K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,5%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,8%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 71 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,6%
  • Muay Thai

Гласови: 47 7,9%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,0%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 10,9%

• Вкупно гласачи
    595
Едвај чекам, нека му го угаси некој хајпот. Ептен лесно дојде до борба за привремен шампион.

Цццц се извлече пичето еј

Јас ги мразам англичаниве, зарем малку приказни иаме со нив на грчките острови :misticen:
Автоматски споено мислење:

Освен Арман-Илија нема ништо интересно во дивизијава

Џастин заслужено, бумбар го напраи

Последно уредено:
Инаку, легален беше ударот на Gaethje кога со палец го закачи Paddy во окото? Пошто, јас мислам ради тоа падна Paddy, т.е каа да престана за секунда мислејќи ќе а прекине судијата, ама не се случи тоа и попи уште некој удар и падна.

Не смее така, има УФЦ проблем веќе некое време со тоа брцање во око, треба да си го решат еднаш засекогаш

Така ја ебаа со Аспинал, истото и сега ќе се десеше бидејќи само пафтаат со тоа прстите

Денес беше поубедлив од минатиот пат.
Помалку бургери има направено на овие подготовки :D

Не го следам веќе некое време, искрено мислев дека е пензиониран. Ми излегуваше неколку пати на социјалните мрежи како готви, си реков човекот си фатил нов занает :D

Помалку бургери има направено на овие подготовки :D

Не го следам веќе некое време, искрено мислев дека е пензиониран. Ми излегуваше неколку пати на социјалните мрежи како готви, си реков човекот си фатил нов занает :D
ха ха, искрено и јас мислев дека е за во пензија, дури по малку се плашев да не се избламира денес па реално после тоа да оди во пензија, али рутински го доби.

Ваљда уште една одбрана на појас и најдобра 145ка без грам сомнеж. Не би го ставил топ 5 УФЦ фајтери на сите времиња, зинатиот дагестанец више оди со крупни чекори во таа насока.

Toa што ги прави Волк на 37 години може да го сонуваат другите. Човекот е дефинитивно еден од најголемите шампиони на сите времиња. Неедуцираните мма фанови увек идат со истата изјава типа Лопез не пружи тоа што треба , не беше доволно агресивен бла бла , а не гледаат дека пред него стои Волк кој го диктира темпото како он сака пред се до својот footwork, и фантастичниот IQ кој го има.Лесно е да се коментира од фотеља, и да се чека само напад без мозок.Тоа се борци типа Жан Силва кои коа ќе победат борба се атрактивни, но затоа кога губат губат заради глупости као што му се деси на последната со Лопез.Затоа во оваа игра постојат нивоа. По заминувањето на Волк ќе му биде многу полесно на Диего , бидејќи со секој ќе може, ама ја немаше таа среќа бидејќи го доби Волк и тоа два пати за титула. Браво за Волк , му ја пратам кариерата од самиот старт и човекот е реткост на денешно време. Пред се човек , људина, инспиративен шампион кој се бори со секој во секое време, и допрва ќе видиме колку ќе фали по пензионирањето.

Овој па Лопез мекуш и на двете стапала имал скршеници.

Овој па Лопез мекуш и на двете стапала имал скршеници.
Тоа е , има јака брада ама нозете слабо. Сакаше да удира повеќе лег кикови за да го намали доброто движење на Волк ама не иде тоа така. Таа можност ја има само Топурија, али не само заради доброто кратење на рингот, туку и заради долгите комбинации на удари кои ги има.Затоа Топурија успеа да го нокаутира Волк на тој начин, да останеше само на првиот удар може и ќе се спасеше Волк.Да не правиме муабет дека Волк се појави на таа борба само 3 месеца после бруталниот нокаут од Макачев. (најглупата одлука во историјата на ММА).Муабетот ми е дека само на таков начин можеш да го победиш,што и сам увек кажува во интервјуа.Ама Илија е исто посебен Фајтер со бомби во рацете и доста универзален борец така да. Ќе биде интересно , мислам дека Волк може да изнесе уште една победа дали против Евлоев или Марфи, само штета времето работи против него. Можеби ќе беше најдобро да се пензионира вчера. Ама таков е човекот , луд шампионски мајндсет и продолжува понатака.

Toa што ги прави Волк на 37 години може да го сонуваат другите. Човекот е дефинитивно еден од најголемите шампиони на сите времиња. Неедуцираните мма фанови увек идат со истата изјава типа Лопез не пружи тоа што треба , не беше доволно агресивен бла бла , а не гледаат дека пред него стои Волк кој го диктира темпото како он сака пред се до својот footwork, и фантастичниот IQ кој го има.Лесно е да се коментира од фотеља, и да се чека само напад без мозок.Тоа се борци типа Жан Силва кои коа ќе победат борба се атрактивни, но затоа кога губат губат заради глупости као што му се деси на последната со Лопез.Затоа во оваа игра постојат нивоа. По заминувањето на Волк ќе му биде многу полесно на Диего , бидејќи со секој ќе може, ама ја немаше таа среќа бидејќи го доби Волк и тоа два пати за титула. Браво за Волк , му ја пратам кариерата од самиот старт и човекот е реткост на денешно време. Пред се човек , људина, инспиративен шампион кој се бори со секој во секое време, и допрва ќе видиме колку ќе фали по пензионирањето.
Volk e klasa tuka nema dilema. Diskutabilen goat vo kategorijava.

Gledam luge go stavaat i pred Aldo, sto voopsto ne mi preci i ne bi go osporuval, ali Aldo bese dominanten na drug nacin. Aldo vo niza imase 9 odbrani na titula bez da bidi porazen, nokautiran ili nadigran. Aldo bukvalno gi dominirase site.

E sea, Volk da ne se probase za 2 pojasi mozebi nemase ni da izgubi i od Topuria. So toa sto nemase da bidi nokautiran od Islam, i site tie faktori. Ali sega toa ne e bitno. Covekot imase muda i se proba. I ne samo sto se proba... go pretepa kozoebecot vo prvata -TOCKA!

Volk i nema sto da dokazuva poveke, definitivno the most well-rounded vo kategorijata.
Iskreno, i ne bi sakal da go vidam kaj sto gi frla rakavicite posle poraz, bi sakal da se penzionira. No od druga strana pa sakam da go gledam i kaj sto pobeduva... :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom