Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Ќути ти бе за 430 евра се продаде, си ја пикна опашката во газо, не си достоен со мене да коментираш....

п.с. Горан смешно е шо не мочат цел град, а ние мислиме врни, да врни во Битола моментално и веќе подолго време, не знам како е таму, пак ќе ти пишам имаме среќа шо 2 клуба се веќе распаднати од лигата и одат втора лига, на атер на другите ќе опстаниме само, иначе местото ни е втора лига, а таму знајш како се врви, оти не си од вчера и беше дел од тие гостувања низ тие коњушниците.....

толку имам да кажам за фудбалот, до некои подобри времиња, а за некоја недела ќе ви стани повеќе јасно, ко ќе почни сезоната....
Истото и јас го зборам дека управата не знај кај терате исто тренер немаме погодено за играчи е смешно секоја полусезона земаме пет пуштаме пет дека остануваме на среќа две години дека немаме успех 70 години но ти ја претерваш мирко славко сите се знајме никој не кажа предлог како за подобро шо да се смени напрај вака за муабети колку сакаш но треба со исаф то шо чини да с екипи то шо не чини исто само критика но и предлози не само да се плука и очекува нешто не реално оти рече од Узбекистан а тие сите шо игравме се многу напред од нас за жал гледам не вие е јасно дека сме последната лига во европа дека оние пари се земаат во кроберт ,рек или некоја ИТ компанија и еден куп работи освен името немаме ништо друго еде терен помошен немаме а после бараме резултати се повторуваме со години но џабе и среќа шо постоиме оти има НГ инаку бетер од прилепска Победа ќе бидиме !

P.S.а за декси страмота шо го збораш па уште десет како него да имавме работници во градот бог знај кај ќе ни беше крајот оти кај нас се брзо се заборава сега мераба и махала ќе викавме на 5+ или 7+ во Анталија

Вистина дека овие шо ги донесоа не се ништо поарни од тие претходно посебно шпицот никој не можи да ме убеди дека од пирот да биди поарен од нашите но за тоа треба да си одговара тренерот и управата а не тој шо слика или одржува социјални мрежи не можите по магарето и удира само на самарот а дека врни во Битола си ојдов не од арно нема чоек шо сака од дома да си замини но то е друга болна тема шо не за тука и нема да ја разбери кој не ја поминал !

Последно уредено:
Ќути ти бе за 430 евра се продаде, си ја пикна опашката во газо, не си достоен со мене да коментираш....

п.с. Горан смешно е шо не мочат цел град, а ние мислиме врни, да врни во Битола моментално и веќе подолго време, не знам како е таму, пак ќе ти пишам имаме среќа шо 2 клуба се веќе распаднати од лигата и одат втора лига, на атер на другите ќе опстаниме само, иначе местото ни е втора лига, а таму знајш како се врви, оти не си од вчера и беше дел од тие гостувања низ тие коњушниците.....

толку имам да кажам за фудбалот, до некои подобри времиња, а за некоја недела ќе ви стани повеќе јасно, ко ќе почни сезоната....
435* не ми крати 5 евра, ти толку загрижениот за ФК Пелистер беше можи на седница на совет, се појави кога од турците имаше понуда, ти можи реагираше било како односно НИКАКО, 5 години мац те купва со кафе и по некое мезе, за мене кажваш хаха, немам цена јас за разлика од тебе и ред други шо шетате со цените на чело како попусти за Велигден. Ако опашката ти е пукната тебе во газот за кошарката незначи дека и мене ми е, не се сите ти, па уствари шо ти објаснувам во една чаша од 250 мл не бери 1 кило вода, тешко мене време шо си трошам на тебе, влегваш во групата помножени со нула. А да, ти ЈАКИОТ и ЗАГРИЖЕНИОТ те немаше ни на отворениот прес, зато скри се таму и сус, оди гледај кошарка ти сам на едната трибина и Мац на другата и тек тук нека ти кажи некоја местена да клајш 500 денари.

sega deka se izvregavte vie ke se sredi se prodolzete pojako jas mislam malce e ova gluposti meze 300 400 evra
ni deksi e kriv ni nekoj drug za momentalnata sostojba vo fk
krivi sme ustavri site so dozvolvame nepismeni opstinari da go vodat fk

Последно уредено:
435* не ми крати 5 евра, ти толку загрижениот за ФК Пелистер беше можи на седница на совет, се појави кога од турците имаше понуда, ти можи реагираше било како односно НИКАКО, 5 години мац те купва со кафе и по некое мезе, за мене кажваш хаха, немам цена јас за разлика од тебе и ред други шо шетате со цените на чело како попусти за Велигден. Ако опашката ти е пукната тебе во газот за кошарката незначи дека и мене ми е, не се сите ти, па уствари шо ти објаснувам во една чаша од 250 мл не бери 1 кило вода, тешко мене време шо си трошам на тебе, влегваш во групата помножени со нула. А да, ти ЈАКИОТ и ЗАГРИЖЕНИОТ те немаше ни на отворениот прес, зато скри се таму и сус, оди гледај кошарка ти сам на едната трибина и Мац на другата и тек тук нека ти кажи некоја местена да клајш 500 денари.
Прво сус по дома ама изгледа не можиш таму да се ку*чиш затоа што ќе спиеш надвор :). Декси абе нели беше патриот, нели играорчето не разбираше фудбал? Од каде сега 435 евра пари од народот вклучувајќи го тука и Пецката? Дај објасни ми те молам што си направил ако си бил на седницата на совет кога беше турската понуда? Таа понуда е на маса, а турците кога доаѓаат тука се сместуваат во збратимени хотели или во хотели во кои наместо класични светла има фенери. Декси да знаеш дека Пелистер не вреди 435 евра туку вреди многу повеќе, а тоа што вреди повеќе може да го снема и после тешко ќе се врати назад. Од такви како тебе што реагираат со некаков текст што врска со реалноста нема затоа што му е наредено од некаде ќе дојдеме до ситуација Пелистер да го викаме Нанук, а новиот спортски комплекс ќе го викаме Ататурк.

Прво сус по дома ама изгледа не можиш таму да се ку*чиш затоа што ќе спиеш надвор :). Декси абе нели беше патриот, нели играорчето не разбираше фудбал? Од каде сега 435 евра пари од народот вклучувајќи го тука и Пецката? Дај објасни ми те молам што си направил ако си бил на седницата на совет кога беше турската понуда? Таа понуда е на маса, а турците кога доаѓаат тука се сместуваат во збратимени хотели или во хотели во кои наместо класични светла има фенери. Декси да знаеш дека Пелистер не вреди 435 евра туку вреди многу повеќе, а тоа што вреди повеќе може да го снема и после тешко ќе се врати назад. Од такви како тебе што реагираат со некаков текст што врска со реалноста нема затоа што му е наредено од некаде ќе дојдеме до ситуација Пелистер да го викаме Нанук, а новиот спортски комплекс ќе го викаме Ататурк.
Ај ако сакаш објасни ми шо повеќе пати го споменуваш тоа со Нанук дека март ќе има пак седница дека ќе бидиме Ататурк шо ти знам шо сакаш да кажиш вистина не можам да те разберам ...

Исто имаше пишано ќе цитирам :

Новиот спортски директор така одлучува. Да не беше партијата немаше да игра за Пелистер. Алабар бил пред неколку дена таму ;). Ќе инвестира во Македонија, а има некои планови и во спортот.

Шо сакаш да кажиш кој е нов спортски директор оти вистина не знам дека имаме исто шо тие муабето со тој Албанија ќе го зема клубот или турците од Нанук шо бладаш жити се сто пати нови глупости или дај објасни кој треба да го земи клубот во Фебруари, Март оти рече ќе има вонредна седница и дека и во ракомето следува иста судбина како во фудбалот дај бе еднаш изјасни се да те разберам или да не се секирам ќе се јавиш кај шо треба се да заприш ?

Ај ако сакаш објасни ми шо повеќе пати го споменуваш тоа со Нанук дека март ќе има пак седница дека ќе бидиме Ататурк шо ти знам шо сакаш да кажиш вистина не можам да те разберам ...

Исто имаше пишано ќе цитирам :

Новиот спортски директор така одлучува. Да не беше партијата немаше да игра за Пелистер. Алабар бил пред неколку дена таму ;). Ќе инвестира во Македонија, а има некои планови и во спортот.

Шо сакаш да кажиш кој е нов спортски директор оти вистина не знам дека имаме исто шо тие муабето со тој Албанија ќе го зема клубот или турците од Нанук шо бладаш жити се сто пати нови глупости или дај објасни кој треба да го земи клубот во Фебруари, Март оти рече ќе има вонредна седница и дека и во ракомето следува иста судбина како во фудбалот дај бе еднаш изјасни се да те разберам или да не се секирам ќе се јавиш кај шо треба се да заприш ?
Значи промена на името на спортските објекти во градот, а стадионот ќе се вика Ататурк (тоа е уште во преддоговорот од седницата). Вонредна седница ќе има на која ќе присуствуваат дел од поранешната и сегашната структура и ќе се образложува за Нанук и таа ќе биде во Февруари или Март. Другите работи нека останат тајна.

Види се кај беше пред година дена и кај си сега за тие никакви 435,2 евра си го даде газето и сеа си лавја глава зајак ќутиш, а претходно со дрва и камења фрлаше по претходната управа, за сега се магично да стани и да е се совршено или ги кладе розевите наочари и гледаш подруго сега, како НЕ БРАНИШ никого ???? Објасни ми КАКО ? Шо е поразлично сега од лани ? Дури е бетер да ти кажам јас !
Сите знат дека не чини работата и јасно му е како стојат работите, ај шо си мизерен со баналните препукувања со Миленко, почна и локално да си ПОД НИВО, како играорецот од не разбирање фудбал, стана идеален избор :sramezliv: Утре и онај со бугарското знаме шо излезе од ѕвездите на гранд да дојди, ќе речиш топ избор е....:гик:
Шо курац барам на пресот, еве беа 2-3 дечки и шо се одлучи !?!? ИМА ПРОМЕНА ? Караванот врви, кучињата си лаат е народната.....
Не си го продавам газот на партијата за мизерна сума и то шо не чини да велам чини, одам чист до крај !

п.с. Ниту ме купил некој, ниту ме частел, со чиста љубов одам кон колективите Пелистер во градот, ти се даде за минималец, а за частофките, ела ќе те почастиме и тебе, кај сакаш и кога сакаш ! :гик: Попатно, можи и некоја местенка ќе ти кажиме :zloo:

Јас дел од такво нешто нема да бидам, за никакви пари. Ете вие ќе тастатура спасителите ќе го спасите со Пеце можи. А, дека била понудата уште на маса не мислам и доста шириш дезинформации, а и ако некаква друга понуда, мора јавно да помини, па тука сме. Кој текст нема врска со реалноста бе? Изваден преддоговор? Кој? К*р ме боли кај се сместуваат, ако има договор и платформа како во ракометот нека го земат не турци, ако сакат и пакистанци, оти со општински пари таа е реалноста.
Автоматски споено мислење:

Види се кај беше пред година дена и кај си сега за тие никакви 435,2 евра си го даде газето и сеа си лавја глава зајак ќутиш, а претходно со дрва и камења фрлаше по претходната управа, за сега се магично да стани и да е се совршено или ги кладе розевите наочари и гледаш подруго сега, како НЕ БРАНИШ никого ???? Објасни ми КАКО ? Шо е поразлично сега од лани ? Дури е бетер да ти кажам јас !
Сите знат дека не чини работата и јасно му е како стојат работите, ај шо си мизерен со баналните препукувања со Миленко, почна и локално да си ПОД НИВО, како играорецот од не разбирање фудбал, стана идеален избор :sramezliv: Утре и онај со бугарското знаме шо излезе од ѕвездите на гранд да дојди, ќе речиш топ избор е....:гик:
Шо курац барам на пресот, еве беа 2-3 дечки и шо се одлучи !?!? ИМА ПРОМЕНА ? Караванот врви, кучињата си лаат е народната.....
Не си го продавам газот на партијата за мизерна сума и то шо не чини да велам чини, одам чист до крај !

п.с. Ниту ме купил некој, ниту ме частел, со чиста љубов одам кон колективите Пелистер во градот, ти се даде за минималец, а за частофките, ела ќе те почастиме и тебе, кај сакаш и кога сакаш ! :гик: Попатно, можи и некоја местенка ќе ти кажиме :zloo:
А кој бранам? Минатите го вратија Пелистер во 80тите, не ме интересира дали бил играорец, фудбалер или незнам шо, претходните беа самонаречени легенди фудбалски па шо напраја? Освен маркици шо зедоја... организациски клубот е светлосни години понапред од лани и ќе биди уште појќе, не сум јас тој шо треба тука да открива детали ама ќе покажи времето. Не се кријај ти зад тие неколку дечки, ела ти прашај шо те интересира, исто не се кри ти зад тие неколку дечки шо беа во советот, ти не беше ни таму ни таму ! Туку ко ќе размислам и јасно ми е од кај ти иди се ова, ама таму нека ти е, ме знајш доволно така да дека ПАРТИЈА пробала да ме купи или незнам шо, сам не си веруваш во то и јасно ти е како ден, туку ако те бива за нешто друго освен за ла*на јадење, наместо кафе од Мац, имаш од мене кажи се шо мислиш дека треба да се промени, и не ти и секој друг, во моментот кога ќе знам дека ништо мое не врви, јас ќе се повлечам, а тие 400,500,600,700 евра хахаха иако не сум толку ефтин јас знам и како ги земам и кај завршват, само за инфо, после австралијанецот со 14 купени дреса наеднаш, јас сум одма зад него, а за се чувам и фискални така да...

Последно уредено:
Значи промена на името на спортските објекти во градот, а стадионот ќе се вика Ататурк (тоа е уште во преддоговорот од седницата). Вонредна седница ќе има на која ќе присуствуваат дел од поранешната и сегашната структура и ќе се образложува за Нанук и таа ќе биде во Февруари или Март. Другите работи нека останат тајна.
retko vregam ama vakov debil odroden ko tebe moram
ti ili si glup ili se prajs glup ili tolku ti e dosadno pa trolas edno edno
steta i ovde so nemame admin pa da jadis i ovde eden ban i da ti ostani samo na brat ti kano da mu objasnuvas kako site ne cinime ti si perfekcija
se zapna februar ta februar uste denta posle sednicata tie se otkazaja
od 2016 sum na forumo kakvi se ne likoj sum cital i ni eden nemam na ignor pa ti ke bidis prvio

Attachments

• IMG_5284.jpeg
    IMG_5284.jpeg
    316,6 KB · Прегледи: 33
Минатите го вратија Пелистер во 80тите, не ме интересира дали бил играорец, фудбалер или незнам шо, претходните беа самонаречени легенди фудбалски
Ти бе имаш два грама мозок, ти знајш кој го деградираш со ова реченица. Тие "самонаречени легенди" зборуваш за Митко Стојковски еден од најголемите фудбалски легенди со ние една дамка во кариерата, со кариеа во странство како капитен на клубовите каде што играл, за играч кој последната година од кариерата го изигра во ПЕЛИСТЕР и со гол го донесе првиот трофеј како капитен.
Ех бе па уште си немал цена, абе рацете треба да ги ставиш над уши и да се скриеш негде.

Доста е!
Треба да играат сите деца плус кице ,швајц , лука и бошко сите други да си одат ветераните нека клат на кариерата и засилувањата да даваат пари шо играат кај нас ова нема смисла повеќе секоја година иста приказна се учат тренерите кај нас децата не добиваат шанса а пари се фрлаат за џабе :mad:

Ти бе имаш два грама мозок, ти знајш кој го деградираш со ова реченица. Тие "самонаречени легенди" зборуваш за Митко Стојковски еден од најголемите фудбалски легенди со ние една дамка во кариерата, со кариеа во странство како капитен на клубовите каде што играл, за играч кој последната година од кариерата го изигра во ПЕЛИСТЕР и со гол го донесе првиот трофеј како капитен.
Ех бе па уште си немал цена, абе рацете треба да ги ставиш над уши и да се скриеш негде.
Легенди се играчи како Тоти, Пујол, Дел Пиеро, Раул итн.
Настапи, титули, години во клубот. Легенда е Драганчо, Спасе...
Иначе за Митко немам лошо кажано, ама Митко застана во одбрана на одвратните Ванчо и Дуци исто и за Тони збор нема.

Еве околу легенда или икона шо значи:
Личност се смета за фудбалска легенда или икона на клубот кога оставила силен, долготраен и препознатлив траг во историјата на клубот — не само со резултати, туку и со влијание, карактер и лојалност.
Главни критериуми:
1) Спортски успеси
Освоени титули, купови или историски резултати со клубот
Клучна улога во важни натпревари (голови, асистенции, одбрани)
Рекорди (голови, настапи, капитенски години)
2) Долгогодишна посветеност
Многу години поминати во клубот
Лојалност (одбивање трансфери, враќање во клубот, играње во тешки периоди)
3) Врска со навивачите
Почит и љубов од навивачите
Симбол на клубскиот дух
Препознатлив стил и карактер
4) Влијание надвор од теренот
Лидерство, капитенство
Пример за младите играчи
Придонес за културата и идентитетот на клубот
5) Историско значење
Дел од „златна генерација“
Учесник во најважните моменти на клубот
Личност што го дефинирала клубот во одредена ера
Разлика меѓу поими:
Легенда → играч/тренер со огромен и траен придонес
Икона → симбол на клубот, препознатлив лик (понекогаш и надвор од спортските резултати)
Клубска легенда → највисоко признание од навивачите и историјата

Да се разбериме Пелистер нема легенди ниту имал сите давале односно биле на врвот од кариерата во друг клуб а тие тн легенди беа неколку пати во клуботнуправа и никогаш ништо не напраја шо се вели зборот соте дури се во клубот се е мед и млеко после фрлаат дрва и камења не можи ти да си легенда а после да прајш сопки и меѓувреме ништо да не сработиш сите имаат само его и суета ништо повеќе никој ништо не разбира а тоа е факт оти немаат никој резултати да не зборам за план од 5 години или 10 години сите се таму за функција или за плата зборам сите години уназад од кога знам за себе лично ги знам сите играчи тренери и управи едно двесрт години ако не и повеќе уназад со сите скоро сум имал комуникација и заклучок е дека не знаат и не сакаат ништо да послужат сите мислат дека се најубави и најпаметни !
Оваа сегашната управа не е ништо подобра од сите претходно освен шо извадија дрес но и порано имаше еднаш дрес за продажба во интерспорт и тоа е со видеа на фб не се покрива шо ништо друго не се работи во клубот не можинбе тренерот сам да решава кај го има тоа во Новаци да одиш нема тренерот сам да решава ало бе управата е за се прв и последен збор да дава а не да му го даваме клубот на еден човек значи после иди кривицата на тренерот шо ни придава мадиња за бубрези со овај од пирот бушавиот па и другите тн засилувања реков че повторам исто ветераните сите се ко вдојци во газот никој не е за во Пелистер еден нема да најди клуб во прва лига да го пуштиме реков порано исто за засилувања кој донесоа сите во послаби клубој заминаа од нас значи ништо немаме погодено со години а од школата деца ме му даваме шанса или како на Мики Талевски го туркаме три години за на крајот да го пуштат за без пари во Вардар абе сите треба да одат затвор шо биле во Пелистер сите се душмани на клубот а не легенди маме се еба еден тон пари фрливме за ништо за една нула две три години се спасуваме оти нема кој да отпадни или да влези во лигата еј бе еј арсими еј струга бе башкими не можам да пишам збеснав од нерви појма немаат сите се пички смрдени сите да си одат од клубот 80 години не лажат сонсита приказна а тренираме по селата кој дојди де партија порано сдс сега дп*не ќе земат пари и че си заминат кој стигна тука си прај забава ама ние сме за вгаз ебање море одење таму ќотек на сите од прв до последен и почнување од нула со деца доста е курташак праење со Пелистер !

https://tashkenttimes.uz/sports/2781-alisher-usmanov-takes-over-pakhtakor-fc За оние кои мислат дека узбекистанската лига е слаба и дека овие противници се слаби, Адидас му е спонзор, 14 луѓе вработени за социјални мрежи, 7 репрезентативци на Узбекистан моментално, престојуваат во хотел со 7+ ѕвезди Cullinan Belek, сега се со останатиот тим на подготовки без тие 7 репрезентативци + младинци, тој сликарот кажваше дека селектираат од цела држава најдобрите, така денес против над прво полувреме 6 души му беа 2007,08,09 година, денес бегаат назад, а се враќаат за 5 дена пак ама со се тие 7 души, значи ние сме СВЕТЛОСНИ години назад, а ние... ќе не биди еден ден ајде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom