Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
(Видео) Блокиран патот Битола-Ресен, возеле џупци без возачка па полицијата им ги зела возилата!

Мора војската пуштање со тенкови, солзавци, водени топови, сѐ, и да се согази.
Pa shto kur ne ja pushtat vojskata?
Koj kur ti se krivi liberali i zheni za gupcite koga na vlast se vmro koi ne smeat da im pisnat na gupci, po Godi se shetaat prosat, se naselile u toa duvloto Ranka Milanovic, palat sho kje stignat, kradat, galamat u sred Skopje i nikoj ne smee da im pisne.
Shto kur ne im otidesh so mitralez tuku se kurchis na net samo??

Pa shto kur ne ja pushtat vojskata?
Koj kur ti se krivi liberali i zheni za gupcite koga na vlast se vmro koi ne smeat da im pisnat na gupci, po Godi se shetaat prosat, se naselile u toa duvloto Ranka Milanovic, palat sho kje stignat, kradat, galamat u sred Skopje i nikoj ne smee da im pisne.
Shto kur ne im otidesh so mitralez tuku se kurchis na net samo??
Шо ти е тебе проблемот? Кажи си ги фрустрациите ајде.

Во пола градови протестираат, палат. Да сме држава, им ги пушташ ЕБР во секој град и ги епакуваат ко куфер, племе им ебам гнасно.
Проблемот пак оди то едно исто лајно, ВРО и СДС, кои за гласови му дадоја сѐ, и почнаа нас да ни се серат. Дај му да јади со рака, во истата ти се моча и сери. Јас најдобро го познавам то племе гнасно смрдено индијско. Да бевме САД како шо е сега само решетење слободно. Тука истите кури шо му дадоја права че те затворат тебе, не само во Македонија, Германија, Франција, низ цела Европа. Такви гадови владеат.

Ама че дојди време да се држи пушка в рака ко некогаш, че се смени нешто, отсега нека му ја мислат.

Шо ти е тебе проблемот? Кажи си ги фрустрациите ајде.
Nemam ja frustracii nikakvi, gupci organski ne podnesuvam samo za razlika od tebe ne se lazham sebe deka za gupcite se krivi liberalite Evreite i ne znam koj, tuku nashite politichari na koi im e pobitno da soberat glasovi od istite gupci sto mozhat da pravat shto sakaat i zakon ne gi fakja.

Nemam ja frustracii nikakvi, gupci organski ne podnesuvam samo za razlika od tebe ne se lazham sebe deka za gupcite se krivi liberalite Evreite i ne znam koj, tuku nashite politichari na koi im e pobitno da soberat glasovi od istite gupci sto mozhat da pravat shto sakaat i zakon ne gi fakja.
А кога јас то ме го имам потенцирано? Години наназад то го зборувам за нив дека СДС и ВРО им дозволија, плус додатен фактор се тие либералите платени за да ги штитат.

Јас треба тука за тебе и за некој друг да се повторувам и исповедам? Ете оди побарај ги моите мислење.

А то со евреите е сосема трето нешто. Не спомнав ништо тука за то.

Јас сакам да ги решетам, проблемот во Европа е шо владеат лајна шо тебе че те затворат а не нив. И не вреди да лежиш затвор да те кла тие истите корумпирани амеби шо им дале права.

Затоа САД сакам кога станува збор за слобода, директно некој можи да помина со кола да ги испука.
Автоматски споено мислење:

Ако има интервенција од специјална единица или војска, ако случајно пропуштам некој нека ме означи за таква новост. Дај Боже да да се прати.

Последно уредено:
Daleku od toa da gi branam vmro ama ova se desava na cel evropski kontinent, malcinstvo odnosno muslimanite protestiraat za sto sakaat i nikakov zakon ne gi faka nikade, a za zal nie odamna sme trgnati na toj pat kon EU i Brisel i zatoa i ova ni se desava. Ne mozes da ocekuvas od mocko kako Toskovski da dade naredba za ebr i kotek na cigani koga kako mocko e postaven bas tamu za minister ne mvr. Nasekade vo svetot gledame kako se resevaat vakvi problemi, samo za zalnata Evropa ocigledno nema spas i vaka muslimani i crni gomna ke ne javaat dodeka ne stanat mnozinstvo pa posle oni ke znaat kako da ni go najdat krajot. Za ovie samo ICE vo USA se drugo e laga.

Во пола градови протестираат, палат. Да сме држава, им ги пушташ ЕБР во секој град и ги епакуваат ко куфер, племе им ебам гнасно.

Само војна и Олуја против цел исламистички џган(турци, шипци, цигани итн.) е ЕДИНСТВЕНО решение за спас на Македонија

Колку побрзо толку подобро, затоа треба да се работи многу сериозно и брзо, подобро да вадиш канцер у втор него четрврт стадиум

Само војна и Олуја против цел исламистички џган(турци, шипци, цигани итн.) е ЕДИНСТВЕНО решение за спас на Македонија

Колку побрзо толку подобро, затоа треба да се работи многу сериозно и брзо, подобро да вадиш канцер у втор него четрврт стадиум
Ne mi e jasno zosto se tolerira malicinstvo koe te mrazi ae sponive se pogolemi igraci, stoat dve drzavi pozadi niv, niv gi ebeme preku institucii i indirekno ama so e so cergive, koj kur na ovie im popustame.

Последно уредено:
А да искочиме и ние Македонците да протестираме и да не плаќаме повеќе даноци на оваа смрдлива држава, па да ја видам циганштаната и шиптaраната од што ќе живее. Сакале без возачки и регистрирани возила да возат, па све да ви изнаебам циганско смрдливо. А мвр нека ги држи џандарите по станици и касарни, нека се одморат уште малку затоа што еве сеа почнува прва лига фудбал, ќе треба да искочат 200 смрдливи желки на 50 навивачи, најопасната претња за државата се они, ако овие социјалкиве палат и блокираат магистрални патишта.

Омладино, покрај овие партиите за сите партии мислам и власт и опозиција треба да се удри и по невладини и слични гноеви. Калку има вина во партиите, шпонови, цигани исто толку ако не и повеќе има кај овие невладини, експерти, аналитичари и слични испрдоци.

Еве за моментална ситуација за циганите. Одма се јавија Најчевска и слични, па како во ред е законот ама да не било само за циганите туку требало и на други да им се одземаат возилата, како на некој деца на богати и функционери. Во ред супер и така треба. Но во статусот продолжува со предлог нешто за субвенционирање за возачка, па да се давал рок за да се регистрира возило и слично па одма спомнува невладини, партија на ромите итн.

Еве еден независен советник од Кочани предлага прво да имало едукација, трибини и други дрн дрн процеси. Да едуцираш некој дека не може да вози без возачка!

Ајде и да е така и да се сложиме со овие двајца, а многу повеќе се ама ајде.

Кој е нареден чекор после се што предлагаат овие? Што кога еве ќе му дадеш возачка и ќе му регистрираш возило? Ќе му купиш и соодветни гуми за колата, зимски или летни.

Ќе му субвенционираш казни кога ќе се паркира на постојка за градски превоз со диво такси и додека чека патници ќе пие пиво ќе рока музика и ќе кочи цел сообраќај на доста прометно место. Ќе му плаќаш казна зошто е паркиран на еден метар од мост и каде има знак забрането паркирање а тој паркиран под знакот. Кога ќе вртат полукружно каде што не смеат, па ќе си паркираат и препаркираат таму каде што не смеат и ќе прават застој во сообраќајот.

Кој решение ќе го дадат кога возат 100ка на едносмерна улица во спротивен правец и тоа тесна улица каде што многу тешко се разминуваат две возила и тоа со скапаници без светла и со големи шанси да направат сообраќајка со смртни последици.

Ова се примери само од Кочани каде што да прашаш било кој од овој град ќе ти потврдат за овие случувања. И плус ова се случува на плоштадот пред зградата на Општина Кочани, едно од најфреквентните место во градот.

Дали ќе му регистрираат крш некој без светла и слично што не може да помине технички преглед? Ќе му ја сервисираат колата за да помине?

Ова се само примери за сообраќајот, за друго и да не почнувам.

Се фаќаат дрвокрадци и одма коментари под видеото како ги правдаат па не требало со калашникови да ги гонат, па дали вредел човечки живот за еден кубик дрва па они од ваделе корка леб. Од друга страна ги нема да коментираат кога глутница од три-четири цигани претепуваат шумски полицајци со дрва, секири и шипки. Тогаш ги нема да зуцнат!!

Исто кога летно време има забрана за движење и палење на оган на отворено а овие палат кабли во сред бел ден на локација која се гледа од сите страни на градот и е на пет минути од сите институции на градот (Старата касарна во Кочани)

И тогаш вадат кора леб, па требало да им се помогне. Но ги нема со коментар дека во сезона на пожари мора да реагираат пожарникарите за да ги гасат овие затоа што не ретко ќе се испозапалат сами и со тоа се трошат и вода и ресурси и што уште не само затоа што овие се глупи цигани и не мислат или ги боли кур за последиците!!

Е затоа сум на мислење дека покрај одговорност кај партии, цигани, шпонови, институции треба иста таква одговорност да имаат и за овие невладини и слични кои ги бранат и на секој начин ги правдаат. Исто и за партиски ботови кои што оправдуваат се и сешто што прави нивната партија. Да не давам примери доволно ги има на форумот и од едните и од другите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom