни а тој ќе се скрие како што беше со сите претходни политичари кои се мешаа во спортот.
Се мислам дека за брзо ќе ни кажат како за Вардар, или ќе биде по наше или нема да постоите!
Цел град гледа дека тренерот е закочен во минатиот век, дека носи играчи за провизија а Борче уште го брани.Зошто !?
Само ќотек друго решение нема!
Site se menlivi samo Pelister e vecen!
Siguren sum deka trenerot nema da izdrzi tri kola rastur sistem ja napraj ekipata a ima uste vreme da se spasi sezonayq sega se zavisi od upravata

Utre so Novaci ke igrame kaj niv so vtor tim od 13 casot ako ne zemime spic pak ke bidi ista prikazna kako esenta ista greska prajme a za trenerot nema so da se kazi osven deka e site si gi napraj dusmani osven to kuljata selanecot eden nema za nego vo gradot za dve meseci sekade se posra so srekja ke bese nasa eden ne pogodivme kako so treba so godini !

Denes poraz na kombiniraniot sostav vo kalta vo Novaci kaj nas solidno izigrale nekoj no za iminja cekam da pisi nekoj so bese tamu da ne prajme rekla kazala muabeti sega najvazno vo Cetvrtok prvo kolo so Rabotnicki doma posle pekolen raspored Baskmi vo gosti pa Struga doma ,Skendija vo Tetovo pa so Sileks doma i posledno kolo so Tikves vo Kavadsrc8 so znaci osven prvata utakmica posle se plus posle e super no do togas ocleuvam da go izbrkaat trenerot I nesto da se smeni konecno za od slednata sezona samo so nema ni trener pokje site gi probavme za dzabe

Денес со Новаци и она кое беше очекувано, Новаци е квалитетна екипа, поголем мотив, прелош терен (требаше да се игра на вештачка), ама ме плаши немањето на доволно желба и жар за победа, а то се гледа кај секоја топка шо е 50-50, се гледа го славењето на голојте, мислам дека да беше друг шпиц на оние 100% шанси ќе даевме 3 гола, бената на турчинот му фати 1 на 1, тој мана уште 2 пречки, а една пречка мана и Штефот, од кај нив имаа шанси Стефановски и Драгарот воглавно од прекини, висината на екипата кај нас беше денес 120цм просек... И на ваков терен задоволен сум од Давид, Гаце, Мрмач, Кице, Мурго, Штеф, па и Кико коректно изигра, иначе тврдам дека Кице ни е најдобриот стопер шо го имаме и ќе биди штета ако не го игра Милан... претходно истата грешка ја напрај Капинот, па ко свати беше касно... На Кице не му менва ни од каков тип е утакмицата, ни противникот, ни теренот, секогаш 120%, само незнам како другите не ги фаќа малце инает да бидат како него, тивок лидер и ако се прашвам, тој треба да биди втор капитен. Андреј имаше неколку одлични одбрани, голојте не се фаќаа, чисти ситуации. Турчинот нема да остани, а не е исклучена можноста да се донеси уште 1-2ца.

Денес со Новаци и она кое беше очекувано, Новаци е квалитетна екипа, поголем мотив, прелош терен (требаше да се игра на вештачка), ама ме плаши немањето на доволно желба и жар за победа, а то се гледа кај секоја топка шо е 50-50, се гледа го славењето на голојте, мислам дека да беше друг шпиц на оние 100% шанси ќе даевме 3 гола, бената на турчинот му фати 1 на 1, тој мана уште 2 пречки, а една пречка мана и Штефот, од кај нив имаа шанси Стефановски и Драгарот воглавно од прекини, висината на екипата кај нас беше денес 120цм просек... И на ваков терен задоволен сум од Давид, Гаце, Мрмач, Кице, Мурго, Штеф, па и Кико коректно изигра, иначе тврдам дека Кице ни е најдобриот стопер шо го имаме и ќе биди штета ако не го игра Милан... претходно истата грешка ја напрај Капинот, па ко свати беше касно... На Кице не му менва ни од каков тип е утакмицата, ни противникот, ни теренот, секогаш 120%, само незнам како другите не ги фаќа малце инает да бидат како него, тивок лидер и ако се прашвам, тој треба да биди втор капитен. Андреј имаше неколку одлични одбрани, голојте не се фаќаа, чисти ситуации. Турчинот нема да остани, а не е исклучена можноста да се донеси уште 1-2ца.
Od to so mi rekoja turcinot ne bil los plus na toj teren I site rekoa deka e dva pati poaren od srbinot Filip Petrovic no ete so velis vo skucaj da density uste dvajca togas neka ne fo zemaat no pak ke recam srbinot e greska ne turcinot so dva trenizi posren od ovaj so dojde od Pirot no rabotata I so site se stranci plus novi so najavuvas garant ke bidat stranci oti nasi slobodni igraci nema denes I Misov go zede sileks so znaci nema drugi no jasno e deka vaka ke bidi tesko plus rasporedot e krvoj I se ke se svedi na prvata utakmica so Rabotnicki ako tepame ke se olabaj rabotata ako ne ke lutame I so sostav I se drugo ...

Без класичен шпиц и стандарден среден ред пак ќе се гледа очобол фудбал. Ама “ура” ќе сме опстанеле. Ќе туркаме со сила како и досега, ти се враќат нозете а пак одиш, по матуфи ниту имало ниту ќе има.

Моја прва љубов така и ќе остане.

Od to so mi rekoja turcinot ne bil los plus na toj teren I site rekoa deka e dva pati poaren od srbinot Filip Petrovic no ete so velis vo skucaj da density uste dvajca togas neka ne fo zemaat no pak ke recam srbinot e greska ne turcinot so dva trenizi posren od ovaj so dojde od Pirot no rabotata I so site se stranci plus novi so najavuvas garant ke bidat stranci oti nasi slobodni igraci nema denes I Misov go zede sileks so znaci nema drugi no jasno e deka vaka ke bidi tesko plus rasporedot e krvoj I se ke se svedi na prvata utakmica so Rabotnicki ako tepame ke se olabaj rabotata ako ne ke lutame I so sostav I se drugo ...
Не најавив јас, најави тренерот на последната изјава, иначе стварно немам инфо и нејќам да имам, ама да се донеси нешто квалитетно ако се носи, а квалитетно сега едино некои црнци оти ако чекаме на дел од србите...

4та лига во Турција :facepalm: Еден нормален нема во нашиов фудбал…
А другите наши ,,засилувања " ги видел од регион и трета лига Србија? Овај преоден рок го пробавме и дното ако некогаш го имаше исто како и Работнички и Шкупи па и Ширче за тоа сите сме топтан за 2 лига ..

Да земиш шпиц Филип Петровиќ да ти биди некој 25 години од факинг Пирот(српска трета лига) треба да си мрднат па тој ако чинеше некој ќе го видеше кај северниот сосед да не зборам за другото комшија (Милојевиќ) на тренерот си го донесе тука на позајмица и така еден српски менаџер ни донесе еден куп срби за процент го зеде и сега си замина ...лудило но пак ќе речам не се криви играчите и мене да ми речат ќе одам во Пелистер туку кој ги донесе(Милан Стојановиќ и менаџерот)и кој ги плате (опшрината односно ние).
Овие сите треба да платат за да играат во Пелистер плус годинава 80 години љубилеј и прв пат на дресот со знакот на Чкембари :yid: и сега некој ќе ни продава мадиња за бубрези како прв пат да гледаме фудбал :mad:море само ќотек и сите бркање од клубот !

И работнички се засилија, проверени играчи зедоја... ќе биди тешко

Тука се поставува прашањето(не лично до тебе):

Зошто нашите не зедоја проверени играчи, туку зедоја играчи од третата српска и четврта турска лига ?

Ова ми личи ко случајот со Писето ко зеде Молдавци во Пелистер... На крај завршија во фк ЈениМале како фудбалери дел од нив.

Тука во фудбалот е јасно како ден дека се работи за профити и дрпање на пари преку менаџерски игри. Ама на крај цехот ќе го плати клубот и ќе се врати нсзад во селска лига.

После се чудат зошто зеј празен стадионот... Е ќе зеј уште долго после ова сквернсвење од страна на локалните партиски потрчковци.

Кој проверени играчи.Освен голманот кој има 53 настапи за Камерун кој други земаа,од Шкупи и Ѓорче од најслабите екипи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom