Навивачки групи на подрачјето на бивша СФРЈ

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Za ova realno respekt, eden kup trofeii napravija niz godinite i toa ne od tipot na stoelo pokraj ograda, nikoj ne go pazi ae zemi go, akcii za koi treba muda i pustanje vo nezgodni situacii. Mene uste me "maci" toa na Marsej kako padna tolku brzo plus kako sobiras zname vo takov opasen grad najlagano.
Падната е оддамна таа застава,само ја извадија на таа утакмица зошто навивачите на Марсеј ја украле заставата од Звезда што им седеше доле на терен кога влагаат играчите,тешка глупост.

Поред Делије, БББ, Торцида, Гробари, тука се и ултрасите на Левски кои не се за потценување. Паок вадат добри бројки на гостување и други грчки навивачи. Делије се дефинитивно над сите во акции, кореографии, оперативност и бројка. Паднати застави на Фенецварош, Галатасарај, Федајн, Марсеј, во Парис кога ги размаваа Булоњ Бојс мислам со споредна екипа, бидејќи главните подгрупи имаа забрана и на многу други случки се докажале. БББ од друга страна по витешки и кодексни улични фајтери каде им нема рамен, им удрија јак ќотек на Легија Варшава една од најнезгодните групи од Полска, Ортодокс Бојс, идење у Сплит, Атина и генерално кога се егал во бројка со Торцида ги добиваат почесто.

Црвена Звезда можно е да оди на Паок во 16тина нокаут фаза, ќе се игра една утакмица во Белград. Интересна утакмица за пратење, очигледно дека Паок ќе имат силна поддршка од Гробари и ќе има инциденти.

Поред Делије, БББ, Торцида, Гробари, тука се и ултрасите на Левски кои не се за потценување. Паок вадат добри бројки на гостување и други грчки навивачи. Делије се дефинитивно над сите во акции, кореографии, оперативност и бројка. Паднати застави на Фенецварош, Галатасарај, Федајн, Марсеј, во Парис кога ги размаваа Булоњ Бојс мислам со споредна екипа, бидејќи главните подгрупи имаа забрана и на многу други случки се докажале. БББ од друга страна по витешки и кодексни улични фајтери каде им нема рамен, им удрија јак ќотек на Легија Варшава една од најнезгодните групи од Полска, Ортодокс Бојс, идење у Сплит, Атина и генерално кога се егал во бројка со Торцида ги добиваат почесто.
Еве на пример зависи од кој поглед и елемент на ултрас културата гледаш, за мене УГЕ се далеку пред Делије, а и од друго гледиште и БББ се пред Делије, секој со своето.

Падната е оддамна таа застава,само ја извадија на таа утакмица зошто навивачите на Марсеј ја украле заставата од Звезда што им седеше доле на терен кога влагаат играчите,тешка глупост.
Da da, toa znam ama prv pat toa zname go izvadija togas ili pred toa go imale veke izvadeno, ne sum ispratil. Kako i da e na Marsej zname da padnes ne e zaebancija.

Не знам колку пратете Германска сцена, таму не толку се збори и пишува, а и не се објавува толку колку што во реалноста се случува.
За мене број 1 ултрас сцена е германската моментално по многу аспекти.

za levski ne se soglasuvam vo opsto navivackite grupi vo Bulgarija ne me sfigjat mene personalno, delije do negde kako kazuva @Dzokica87 site imat policiska znacka partiska clenska itn na kraj se NG na drzavata, za ova tema moje mislenje Grobari se pred Delije na sekoj nacin, i ako gi padnat tie znaminja od site ekipi dali ima pozadina na toa kako gi zemat tie?

Не знам колку пратете Германска сцена, таму не толку се збори и пишува, а и не се објавува толку колку што во реалноста се случува.
Najsilna scena vo Evropa momentalno, nema so da se zbori koa vo sekoj aspekt, sekoja grupa e na odlicno nivo. Respekt za brakata Uge ama Drezdenci se za mene broj 1 vo tamu iako se vo golem minus sto ne se vo prva bundes liga.

Памтам дека Делије ги добија Wild Horde подгрупа на Келн и тоа на нивен терен во Келн, исто во Белград навивачите на Штутгарт не си поминаа лесно и плус им паднаа некоја спорадична застава Делије. Ултрасите на Левски ги добија на фер 15v15 не памтам сега која подгрупа на Франкфурт. Мислам дека немат шанси многу со наш менталитет иаку во многу аспекти се многу релевантни на навивачката сцена во светот.

Bugarite vadat strasni brojki na derbi samo ama realno utepani se i oni kako nas vo fudbal(osven Ludo so nemaat navivaci) pa nema i kade da se dokazat. Daleku se spored mene od ovie udarni balkanski navivacki grupi.

Прв пат им е да ја извадат ако не се лажам
Ubav tajming togas, izgledase kako ekspresno da im odgovorile. Nema zbor realno za znaminjata, ne znam dali do kraj gi zemaat site transovi bez pomos na nekoi drugi nenavivacki krugovi ama eden kup znaminja lupnaa a realno toa e najgolem navivacki trofej i najbitno nesto.

Najsilna scena vo Evropa momentalno, nema so da se zbori koa vo sekoj aspekt, sekoja grupa e na odlicno nivo. Respekt za brakata Uge ama Drezdenci se za mene broj 1 vo tamu iako se vo golem minus sto ne se vo prva bundes liga.
Интересно е што кај Германците скоро сите клубови имаат навивачка група секоја утакмица во лига им е со две навивачки групи и цело време може да има некоја дешавка доста активна тифо сцена имаат, за мене меѓу подобрите се навивачите на Ханса Росток доста активна група.

Интересно е што кај Германците скоро сите клубови имаат навивачка група секоја утакмица во лига им е со две навивачки групи и цело време може да има некоја дешавка доста активна тифо сцена имаат, за мене меѓу подобрите се навивачите на Ханса Росток доста активна група.
Okej ama ne e deka nema problemi i tamu, samo valjda se poveke organizirani, inaku nema stadion i kolo kade sto nema tepacki pomegu gostinskata grupa i acab.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom