Навивачки групи на подрачјето на бивша СФРЈ

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Се збори дека има паднато знаме,не само знаме голи ги собладале имаше фото. Според мене поголем трофеј е ќотекот него паднато знаеме,тоа им било првично целта да се испотепаат, а сигурно Делије ќе вратат и ќе биде фатално за Торцида.
Кажаа и други погоре дека Копре Недри не е било која подгрупа и нивниот дукс има повеќе тежина од транспаренти на други групи. Е сега не знам што и дали им е паднато, главниот транспарент како што се збори не е, но во таа макљажа сигурно паднало некое обележје

Другари ја знаете поговорката тепаниот тепан ебаниот ебан?
Така за Делије излезе работата...
Неможат да вратат Делије никако пошто овие од Сплит подалеку не идат и да идат идат до Португалија по 2-3 души.
Ќе наебат некои рандом Хрвати сеа симпатизери што живеат во Австрија/Германија кај што реално има многу Срби.
Тоа дека имало повредени Хрвати многу е прикаска, наводно се пријавувале сами со мали повреди за да не јадат притвор.
Иначе одреден им е притвор на 22ца по месец дена неофицијално.
Најсмешно од све ова ми се коментарите на Босанците по објави кај што ги пцујат и двете групи у стил - п*чка ви матер од цела Европа туука најдовте кај нас да се тепате...

Другари ја знаете поговорката тепаниот тепан ебаниот ебан?
Така за Делије излезе работата...
Неможат да вратат Делије никако пошто овие од Сплит подалеку не идат и да идат идат до Португалија по 2-3 души.
Ќе наебат некои рандом Хрвати сеа симпатизери што живеат во Австрија/Германија кај што реално има многу Срби.
Тоа дека имало повредени Хрвати многу е прикаска, наводно се пријавувале сами со мали повреди за да не јадат притвор.
Иначе одреден им е притвор на 22ца по месец дена неофицијално.
Најсмешно од све ова ми се коментарите на Босанците по објави кај што ги пцујат и двете групи у стил - п*чка ви матер од цела Европа туука најдовте кај нас да се тепате...
И по објави и на вести ги пцујат викаат дали е нормално се да биде во Босна,ни криви ни должни босанците се трпат.
Замисли хрвативе да удреа по Делије Куманово да ги начекаа кај нас на аеродром :icon_lol: што ќе беше тоа,цел државен врв ќе беше ангажиран :)
Не биди толку сигурен дека ќе наебат двајца тројца хрвати и дека не идат никаде,циганиве ќе им отидат таму за тоа не се секирај немора во Сплит ама гостуваат низ цела Хрватска,а и летово ќе играат квалификации за Европа.

Си го добија Делије по нивни начин, исто како што напаѓаат така и ги згрбачија. А дека ќе им вратат така лесно не мислам, не поготово во Далмација или Сплит, не се оди таму туку така лесно. По веројатно ми е дека ќе настрада некоја помала група од 4-5 души некаде што ќе залута него ли ваква акција да им приредат. Торцида од сега па натака ќе биде на готовс постојано.

И мене ме залажаа податоците што ги извадика босанските медиуми, пред да имаме било какво инфо за бројката и вооружувањето на двете групи. Кога наредниот ден излезе видеото со Торцидашите во бројка над 100 луѓе, вооружени со палки и мотки (бар тоа се гледа на видеото, а веројатно и други предмети), јасно ми беше дека направиле потоп.
Нереално беше да се очекува дека било која група на светов, начекана изненадно во заседа од 100+ вооружени противници кои специјално дошле за напад, ќе има скоро 50-50 повредени.
Уште од прв момент хрвативе пишуваа во коментари дека само еден им е повреден, а другите се уствсри дел од уапсените кои морале да бидат однесени во болница поради скршеници на шаките и така ги завеле во билтенот.
Којзнае каков хорор било, види какви битанги се уапсениве, апла им е бирана екипа од најјаките поединци. Не се рандом поединци овие, сите се како горили.
Станува јасно дека србендиве биле мешана група, навивачи и фамилијарни луѓе што искористиле директен лет за Малме. И со ништо не очекувале напад. Како што читав прво им попречиле пат со коли, а од сите страни им наскокале луѓе со палки. Којзнае како бегале и каков ќотек изеле тие што биле фатени. Ваљда најтешко повредениве оделе во првата кола и претпоставувам им се дел од главните на подгрупата од РС. По сведочењава ги згрбачиле од ќотек, ги млателе со палки. Ништо чудно да скине конци тој што има најтешки повреди.

По мене, сега откако се откри бројката на Торцида, каков бил теренот и како ги начекале во заседа, никакви шанси немале србендиве. Ништо чудно овие да биле и од прва екипа на Торцида. Тепачкава ти е ко Комити прва екипа да нападнат изненадно во заседа екипа на Балисти од Охрид да речеме :D
Малку е пичкарски нападот, одбрана екипа за сигурна победа, без некој позначаен трофеј, освен ако стварно не земале знаме од Копре Недри. Далеку од матицата.
Сигурно имале и добра логистика. Смешно е што толкава група била пуштена без полициска придружба откако на граница рекле дека одат на хуманитарен турнир во Жепче. Ние и во помала бројка кога сме минувале граница, маста ни ја ваделе србиве и хрвативе.
Сигурно влегле преку граничен премин Каменско, тоа им е најблиску до Сплит. Од двете страни на границата се Хрвати и веројатно кур ги болело да ги проверуваат детално.

Се збори дека има паднато знаме,не само знаме голи ги собладале имаше фото. Според мене поголем трофеј е ќотекот него паднато знаеме,тоа им било првично целта да се испотепаат, а сигурно Делије ќе вратат и ќе биде фатално за Торцида.
Тешко таа работа да им удриш транс на Делије,сите транспаренти ги чуваат у Бг безразлика дали е од друг град или не ,да ги носеа со нив по сите градови од кај што се до сега ќе имаше многу повеќе напади врз нив.

Ќе биде интересно ако пробаат да удрат врз торцида само не гледам околности каде и како освен ако не се погоди да игра Хајдук некој европски меч каде што може да им обрачун.
Кажаа и други погоре дека Копре Недри не е било која подгрупа и нивниот дукс има повеќе тежина од транспаренти на други групи. Е сега не знам што и дали им е паднато, главниот транспарент како што се збори не е, но во таа макљажа сигурно паднало некое обележје
Сигурно собрале доста реквизити гледајќи по слики што ги треселе од гаќи сигурно се вратиле со доста облежја а да не зборам за шалови како што им беше цела трибина во црвено бели.

Delije jas mislam deka e sigurno deka ke vratat samo kako neznam tocno mnogu verojatno mie da ne brzat i da cekaat prava prilika za ubava odmazda oti sepak ova ne e mal napad, mislam deka nema sansi da istepat 3-4 simpatizeri i da go narecat odmazda

И по објави и на вести ги пцујат викаат дали е нормално се да биде во Босна,ни криви ни должни босанците се трпат.
Замисли хрвативе да удреа по Делије Куманово да ги начекаа кај нас на аеродром :icon_lol: што ќе беше тоа,цел државен врв ќе беше ангажиран :)
Не биди толку сигурен дека ќе наебат двајца тројца хрвати и дека не идат никаде,циганиве ќе им отидат таму за тоа не се секирај немора во Сплит ама гостуваат низ цела Хрватска,а и летово ќе играат квалификации за Европа.
Ахахаххахахах кај ке им отидат циганите бе брат ? Во Хрватска ? Ме заебаваш ? Абе што мислете вие дека се Делије нешто повеќе од Торцида ? Абе кај нив во Србија во Нови Пазар не смеат да се одвојат од џандарите што ги чуваат, ке им влезеле во Хрватска мајко мила....

Со вакви масивни бројки или тифо сцената ќе оди напред во хулиганизам или на ниво на цел балкан а можи и Европа да има страшни санкции за групирање. Македонија да се случи контакт не мора поќе 80 души нека е вкупната бројка од 2те страни, ќе има страшни санкции за групирање и контроли

Со вакви масивни бројки или тифо сцената ќе оди напред во хулиганизам или на ниво на цел балкан а можи и Европа да има страшни санкции за групирање. Македонија да се случи контакт не мора поќе 80 души нека е вкупната бројка од 2те страни, ќе има страшни санкции за групирање и контроли
Ne znam za kaj nas na balkan ama nagore vlastite momentalno im davaat prostor na grupite da go pravat ova. Najholemiot del od lugeto niz zapadnite grupi, se beli lokalni luge koi se far right i nacionalisti koi energijata si ja trosat na totalno pogresno mesto a voedno i preku mediumite so site tie cesti napadi sekoj vikend davaat losa slika na obicnoto belo naselenie so koe nacionalistite se ocrnuvaat kako huligani i ova e win-win situacija za momentalnite politiki vo zapadna Evropa. Bar toa e nekoe moe mislenje na primer iako e nadvor od temata no toa go citam i na stranski forumi. Tuka nekade e i Balkanot po toa prasanje zosto Belgrad i Zagreb, dodeka najsilnite decki se mlatat megusebe a bas tie se onie koi najmnogu mozat da go sprecat problemot so migracijata a voedno se i najgolemi borci za toa se zafateni so vakvi raboti, na vlastite koi se pro Brisel im odgovaraat vakvite akcii.

И мене ме залажаа податоците што ги извадика босанските медиуми, пред да имаме било какво инфо за бројката и вооружувањето на двете групи. Кога наредниот ден излезе видеото со Торцидашите во бројка над 100 луѓе, вооружени со палки и мотки (бар тоа се гледа на видеото, а веројатно и други предмети), јасно ми беше дека направиле потоп.
Нереално беше да се очекува дека било која група на светов, начекана изненадно во заседа од 100+ вооружени противници кои специјално дошле за напад, ќе има скоро 50-50 повредени.
Уште од прв момент хрвативе пишуваа во коментари дека само еден им е повреден, а другите се уствсри дел од уапсените кои морале да бидат однесени во болница поради скршеници на шаките и така ги завеле во билтенот.
Којзнае каков хорор било, види какви битанги се уапсениве, апла им е бирана екипа од најјаките поединци. Не се рандом поединци овие, сите се како горили.
Станува јасно дека србендиве биле мешана група, навивачи и фамилијарни луѓе што искористиле директен лет за Малме. И со ништо не очекувале напад. Како што читав прво им попречиле пат со коли, а од сите страни им наскокале луѓе со палки. Којзнае како бегале и каков ќотек изеле тие што биле фатени. Ваљда најтешко повредениве оделе во првата кола и претпоставувам им се дел од главните на подгрупата од РС. По сведочењава ги згрбачиле од ќотек, ги млателе со палки. Ништо чудно да скине конци тој што има најтешки повреди.

По мене, сега откако се откри бројката на Торцида, каков бил теренот и како ги начекале во заседа, никакви шанси немале србендиве. Ништо чудно овие да биле и од прва екипа на Торцида. Тепачкава ти е ко Комити прва екипа да нападнат изненадно во заседа екипа на Балисти од Охрид да речеме :D
Малку е пичкарски нападот, одбрана екипа за сигурна победа, без некој позначаен трофеј, освен ако стварно не земале знаме од Копре Недри. Далеку од матицата.
Сигурно имале и добра логистика. Смешно е што толкава група била пуштена без полициска придружба откако на граница рекле дека одат на хуманитарен турнир во Жепче. Ние и во помала бројка кога сме минувале граница, маста ни ја ваделе србиве и хрвативе.
Се согласувам. Тоа и ми беше поентата пред некој пост. За мене лично многу поголема е победата ако се издвој некој значаен трофеј, како во случајо пак че спомнам низ годиниве циганиве шо му напраја на многу низ европа, тоа му беше целта трофеј а не само напад, затоа што и ние можи да се наоружаме 100 души и да нападниме некоја група кој има голема фан база :D ама без трофеј нема да биди многу значаен.

Не ми е јасно дали хрвативе за ваков напад да организира, дали очекувале некој голем трофеј како главен транс или нешто друго.... или чисто напад од голема омрaза незнам :D
Ахахаххахахах кај ке им отидат циганите бе брат ? Во Хрватска ? Ме заебаваш ? Абе што мислете вие дека се Делије нешто повеќе од Торцида ? Абе кај нив во Србија во Нови Пазар не смеат да се одвојат од џандарите што ги чуваат, ке им влезеле во Хрватска мајко мила....
Да, многу повеќе се и имаат стотици повеќе акции на секое поле низ годиниве.

Да не те чуди да отидат отишле и на позаебани места,ако памтиш после случката во Истанбул со убиството на нивни член Марко Јагода вратија и паднаа голем дел на знамиња во Германија на рандом меч меѓу турска и германска екипа.Нема да останат со скрстени раце сигурно.

Да не те чуди да отидат отишле и на позаебани места,ако памтиш после случката во Истанбул со убиството на нивни член Марко Јагода вратија и паднаа голем дел на знамиња во Германија на рандом меч меѓу турска и германска екипа.Нема да останат со скрстени раце сигурно.
Vo Split bukvalno nema sansi da vlezat nikad spored mene, eve na gostovanje da probaat ama Torcida masovno gostuvaat sekade. Realno ke se ceka na nekoja slicna situacija kako ovaa na Hrvatite ili eventualno nekoe gostuvanje letovo kade sto mozat da bidat iznenadeni. Ova e prva pojaka akcija vrz Delije taka da ocekuvano e da vratat. Ako se desi slucajno stvarno da napravat akcija vo Hrvatska togas svaka cast.

Тешко дека делије ќе успеат да влезат во Хрватска, шанси се 10% плус што ќе се на удар и од БББ и од сите групи, ем на граница нема да ги пуштат и ќе имат забрана од полиција. Вероватно ќе ги чекат на некое небитно гостување во европа или слично, едино да вратат на нивнитс подгрупи по Босна: Брчко, Херцеговина итн. Делије се мајстори за заседи и калкулирање, не би ме чудело и некое знаме да паднат како на Марсеј или Фенецварош.

Hahaah dur citam delije ke vratat delije ke vratat covek ke pomisli torcida na putin napadnale haha pa ke vlagale ke gi tepale mlatele, delije si go dobija kako sto si go baraa taka napagaa taka gi napadnaa i nema placenje sega

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom