Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е наша земја вие сте населеници
Тоа чисто се гледа по топонимите, и не само во Македонија туку цела т.н. "Албанија" јужно од Тирана е со доминантни македонски топоними дури и после нивната насилна промена. На пример Елбасан се викал Коњух итн

Шиптаpите се турски остатоци и османлиите се товареле во Албанија со цел да ја користат таа територија како воено пристаниште за понатамошни походи кон Европа но за среќа се распаднале

Уште нешто интересно, Албанија е единствена држава која нема турци на попис. Што значи тоа, дека голем дел од населението таму е турско или поточно турски поттрчковци кој кога виделе дека Османската империја е пред паѓање масовно и магично се претвориле во т.н албанци за да можат да останат да живеат на европско тло

Шиптаp=турски остаток и испрдок

ti druze mozes sto sakas da lazes zamisli kako ne ti e tesko i svoj mozok da go lazes vaka, so site “makedonci” sto gi imam drugari vikaat deka se od negde,Grc,Srb,Blg,Alb ama bas site go priznavat ova samo tuka vo kajgana ste jaki patrioti, so eden Komita sto e vo upravata vnatre na grupata vikase jasum Grc ama sea sum Makedonec posto ziveam vo Makedonija, sega i jas isto kao toj od makedonia sum ama cist Albanec sum nemozam da vikam deka sum od Kosovo primer ama sega sum makedonec posto ziveam tuka.
По татко Љупчо,дедо Трајан,прадедо Ванчо, Ристе,Јонче(Јован) Раде, по кој што сум Радевски сите родени во МАКЕДОНИЈА, ајде да видиме твоите од каде се и каква вера биле предходно ...

По татко Љупчо,дедо Трајан,прадедо Ванчо, Ристе,Јонче(Јован) Раде, по кој што сум Радевски сите родени во МАКЕДОНИЈА, ајде да видиме твоите од каде се и каква вера биле предходно ...
Auuu nemoj vakvi prasanja, gledas deka likov slusnal od nekoj deka e po poteklo od egejska Makedonija i si rekov a ovoj e Grk ne Makedonec, so ke debatirame natamu.

Многу ненормални има во светов, некоја Неџла од бугарија во месенџер фатила ми дели историски лекции и дека сме биле сшти.
Веќе незнам дали Турците или Бугарите имаат проблем со шизофренија.

Многу ненормални има во светов, некоја Неџла од бугарија во месенџер фатила ми дели историски лекции и дека сме биле сшти.
Аре ве , не знаеш ..... па ти знаеш все.. :D

moze saka da i go stavis a ne znae kako da ti kaze. Slikaj nekoe evro ke se napali garant hahahaha

EUh9_SZWAAAEPaK.jpg

Прегледај го приврзокот 467318
Плачи дали плачи поранешниот министер за правда. Го презема приматот за најплачко политичар од 20-те %, а конкуренцијата е огромна.

Мислам дека е повеќе од јасно зашто вистински е плачењево конкретно за оваа институција ...

Мислам дека е повеќе од јасно зашто вистински е плачењево конкретно за оваа институција ...

Ради грижата за животната средина и што повеќе зеленило по планините?...:unsure:

Aj pa ovie sade rakovoditeli sakaat da bidat. Znael ili ne znael. ajde neka se pojavi nekoja ljocka kompetenten da bide rakovoditel vo sumska policija. Neka pokaze sto znae, sto ucel i dali voopsto ima interes za takvo mesto. Pa posle ke vidime dali ima diskriminacija. Problemot so kvotite e sto mestata se popolnuvaat na osnov so sekakvi kriteriumi samo ne strucni.

Добро дали се салам овие шо пишуваат IMG_20260120_212148.jpgIMG_20260120_212208.jpg

Зошто на орелски се пее? Не сме во САД, Германија, Франција каде што треба на два јазици да се пее, плус таму е со друга причина, а причината за да разбери домашното население и кој сака да стани православен, а овде која е причината?

И овие истите вакви за соживот ме нарекуваа нацист, додека цела држава стана двојазична а Скопје слушаш сѐ почесто на орелски кајшто се зборува.

Хрватите да беа имаше пуздер да напра. Каков соживот че речеа. Овие заедно, исти сме. Стокхолм синдром.

Добро дали се салам овие шо пишуваат Прегледај го приврзокот 467360Прегледај го приврзокот 467361

Зошто на орелски се пее? Не сме во САД, Германија, Франција каде што треба на два јазици да се пее, плус таму е со друга причина, а причината за да разбери домашното население и кој сака да стани православен, а овде која е причината?

И овие истите вакви за соживот ме нарекуваа нацист, додека цела држава стана двојазична а Скопје слушаш сѐ почесто на орелски кајшто се зборува.

Хрватите да беа имаше пуздер да напра. Каков соживот че речеа. Овие заедно, исти сме. Стокхолм синдром.

Партеније придружуван од албанскиот амбасадор директно ја храни тезата на ДУИ за помакедончени православни албанци и не верувам дека е наивен за да не знае што прави со глупостиве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom