Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Е тоа е тоа дечки, сите што мававте глава во ѕид сме немале играчи му требаа на умрениот 11 фудбалери. Јасно е дека беше до оној што го водеше тимот, евидентно е по она што го играме на терен сакале вие признаеле или не. Не дека освојуваме ПЛ ама промена на подобро е секогаш добредојдена, а тоа е ова што го гледавме задните два натпревари !!!!
Ми се допаѓаат и измените, го извади Мбуемо (стрелец на гол) за да биде свеж наредна, внесе нов играч Куња (даде гол) ... и двајцата свежи за нареден натпревар. Умрениот ги играше по 90 минути секој натпревар и одма почаа да паѓаат на форма.

Браво, машки изиграни два натпревара.
Нека излезат и нека повторат со Фулам и со кокошките.

Страшен баланс прави Керик со тимов. Значи од сите го извади максимумот во овие 2 натпревари. Ама и страшно читање на натпревар покажува досега...

Не сакам да го коментирам Аморим зошто во погрешна насока ќе фати дискусијата, ама ми се потврдува дека со тврдоглавоста со 3-4-3 ги лимитира играчите.

Така е кога се игра тактички паметно, кога ќе ги погодиш измените и најважно од се да го анализираш противникот и врз основа на тоа да ја поставиш играта. Играчите играат на природните позиции и одма се виде разликата.
Тоа е тоа што се бараше од Аморим. Флексибилност и тактичка писменост.
Но ајде да не ја тупам. Уживајте во победата

Кои разочарувачки 30 минути, после тоа сосема друга утакмица. Дали беа во грч, не знам, ама се си помислив ќе продолжат по старо, еден блесок и повторно очај. Штета ако се повреди Доргу.

Кои разочарувачки 30 минути, после тоа сосема друга утакмица. Дали беа во грч, не знам, ама се си помислив ќе продолжат по старо, еден блесок и повторно очај. Штета ако се повреди Доргу.

Изгледаа преплашени во тунелот. Така и играа првите 30 минути. Таа грешка на Зубименди го смени целиот меч, им даде ненормална самодоверба на играчите. Куња е злато кога ке влезе како замена, купува фаули, асистира, дава голови.

Но, мора да се победи Фулам сега, инаку џабе овие 2 победи.

Не се секирај го имаме ДАЛО сега кога Мазрауи се врати идиотот ке играна на местото на Доргу ако е повреден.Ама кога седна на клупа се насмеја мислам дека се е во ред.

Оваа е тоа јас што сакав од Аморим не со глава во ѕид секоја можна утакмица, Керик досега го води Јунајтед супер , се прилагодува на противникот, знае да постави играчи , знае да наметне негова тактика , знае кога и кој да замени . Ајде да не го урочам , но очекувам победи со кој и да играме.

Ако некој повеќе играше во грч тоа беа Арсенал, ние си ја чекавме шансата и си ја дочекавме преку Мбуемо. Ништо не изиграа Арсенал прво полувреме, она мавање на корни, ништо конкретно, играта им беше копање нива. Се гледа дека има промена во играта под Керик, сите играчи се со позитивна оценка, немаше некој да потфрли за критики.
Братот Доргу е напреднат многу, од натпревар во натпревар е се подобар и подобар, од игра па до шутеви кон гол. Шешко некако стагнира ама се надевам дека ќе се пронајде во тимот на Керик.

Harry Maguire: "Their biggest threat was set-plays. They managed to score one, and it was a scrappy goal to concede."

"Like I said, we have qualities that can hurt teams, and we did that today."

"Going out to seek victory after being behind shows the character of this team. It was a magnificent performance."

"We know the first game under Michael Carrick was the Manchester derby at Old Trafford, you always get up for those games and results like that can happen."

photo_2026-01-25_19-34-31.jpg

photo_2026-01-25_19-41-42.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom