Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Еве и ти да си менаџер и тебе да ти донесат играчи и ти ќе освоиш лига со Манчестер иако не си фудбалски школувана. Аморим е фудбалски школуван и требаше да направи разлика, да ги подобри играчите и со она што има да напредува а со тоа и да надоградува. Он се што фати усра поради неговиот 3/4/3 инат, вклучително и финалето ЛЕ кое е само негова вина вие сакале признаеле или не.
Ја да сум менаџер ќе дојдам да спијам на клупа, секако за 12 месеци ќе ме избркаат и ќе си лапнам оштета, ми е гајле.
Така е сега менталитетот на секој нов менаџер што ќе дојде.

Кога сме кај тренерски желби јас би Луис Енрике. Знам дека е невозможна мисија, не е логично да менува топ3 тим каде му се исполнуват желбите, живот во Париз за дождливиот Манчестер и партал клуб каков што е нашиот во моментов... единствено ни останува картата дека би сакал да се проба во ПЛ, и не било каде туку во најголемиот клуб кој е затрупан во пепел, да проработи некој инат во него да се покаже таму каде е најтешко, да покаже дека може да не издигне од буништето на кое после САФ беа закопани и мали и големи имиња. :icon_lol:

Ретко добра желба (y) Ако избоксираат ЛШ сезонава, мислам дека има шанси за него. Со ПСЖ извади максимум, и не би се изненадил да е отворен за нов предизвик.

JUST IN!

Most Manchester United players are reportedly UNHAPPY with Ruben Amorim’s sacking.

He was well-liked within the squad and retained the support of the majority of the team.

Интересен момент е што за разлика од сите претходни тренери, за Аморим нема некои сериозни критики од позади сцената. Ги нема вообичаените проблеми со играчите, или players downed tools или players мислеле/сакале X, a добиле Y или се барало премногу да трчаат и да бидат професионални, а не им се свиѓало.

Дали е знак на прогрес во менталитетот и професионализмот на колективот, ќе видиме, но ми се чини го нема примадона моментот од претходно.

️ | “I’m a COACH at heart,” Jason Wilcox told the Manchester United former players’ association in September.

“That’s a strength in my role now, but also causes me a bit of a problem because I always want to INTERFERE in what the managers are doing.”

[Laurie Whitwell]

WELL WELL WELL, it seems Ruben Amorim was right…

#MUFC

️ | “I’m a COACH at heart,” Jason Wilcox told the Manchester United former players’ association in September.

“That’s a strength in my role now, but also causes me a bit of a problem because I always want to INTERFERE in what the managers are doing.”

[Laurie Whitwell]

WELL WELL WELL, it seems Ruben Amorim was right…

#MUFC
Сега ќе има шанса да си ги покаже фудбал менаџер склиовите. :D

Идеме сега Јунајтед ДНК до максимум, иако ништо веќе нема од стариот Јунајтед.

Единствено нешто што може да ми направи ќејф сезонава е да го вратат Солскјер и да освои ФА Куп, бидејќи човекот беше толку блиску до трофеј со клубот како менаџер неколку пати, ама едноставно неможеше да го направи последниот чекор. Секако е легенда како играч, па бар нека има еден трофеј и како менаџер.

Од лигата веќе не очекувам ништо, секако решија да ја жртвуваат и сезонава идиотите од управата.

Хахахаха смешки
Стомајки му ебам на сите кој се вклучени во донесување на било какви одлуки
Вака аматерски воден клуб немам видено
Која од која одлука поретардирана

Треба и Македа и Бебе да се донесат чисто онака да кажат по некој збор
Па мозок шуплив да ви ебам бе на кој ова може да му текне да ви ебам мајче загорено
Станал сабајле очи не исплакнал му текнало ајде Еванс ќе го донесеме па и овој па што изјавува тренер бил да ја тренираме мамицати цел фан клуб

Единствен што го поштувам е Солскер и сакам тој да биде сега за сега

Ретко добра желба (y) Ако избоксираат ЛШ сезонава, мислам дека има шанси за него. Со ПСЖ извади максимум, и не би се изненадил да е отворен за нов предизвик.
на сон ќе дојде Луис Енрике.. едино може да го донесат Чави и ќе продаваат Барселона "Ла Масија" приказна заедно со нивниве новинари..

Оле сакнат у шега од лига, Карик сакнат у чемпионшип, Руд сакнат зш ги исфрли Лестер. Ниеден не гледам кој ќе додје и ќе ги подобри ретардите у тимот. Пак ќе има очобол.

Саутгехехехехехејт

Последно уредено:
Нема да има цело лето новиот трењер, по шпекулациите што ги читам, ќе чекаат да заврши светското за да назначат нов трењер. Додека дојде додека среди тим ќе почне лигата и пак има лош старт.
А ако се пласираме у лига на шамипони додатни циркуси ке има, прво заради несериозната управа која се влече на трансфери, и второ заради недостаток на квалитет во тимот.
Ич немам доверба ниду на управата, ниту на играчите, кој и да дојде ке има премногу притисок, премалку време и премалку поддршка што од играчите, што од управата, што од фановите. Со среќа нека му е и нему и нас.
Објективно, најпогубно е да чекаме некој од СП да дојде на ОТ. Ќе го фати средина на јули да дојде во клубов, а тоа е сериозно изгубено време дотогаш.

Објективно, најпогубно е да чекаме некој од СП да дојде на ОТ. Ќе го фати средина на јули да дојде во клубов, а тоа е сериозно изгубено време дотогаш.
Мислиш дека им е гајле на управата, ќе имаат изговори после како немале време за трансфери.
Да сакаа да го подобрат клубот ќе го направеа до лето, ќе доведеш пеманентен менаџер и ќе му купиш се што му треба. Толку лесно е а оваа е одуговлачање и штедење на ресурси, ќе ја жртвуваат сезонава да ушпараат пари.

Оле е најдоброто решение за привремен тренер.

Единствен проблем што го имам со Оле е што бил лабав у односот со играчите. Аморим успеа да се избори да воспостави некаква култура и етика, да елиминира токсични играчи, карактери и незамарање, Оле може да биде чекор назад у тој поглед.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom