Фан клуб - РК Вардар

Според хрватски медиуми , ние наводно сме заинтересирани за Павловиќ. Покрај нас интерес има и од Пик Сегед , Спортинг и Бенфика.

Jaka malus klasa podobar od nego, na evropskovo ne e nisto poseben najverojatno si ide argentinecot zatoa se zainteresirani. Ne znam brazilecot kaj kje igra ako igra ovoj na centralen dogodina, ne e brazilecot centralen glavno ?

Jaka malus klasa podobar od nego, na evropskovo ne e nisto poseben najverojatno si ide argentinecot zatoa se zainteresirani. Ne znam brazilecot kaj kje igra ako igra ovoj na centralen dogodina, ne e brazilecot centralen glavno ?
Не е лош, за минутажата која ја добива добро игра, продорен е и има јак шут. Само ова е во доменот на шпекулациите, можно е хрватскиве медиуми да додаваат тимови од рака само да му дигнат цена да се продаде. Ќе видиме, во секој случај во екипата треба да има бар по два подеднакво квалитетни ракометари на секоја позиција. А бразилецо првично е централен мислам, ама подеднакво добро може да ти одигра и лево и десно, таков профил на ракометар е.

Или си оди и некој друг... :D
Се' мислам со скроз нов состав ќе излеземе догодина :D

Вообичаено е тоа кај нас. Секоја година со нов ростер од 16интернационалци, од кои половина со сомнителен квалитет, а половина рековалесцентни :facepalm:
Автоматски споено мислење:

Вообичаено е тоа кај нас. Секоја година со нов ростер од 16интернационалци, од кои половина со сомнителен квалитет, а половина рековалесцентни :facepalm:

Реално ни треба една голема чистка во ростерот. Претрупани сме со играчи, а немаме баш фајде од сите нив.

Од домашните: Стаменковиќ, Танкоски, Гоце, Богдановски.

Стаменковиќ го имаме видено вкупно 5 пати на терен, Танкоски господ само знае каде е со паметот, Гоце 39 години прави за некоја недела, Богдановски може слободно да се врати во РК Аеродром. На листата ќе го додадев и Марио Стојановски ама му го продолжиме договорот за уште две години пред неколку дена нели.

Од странците: Марчињак, Кавада, Пинто, Фереира

Марчињак уште сега може да го шутнат никакво фајде немаме од него, Кавада воопшто не го користиме џабе само ни фаќа место за странец, Пинто се изналапа пари овие три сезони, а не знам дали 20 мечеви има изиграно вкупно за нас, Фереира го немавме цела полусезона, а и кога го имавме беше топло-ладно играч.

Очајно ни фали уште еден десен бек како и десно крило. На десно крило доколку го донесеме Воркапиќ би требало да сме океј, но очајно ќе ни фали искуство доколку останеме само со него и Поповски (колку и да е талентиран). Убаво ќе беше да можеме да донесеме некој како Карасманакис или Стојковиќ на местото на Анастасовски, меѓутоа тоа не ми делува многу реално во моментов.

Не сум многу оптимист за продолжување на договорот на Горига земајќи во предвид дека сеуште нема ништо официјално на таа тема. Мислам дека треба да се спремаме за тоа дека нема да остане кај нас, така што веројатно ќе бидеме во потрага и по уште еден лев бев за наредна сезона во зависност од проценката на Чупко и екипата околу него.

Последно уредено:
Абе и ние после Самс ерата многу се потценуваме во смисла што нудиме на некој играч со евентуален потпис во Вардар и што ние добиваме како клуб од него за времето поминато тука.

Со потпис во Вардар некој играч добива услови што во светски ракометни размери не се за потценување, јака домашна лига каде на повеќето натпревари имаш полни сали и навивачки групи, држава во која ракометот навистина се вреднува меѓу луѓето, во градот каде што живееш и играш уживаш статус како што немаат некои фудбалски ѕвезди во светот, излегувања, ноќен живот, добра атмосфера во екипата, голема база на фанови позади тебе, носиш дрес на двократен европски шампион, плус редовна плата и настапи во Европа.

На се ова ние постојано потпишуваме договори со сите играчи на една година и дозволуваме да бидеме само попатна станица каде за краток период ќе развиеме некој играч и ќе го лансираме во топ клуб.

Еве Горига да го земеме за пример, кога потпиша во Вардар кои други екипи му беа за избор во тој момент и дали некој од тие клубови можеше да му понуди барем 50% од тоа што погоре го наведов дека ние го нудиме на сите играчи?

Сигурен сум дека Вардар му била убедливо најдобра опција во тој момент, останатите биле некои клубови како Ска Минск, Татабања, Слован, евентуално некои екипи од втора Бундеслига или Асобал лига.

После две сезони тој истиот Горига има понуди од најдобрите екипи во светот, а ние што корист имаме од тоа што сме го направиле играч за кој се тепаат такви клубови?
Само ќе ни замине како многу други и нема да добиеме ниту денар, барем титула во домашно првенство да видиме.

Не знам конкретно Горига дали ќе остане или ќе замине, нешто ми е сомнително кога толку време нема ништо официјално за продолжување на договорот, ако замине(така ми мириса) искрено би ме разочарал.

Муабетот ми е и за останати играчи во иднина, додека не почнеме да потпишуваме сериозни повеќегодишни договори каде клубот ќе биде тој што поставува услови на играчот и дозволуваме некој како Борозан или Талески да дојдат кога сакаат, да си спасуваат кариера, да си лапаат платичка и после да си заминат кога ќе им текне во сред сезона, не може да правиме муабети за напредок, едноставно ќе тапкаме во место каде постојано ќе бидеме на ова исто ниво и секоја сезона ќе имаме комплетно нов состав.

У ситуација каде клубот мака мачеше да обезбеди финансии до скоро не можеш да очекуваш долгорочни договори поготово со квалитетни и “скапи” играчи. Би рекол дека полека се стабилизираа и би можеле веќе да тераат таков тип на менаџмент на договори. И треба да сфатиме сите дека секој работи за пари и плата, Хориха е у прајмот каде има уште неколку години квалитетен ракомет што треба да го уновчи и ниту треба да му се замери ако си отиде, ниту ќе е виновен за нешто. Лично се надевам и би сакал да остане, ама во секој случај се најдобро му посакувам.

Абе и ние после Самс ерата многу се потценуваме во смисла што нудиме на некој играч со евентуален потпис во Вардар и што ние добиваме како клуб од него за времето поминато тука.

Со потпис во Вардар некој играч добива услови што во светски ракометни размери не се за потценување, јака домашна лига каде на повеќето натпревари имаш полни сали и навивачки групи, држава во која ракометот навистина се вреднува меѓу луѓето, во градот каде што живееш и играш уживаш статус како што немаат некои фудбалски ѕвезди во светот, излегувања, ноќен живот, добра атмосфера во екипата, голема база на фанови позади тебе, носиш дрес на двократен европски шампион, плус редовна плата и настапи во Европа.

На се ова ние постојано потпишуваме договори со сите играчи на една година и дозволуваме да бидеме само попатна станица каде за краток период ќе развиеме некој играч и ќе го лансираме во топ клуб.

Еве Горига да го земеме за пример, кога потпиша во Вардар кои други екипи му беа за избор во тој момент и дали некој од тие клубови можеше да му понуди барем 50% од тоа што погоре го наведов дека ние го нудиме на сите играчи?

Сигурен сум дека Вардар му била убедливо најдобра опција во тој момент, останатите биле некои клубови како Ска Минск, Татабања, Слован, евентуално некои екипи од втора Бундеслига или Асобал лига.

После две сезони тој истиот Горига има понуди од најдобрите екипи во светот, а ние што корист имаме од тоа што сме го направиле играч за кој се тепаат такви клубови?
Само ќе ни замине како многу други и нема да добиеме ниту денар, барем титула во домашно првенство да видиме.

Не знам конкретно Горига дали ќе остане или ќе замине, нешто ми е сомнително кога толку време нема ништо официјално за продолжување на договорот, ако замине(така ми мириса) искрено би ме разочарал.

Муабетот ми е и за останати играчи во иднина, додека не почнеме да потпишуваме сериозни повеќегодишни договори каде клубот ќе биде тој што поставува услови на играчот и дозволуваме некој како Борозан или Талески да дојдат кога сакаат, да си спасуваат кариера, да си лапаат платичка и после да си заминат кога ќе им текне во сред сезона, не може да правиме муабети за напредок, едноставно ќе тапкаме во место каде постојано ќе бидеме на ова исто ниво и секоја сезона ќе имаме комплетно нов состав.
Муабет на место.

Ама дали и Михајло е таков, мислам дека самиот не функционира на таков начин. По тоа што сум приметил од досегашното следење и ваши коментари човекот сака пократки договори, и играчи кои не му летаат во облаци, тука лежи одговорот, не дека е до парите, кој што сака нека каже.
Твојот муабет е целосно точен, имаме на што да се фатат и поквалитетни играчи. Многу пати е, НО не е секогаш до парите.

На страната минатото кога Михо си играше со менувањето играчи пошто ги лажевме без пари, во моментов не е виновен за заминувањето на играчите. Двајцата (Тале и Вуко) си заминаа ради бубачки во главата што имаат. Да, несериозно изгледа од страна, прелошо за нас што заминаа сред сезона, ама како што знам не можело ништо да се направи.
Јас не би му опростил на Хориха (ако) кога ќе си замине на крај на сезонава (се' поизвесно ми е тоа), па макар и титула донел, затоа што се' му е приуштено. И не сметам дека ќе направи којзнае каква кариера во клубовите каде што сака трансфер.

На страната минатото кога Михо си играше со менувањето играчи пошто ги лажевме без пари, во моментов не е виновен за заминувањето на играчите. Двајцата (Тале и Вуко) си заминаа ради бубачки во главата што имаат. Да, несериозно изгледа од страна, прелошо за нас што заминаа сред сезона, ама како што знам не можело ништо да се направи.
Јас не би му опростил на Хориха (ако) кога ќе си замине на крај на сезонава (се' поизвесно ми е тоа), па макар и титула донел, затоа што се' му е приуштено. И не сметам дека ќе направи којзнае каква кариера во клубовите каде што сака трансфер.
Ако иде во некој од гигантиве прво нема да ја има таа минутажа како кај нас, а и кога ќе игра ќе игра против габаритни одбрани каде нема баш така лесни шутеви и пролази. Ќе се заебе максимално, ама како што кажав и претходно, кој има желба за заминување среќен му пат. Не ни треба незадоволен ракометар во екипата да кења атмосфера, а и далеку од тоа дека е незаменлив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom