И мене ме залажаа податоците што ги извадика босанските медиуми, пред да имаме било какво инфо за бројката и вооружувањето на двете групи. Кога наредниот ден излезе видеото со Торцидашите во бројка над 100 луѓе, вооружени со палки и мотки (бар тоа се гледа на видеото, а веројатно и други предмети), јасно ми беше дека направиле потоп.
Нереално беше да се очекува дека било која група на светов, начекана изненадно во заседа од 100+ вооружени противници кои специјално дошле за напад, ќе има скоро 50-50 повредени.
Уште од прв момент хрвативе пишуваа во коментари дека само еден им е повреден, а другите се уствсри дел од уапсените кои морале да бидат однесени во болница поради скршеници на шаките и така ги завеле во билтенот.
Којзнае каков хорор било, види какви битанги се уапсениве, апла им е бирана екипа од најјаките поединци. Не се рандом поединци овие, сите се како горили.
Станува јасно дека србендиве биле мешана група, навивачи и фамилијарни луѓе што искористиле директен лет за Малме. И со ништо не очекувале напад. Како што читав прво им попречиле пат со коли, а од сите страни им наскокале луѓе со палки. Којзнае како бегале и каков ќотек изеле тие што биле фатени. Ваљда најтешко повредениве оделе во првата кола и претпоставувам им се дел од главните на подгрупата од РС. По сведочењава ги згрбачиле од ќотек, ги млателе со палки. Ништо чудно да скине конци тој што има најтешки повреди.
По мене, сега откако се откри бројката на Торцида, каков бил теренот и како ги начекале во заседа, никакви шанси немале србендиве. Ништо чудно овие да биле и од прва екипа на Торцида. Тепачкава ти е ко Комити прва екипа да нападнат изненадно во заседа екипа на Балисти од Охрид да речеме

Малку е пичкарски нападот, одбрана екипа за сигурна победа, без некој позначаен трофеј, освен ако стварно не земале знаме од Копре Недри. Далеку од матицата.
Сигурно имале и добра логистика.
Смешно е што толкава група била пуштена без полициска придружба откако на граница рекле дека одат на хуманитарен турнир во Жепче. Ние и во помала бројка кога сме минувале граница, маста ни ја ваделе србиве и хрвативе.