Многу зајадлив тип си, ама твој проблем.
И што велиш НАТО НАТО не знаело што се случува, Шеќеринска не знаела а три месеци распоредуваат бродови и трупи околу Венецуела а НАТО не знаел, е ова е веќе сериозна работа.
Кога си веќе детално информиран дека на Аљаска си делеле држави дали случајно знаеш Македонија кај се падна

но но но ова е за анализа.
Кога реков Русите не мислев на сите Руси во Русија ами на врвот значи Путин и потесното раководство, а ако е вистина тоа што велиш дека и покрај 3-5 месечно распоредување трупи, пиратерија на танкери, закани и разни форми на специјална војнапа ти да мислеше со тоа што имаш ќе знаеше дека ќе има војна и дека Трампоња ќе ја напдне Венецуела ане Путин кој има повеќе агенции на кои тоа им е работата да не знаат , но но но но
Прелистај некоја страна поназад јас напишав дека по одбивањето на предлог закон во конгресот за одземање ингеренции на Трампоња СИГУРНО има војна и прашање на време е кога ќе почне.
Твојата заљубеност во САД и нивната моќ и неразбирање на работите е навистина за конзилиум.
Пред некој ден беше објавено дека за ПРВ пат доларот како резервна валута во светски рамки е под 40% а долгот на САД е над 38 билиони...
Почна хајка во САД со епштајн фајловите, јавно се објави дека по лично барање на Трампоња се одтранети околу 1500 фајлови од објавеното досие и дека му се заканува импичмент ако наскоро не почне војна која единствено го спасува ама не Путин не знае ништо овие биле супермени, но но но но
Единствено точно ти е дека Кина во случајов е преиграна од страна на САД и Русија и кога некогаш во иднина Кина ќе возврати за ова ќе чудат лујџето е зошто вака па нели требаше онака,
Работите се такви што навистина ме замисли дали си природно глуп и не можеш елементарни работи да перципираш или тераш инает заради повредено его, не ми оставаше впечаток за толкава лимитираност, ама може грешам може навистина ти немаш капацитет да согледаш некои едноставни работи.
П.С.
Со напишаното дека 5000 игли се ништо за земја како Венецуела само потврдуваш дека ти навистина не знаеш што збориш и трошење на време е со тебе секаква дискусија на темава.
ПВО одбрана се формира првенствено за заштита на стратешки објекти а не да се покрива цела територија, се формира во прстени за ПВО со краток среден и долг домет и повторувам не се брани секое село туку стратешки објекти!