Абе и ние после Самс ерата многу се потценуваме во смисла што нудиме на некој играч со евентуален потпис во Вардар и што ние добиваме како клуб од него за времето поминато тука.
Со потпис во Вардар некој играч добива услови што во светски ракометни размери не се за потценување, јака домашна лига каде на повеќето натпревари имаш полни сали и навивачки групи, држава во која ракометот навистина се вреднува меѓу луѓето, во градот каде што живееш и играш уживаш статус како што немаат некои фудбалски ѕвезди во светот, излегувања, ноќен живот, добра атмосфера во екипата, голема база на фанови позади тебе, носиш дрес на двократен европски шампион, плус редовна плата и настапи во Европа.
На се ова ние постојано потпишуваме договори со сите играчи на една година и дозволуваме да бидеме само попатна станица каде за краток период ќе развиеме некој играч и ќе го лансираме во топ клуб.
Еве Горига да го земеме за пример, кога потпиша во Вардар кои други екипи му беа за избор во тој момент и дали некој од тие клубови можеше да му понуди барем 50% од тоа што погоре го наведов дека ние го нудиме на сите играчи?
Сигурен сум дека Вардар му била убедливо најдобра опција во тој момент, останатите биле некои клубови како Ска Минск, Татабања, Слован, евентуално некои екипи од втора Бундеслига или Асобал лига.
После две сезони тој истиот Горига има понуди од најдобрите екипи во светот, а ние што корист имаме од тоа што сме го направиле играч за кој се тепаат такви клубови?
Само ќе ни замине како многу други и нема да добиеме ниту денар, барем титула во домашно првенство да видиме.
Не знам конкретно Горига дали ќе остане или ќе замине, нешто ми е сомнително кога толку време нема ништо официјално за продолжување на договорот, ако замине(така ми мириса) искрено би ме разочарал.
Муабетот ми е и за останати играчи во иднина, додека не почнеме да потпишуваме сериозни повеќегодишни договори каде клубот ќе биде тој што поставува услови на играчот и дозволуваме некој како Борозан или Талески да дојдат кога сакаат, да си спасуваат кариера, да си лапаат платичка и после да си заминат кога ќе им текне во сред сезона, не може да правиме муабети за напредок, едноставно ќе тапкаме во место каде постојано ќе бидеме на ова исто ниво и секоја сезона ќе имаме комплетно нов состав.